puszek sernik - 799 przepisów (strona:7/54)

SERNIK CHAŁWOWY 168

Czekolada idealnie współgra z masą chałwową. Nie wiem jak wy, ale ja z chałwą mam dobre wspomnienia z dzieciństwa. Najlepsze były te z puszek lub na wagę. Jest to także wspaniały dodatek do wypieków. Sernik może być podawany na różnych uroczystościach np. urodzinach, bo szybko zniknie z powodzeniem. I właśnie taka okazja nadeszła, ponieważ Akademia Kulinarna Whirlpool

Kuchnia Paulettes
Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami 200

gorące dni. Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami             Składniki:  ·       0,5 kg sera do serników (użyłam serka Emilki 0 %) ·       4 łyżki serka mascarpone ·       50 g mleka w proszku(...)łyżeczki aromatu cytrynowego ·       3 łyżki fixu do serników ·       1 łyżka mąki ziemniaczanej ·       galaretka pomarańczowa lub cytrynowa ·       mandarynki z puszki i truskawki Przygotowanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Kiedy piana będzie sztywna dodać łyżkę

Mania Gotowania
Jaglany sernik na zimno "Bounty" 236

Delikatny, zdrowy, jaglany sernik o kokosowej nucie z czekoladową polewą. Prosty do zrobienia, kremowy w konsystencji i bardzo smaczny. Zdrowy sernik bez wyrzutów sumienia :-) Bezglutenowy, 100% wegański. Polecam! Składniki: puszka (400 ml) schłodzonego przez 24h pełnotłustego mleka kokosowego 200 g kaszy jaglanej 80 g wiórków kokosowych 60 g nierafinowanego oleju kokosowego 2 łyżki soku z cytryny

maniapieczenia
Sernik z kajmakiem 265

koniec dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na podpieczony sernik.  Pieczemy około 30 minut.  Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku  z uchylonymi drzwiczkami do wystudzenia. Masa kajmakowa: 1 puszka gotowego kajmaku 20 dag masła Masło miksujemy, dodając stopniowo kajmak.  Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Gotową masę równomiernie rozsmarowujemy  na całkowicie(...)masła 2 łyżki cukru Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy  masło z cukrem.  Dodajemy słonecznik i prażymy na złoty kolor. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gotowym słonecznikiem posypujemy wierzch sernika, delikatnie wciskamy go w masę kajmakową. Smacznego

Pyszności Słodkości
sernik na zimno z porzeczkami i biszkoptami z toffi... 159

Składniki: porzeczki 1/2 kg, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, sernik 1 opakowanie/na zimno, biszkopty okrągłe 150 gram, masa toffi 1/2 puszki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem = umyte i obrane porzeczki białe rozsypać w formie, galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml goracej wody i wlać do porzeczek, schować do lodówki gdy galaretka(...)zacznie tężeć to na wierzchu lekko dociskając do galaretki rozłożyć biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki wg wskazówki na opakowaniu zrobić sernik, ja zamiast mleka użyłam 500 ml zimnego jogurtu pitnego morelowego, połowę sernika rozsmarować na biszkoptach, na wierzchu poukładać biszkopty posmarowane masą toffi rozsmarować resztę sernika i również poukładać biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki, galaretkę

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik orzechowy 165

masła 1/2 łyżeczki soli 6 jajek 2 żółtka 1 kg twarogu na sernik 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 50 g roztopionego masła 3/4 puszka orzechowej masy krówkowej cukier waniliowy Polewa: 1/4 puszki orzechowej masy krówkowej 2 łyżki mleka 2 łyżki masła 1 szklankę mąki pszennej przesiać, a następnie posiekać nożem z masłem. Dodać 1/3 szklanki cukru pudru, 1/4 łyżeczki(...)ubitej piany z białek z dodatkiem reszty soli. Na upieczony spód wylewać na przemian trochę masy jasnej i orzechowej. Piec ok. 70 min. w temp. 170 stopni C. Ostudzony sernik polać polewą: wszystkie składniki podgrzać do momentu połączenia się, przestudzić i wylać na sernik. Smacznego

talerz przyjemności
Caramel cheesecake! 169

zbyt napracować, to jeszcze lepiej! A co!SKŁADNIKI:-1 kg sera w wiadereczku- 1 cukier waniliowy- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- 1 puszka mała masy krówkowej o smaku karmelu (zostaw 2 łyżki na wierzch sernika)- 3 łyżki kakao- 4 jajka- 2 łyżki mąki ryżowej- 1 łyżka brązowego cukruWykonanie:- żółtka oddziel od białek- do żółtek dodaj w/w składniki

SMYKWKUCHNI
Sernik truflowy 148

twarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy(...)Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 133

sernik to prawdziwy rarytas: spód z kruchego ciasta, na nim ułożona warstwa brzoskwiń z puszki przykryta serową masą, a na wierzchu kruszonka z masła, wiórek kokosowych i cukru. Zapach i smak tego serniczka nie mają sobie równych, dlatego doskonale nadaje się on na wyjątkowe okazje (jak np. zbliżające się Boże Narodzenie). Masa z twarogu jest wyjątkowo puszysta(...)lekka, a to za sprawą piany z aż 10 białek! Sernik rośnie wysoki i nie opada, a że jest podzielny i pieczony w dużej formie, to wystarczy dla wielu łakomczuchów :) Gorąco polecam! Składniki: Spód: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka (w temperaturze pokojowej) 125 g miękkiego masła (lub margaryny) 3 łyżki śmietany 1 płaska łyżeczka

MyCookBook.pl
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 166

dodałam do przepisu swoją wariację, jak zwykle z resztą, w postaci biszkoptów, bo nie wyobrażam sobie sernika na zimno bez biszkoptowego spodu. Sernik na zimno  350 g twarogu trzykrotnie zmielonego półtłustego 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (400 g) 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii 1 łyżka żelatyny + 1/5 szklanki gorącej wody 2 opakowania galaretki(...)serową. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Na koniec ułożyć na zastygniętym serku owoce i zalać tężejącą, schłodzoną galaretką. Po raz drugi odstawić do zastygnięcia galaretki. Przed podaniem udekorować sernik śmietaną ubitą na sztywno z dwiema łyżkami cukru pudru. Smacznego! Moją drugą propozycją, na ósmy tydzień roku, jest ciasto, które towarzyszy mi od trzech lat na każdym wyjeździe wakacyjnym

Przepysznik - BLW i nie tylko
Troszkę egzotyczny, bardzo letni. Serniczek 177

zaskoczyła mnie ani odrobinę. W sumie, to te z żelatyną też są przecież dobre...Najpierw więc zajrzałam do magicznej szuflady, z której wyciągnęłam puszkę z papają. Hmpf... Nigdy jeszcze papai nie jadłam, a puszka kurzyła się wystarczająco długo. Teraz pozostało już tylko znaleźć odwpiedni przepis...W gazetce Pieczenie jest proste, nr 2/2012, znalazłam sernik z mango. Pomyślałam(...)najlepszy sernik (po jego ukochanym z jagodami), który przygotowałam. Zgadzam się z nim w całej rozciągłości - zdecydowanie zasługuje na uwagę. Bardzo delikatny, wręcz rozpływający się w ustach. Słodycz złamana sokiem z cytryny i orzeźwiającym smakiem owoców. Całość zdecydowanie letnia, odrobinę wręcz egzotyczna - na upały w sam raz! Może taki lekko optymistyczny sernik odczaruje w końcu zimę...?Sernik

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym 168

Palma) 5 jajek 200g cukru pudru 1 cukier waniliowy Delecta 1 budyń śmietankowy (u mnie z dodatkiem białej czekolady) Delecta 1 aromatyczna przyprawa do sernika Delecta szczypta soli Mus pomarańczowo-miechunkowy z cynamonem: 1 puszka pomarańczy w syropie (waga netto 240g) 45g suszonej miechunki 2 łyżeczki cukru 1/3 łyżeczki cynamonu 100ml wody 1 i 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej (ewentualnie(...)przekładamy na dno tortownicy i przez folię wałkujemy na wielkość blaszki. Nakłuwamy widelcem, zakładamy rant formy i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 15 minut.  2. Sernik: Miękką margarynę ucieramy wraz z przesianym cukrem pudrem oraz żółtkami na gładką masę. Dodajemy cukier waniliowy, aromatyczną przyprawę do sernika, sproszkowany budyń oraz raz zmielony biały ser. Wszystko razem

Kuchnia w czekoladzie
Sernik kajmakowy 95

sernik, a jeszcze jak dodać do niego trochę kajmaku takiego gotowego z puszki toż to niebo w gębie. Dla mnie bomba ........kaloryczna też. Składniki: na spód 150 g herbatników 100 g białej czekolady 100 g masła masa serowa 1 szklanka drobnego cukru 1 kg białego sera (dwukrotnie zmielonego) 200 ml śmietanki 30% 5 jaj 1 budyń waniliowy(...)śmietankę, suchy budyń, kaszę mannę i pastę waniliową dobrze razem zmiksować. Delikatnie na bardzo małych obrotach dodać ubite białka. Masę pozdzielić na dwie części. Do jednej części dodać 3/4 puszki masy kajmakowej. Zmiksować ale nie dokładnie. Dobrze jak zostaną miejscami nierozmieszane  kawałeczki kajmaku. Wykładać na wcześniej przygotowany spód kolejno masę białą i kajmakową. Piec w piekarniku nagrzanym

Pysznie & Pięknie
Pumpkin pie, czyli klasyczne ciasto dyniowe 324

przepis wzięłam z amerykańskiej telewizji kulinarnej (którą oglądałam nałogowo będąc w Stanach). Oczywiście trochę go zmieniłam, bo np. zamiast gotowego dyniowego puree z puszki zrobiłam swoje ze świeżej dyni. Ciasto jest połączeniem tarty, sernika i ciasta dyniowego. PUMPKIN PIESkładniki na ciasto:- 300 gram mąki- 200 gram masła- 1 jajko- 1/3 szklanki cukru pudruSkładniki na masę dyniową:- 1 mała

Zgrabne Gotowanie
Sernik na zimno z oreo 366

Składniki: 0,5 kg serka naturalnego 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 paczki ciastek oreo ok. 0,5 kg … Czytaj dalej Sernik na zimno z oreo

czarrna od kuchni