puszyste ciasto - 4933 przepisów (strona:183/329)

Czekoladowe ciasto z cukinii 172

Czekoladowe ciasto z cukinii W smaku przypomina brownie, jest wilgotne i mocno czekoladowe. Cukinia nie jest wcale wyczuwalna, aż trudno zgadnąć, że jest w środku. Łatwe i przepyszne ciasto w którym naprawdę można się zakochać!     Składniki: **WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ 350g cukinii 300g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)oleju 50g czekolady mlecznej (można użyć gorzkiej czekolady) Polewa czekoladowa: 50g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 50ml mleka       *** Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy kolejno jajka i ucieramy, aż składniki się połączą. Pomału wlewamy olej nie przestając ucierania, a następnie stopniowo dodajemy jogurt *** *** Mąkę, sól, kakao, proszek do pieczenia i sodę

Blog z Apetytem
Chlebek cebulowy z orzechami makadamia (Pane alle cipolle) 160

Pomysł na dzisiaj :) W smaku petarda! Cieniutka chrupiąca skórka, bardzo puszysty miękisz i niesamowity aromat. Jego płaska forma przypomina mi trochę focaccię. Jeśli dzień lub dwa wcześniej nastawimy na niego zaczyn, to samo wykonanie jest potem dosyć proste i szybkie. Polecam do upieczenia także początkującym! Nawodnienie ciasta (hydratacja) 75% Pomysł na ten chleb zaczerpnąłem z bloga ХЛЕБ & ХЛЕБ Receptura

Przepisy na domowy ser i chleb
Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską 346

Smerfny ten deser i to bez pieczenia! Świetny na lato, ale sprawdzi się o każdej porze roku. Jest puszysty, śmietankowy i prawie jak sernik na zimno

Smaczna Pyza
Pieguski z polentą 175

miski wkładamy masło i cukier i ucieramy mikserem do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy ekstrakt z wanilii lub masło orzechowe - w zależności od tego jaki aromat wolimy uzyskać -  sól oraz żółtka i miksujemy całość. Dodajemy obie mąki, miksujemy, a następnie dorzucamy wszystkie dodatki i delikatnie miksujemy. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok. 15 minut

Cooking Monster
Bułeczki budyniowo-kokosowe (skoleboller) 172

drożdżówki :) Przygotowując poniższe bułeczki zainspirowałam się przepisem na norweskie szkolne bułeczki, tzw. skoleboller. Szczerze polecam wypróbować poniższy przepis :) P.S. Bułeczki są najlepsze w dniu pieczenia. Składniki na 16 sztuk: ciasto 500 g mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka zmielonego kardamonu 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g) 3 łyżki cukru pudru 50 g masła 1 jajko szczypta soli(...)cukru pudru 2-3 łyżki przegotowanej wody odrobina soku z cytryny wiórki kokosowe Na samym początku przygotować budyń: żółtka zmiksować z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na gęstą i puszystą masę. Pod sam koniec wsypać mąkę ziemniaczaną i wlać 1/2 szklankę mleka. Wymieszać. Pozostałą ilość mleka wlać do rondelka i zagotować. Pod sam koniec wlać masę żółtkową. Gotować kilka

Ugotować
Ciastka czekoladowe z konfiturą dyniową dla Joasi 114

czekolady z masłem, odstawiam do przestudzenia. Jajka miksuje z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodaje roztopioną masę czekoladową, miksuje, a następnie przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie wszystko razem miksujemy i doprawiamy szczyptą soli. 2. Kroimy na kawałki 10 dag czekolady, dodajemy do przygotowanego ciasta i mieszamy łyżką. Przygotowujemy formy wyłożone papierem do pieczenia, łyżką nakładamy

Apetyczna babeczka
Babka z maślanką i porzeczkami 208

Porzeczki niestety już mrożone ale jakże pyszne, aromatyczne i dzięki nim powstała pyszna baba. Baba na maślance jest puszysta, wilgotna i bardzo szybko znika. Polecam

Moje Małe Czarowanie
Walentynkowe ciasto 397

Dzisiaj wszystkie dania, ciasta i ciasteczka w formie serduszek lub z ich zawartością są jak najbardziej wskazane :) Tak więc podążając za tymi wskazówkami, przygotowałam - łatwą w realizacji, ale za to bardzo efektowną roladę z serduszkami z galaretki, umieszczonymi wewnątrz puszystej masy śmietanowej z odrobiną wanilii. Czytaj więcej

Świat Ciasta
Sernik z rosą 306

wykładamy nim dużą blachę nasmarowaną margaryną. Pieczemy ok. 20 minut, aż ciasto lekko się zrumieni. Wszystkie składniki na masę serową przekładamy do dużej miski i mieszamy mikserem na najwyższych obrotach co najmniej 5 minut. Masa jest dosyć rzadka, ale dzięki temu sernik po upieczeniu będzie delikatny i puszysty. Masę serową wykładamy na upieczony spód i pieczemy ok. 50 minut

dom-agi.pl
Keks w czekoladzie. 156

cukrem,cukrem waniliowym,szczyptą soli i otartą skórką z cytryny na puszystą masę. Następnie wbijamy po 1 jajku i dalej ucieramy. Wsypać pokrojone bakalie i wymieszać z utartą masą. Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami,proszkiem do pieczenia oraz przyprawami. Na końcu wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać ciasto. Przygotować foremkę keksową o długości około 30 cm i wysmarować

Przepisy i porady kulinarne
Dietetyczne pączki orkiszowe z piekarnika,100% bez cukru 1163

tradycyjne,a o ileż zdrowsze.Naprawdę nie przypominają drożdżowych bułeczek,smakują jak autentyczne pączki.Dzięki pieczeniu w muffinkowych foremkach idealnie zachowują kształt pączków.Bardzo łatwe do przygotowania.Dodatkowy plus,ciasto można przygotować w wieczór poprzedzający pieczenie,co znacznie przyspiesza ich wykonanie.Wprowadziłam do orginału trzy modyfikacje.Mąkę pszenną zamieniłam na jasną orkiszową,zamiast cukru użyłam miodu i zmniejszyłam dodatek masła.Zamiast

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort bezowy 213

"Tort bezowy to coś, co mogłabym jeść z każdej okazji! Jest słodki, ale dzięki granatom, również trochę kwaśny. Jest chrupiący, ale również puszysty w środku i

Słodkie Przyjemności
Racuszki z twarogu 156

wewnątrz, zbyt wysoka temperatura spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Porcje ciasta nakładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, z obu stron, na rumiano.Racuszki z twarogu podajemy na ciepło, oprószone cukrem pudrem, z dodatkiem owoców, kleksem śmietany, czy też jogurtu. Z każdym dodatkiem smakują wyśmienicie. Delikatne i  puszyste, bez dodatków są również pyszne. Zamieniając zwykły proszek do pieczenia

mojewypiekiinietylko
Sernik wykwintny 156

szklankiKażdy z nas na pewno ma swój ulubiony rodzaj ciast. Jednym z moich jest - sernik. Bardzo chętnie wypróbowuje nowe przepisy, żeby znaleźć ten jeden jedyny. Muszę przyznać, że właśnie ten przepis stanął na mojej liście w chwili obecnej zdecydowanie na pierwszym miejscu. Sernik jest leciutki, puszysty, niezbyt słodki i podstawowa jego zaleta - nie opada! wychodzi prosty jak stół :)  Bardzo(...)ważną rzeczą jest to, żeby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Powinny być wyjęte minimum 2 godziny przed przygotowaniem sernika. Masło utrzeć mikserem do momentu aż stanie się puszyste. Przemielony dwukrotnie twaróg stopniowo dodawać do masła i dalej ucierać.W osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości. Następnie dodać je do masy serowej i krótko zmiksować

Świat Ciasta
Faworki 175

malakserze ubiłam jajko i żółtka z łyżką cukru pudru na puszystą i gęstą pianę (ubijałam przez około 10 minut). Do ubitych jajek dodałam mąkę z roztartym masłem i wymieszałam łyżką, dodałam śmietanę i ocet i jeszcze raz wszystko wymieszałam dokładnie ręką łącząc składniki w jednolitą kulę. Ciasto przykryłam folią i wstawiłam do lodówki na około 45 minut

NA MOIM TALERZU