wykonania, jest świetnym rozwiązaniem na ostatnią chwilę, kiedy okazuje się, że spaliliście wymuskany, planowany od stuleci sernik i nie ma nic słodkiego ;) Kruchy spód: 200 g mąki 100 g cukru pudru 50 g gorzkiego kakao 3/4 kostki masła 2 żółtka Góra: puszka skondensowanego mleka/masa kajmakowa bakalie/orzechy Składniki na kruche ciasto zagniatamy ze sobą, uważając przy
sama złodyczwykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik brzoskwiniowy Składniki:ciasto kruche80g mąki pszennej40g masła lub margaryny40g cukru pudru1 żółtkomasa serowa400g twarogu 3-krotnie zmielonego lub gęstego z wiaderka300g brzoskwiń z puszki60g masła3 jajka100g cukru pudruskórka otarta z niedużej cytryny2 łyżki mąki ziemniaczanejmus brzoskwiniowy2 łyżki masła6 łyżek syropu brzoskwiniowego (z puszki)2 połówki brzoskwiń z puszki2 łyżki cukru pudru3(...)niskich obrotach- masę serową wylać (będzie dość rzadka) na podpieczony kruchy spód, wyrównać - w piekarniku na dolnej półce ustawić duże naczynie z wodą, para wodna zminimalizuje ryzyko pękania sernika- sernik piec w 160-170 stopniach do momentu, aż masa się zetnie (75-85 minut)- po upieczeniu sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku, po 30 minutach uchylić drzwiczki, sernik
Smakołyki Berenikikostki masła 1 puszka brzoskwiń Ser, jajo, budyń, cukier i masło wymieszać mikserem a następnie wylać na surowym cieście. Na to położyć posiekane brzoskwinie. Białka pozostałe z ciasta ubić z 1 szkl cukru i wylać na brzoskwinie a na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około godzinki w temp 180 stopni. Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa Kuchniałyżki kwaśnej śmietany masa serowa: 1 kg sera (wiaderko - ser na sernik) 2 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2-3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ekstrakt wanilii 200 g masła pianka: 5 białek szczypta soli 3-4 łyżki cukru pudru dodatkowo mała puszka brzoskwiń polewa 80 g czekolady gorzkiej 70 g czekolady mlecznej 150 ml śmietany(...)Pianka: do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Pianę wykładamy na brzoskwinie. Z zamrażalki wyciągamy pozostałe ciasto i ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Sernik pieczemy w 180 stopniach przez 60-65 minut. Polewa: śmietanę podgrzewamy dodajemy czekoladę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Polewę wylewamy na przestudzone ciasto. Odstawiamy do zastygnięcia polewa
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigram masła 1 jajko 100 gram cukru 250 gram mąki Masa: 600 gram ricotty 6 jajek 150 gram cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki Garść rodzynków Brzoskwinie ( z puszki lub słoika, ja użyłam własnych ) Wykonanie: Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby namokły. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Wyklejamy nim okrągłą blaszkę, łącznie z brzegami. Nakłuwamy widelcem(...)dodajemy powoli do masy naprzemiennie z mąką. Delikatnie łączymy. Masę wylewamy na brzoskwinie. Całość pieczemy w temperaturze 180 o C, przez około 50 minut. Po wyłączeniu i otworzeniu piekarnika sernik przez chwilę pozostawiamy w środku ( aby szybko nie opadł ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyczekoladowym (zmodyfikowany przepis Sernika Białego ze strony Kwestia Smaku) Tortownica: średnica 24 cm | Temperatura pieczenia: : 170C | czas pieczenia: 50 min. Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (użyłam sera z wiaderka:”Piątnica”) 3 łyżki budyniu w proszku (waniliowego lub śmietankowego) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki mleka w proszku (opcjonalnie) 1 duża puszka mleka skondensowanego 3 całe(...)wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie 1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy 24 cm. Do miski włożyć ser, budyń w proszku, mleko skondensowane, jajka
coolinarnastrefa.blogspot.compuszki sol, pieprz, sok z cytryny do smaku 4 łyżeczki żelatyny Warstwa pomidorowa 500 ml przecieru z pomidorów sól, pieprz, chilli , cynamon 5 łyżeczek żelatyny Do dekoracji oliwki bazylia Wykonanie. Krakersy rozdrobnić blenderem ,dodać stopione masło i wszystko dobrze wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy 21cm,ubić łyżką i wyrównać. Mamy kruchy spód sernika. Do miski włożyć ser, śmietanę(...)Przecier z pomidorów wymieszać z przyprawami. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną i wylać na masę serowo-tuńczykową Wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch przybrać oliwkami i listkami bazylii. Smaczny wytrawny sernik to idealna przekąska, przystawka czy nawet danie główne. Dorze smakuje z gęstym sosem balsamicznym
Kulinarny karnet Christopherazyskuje zupełnie inną fakturę, a już na drugi dzień, po przechowaniu w lodówce smakują jak sernik. ps. Podobno w Portugalczycy jedzą te ciacha na gorąco już od śniadania- wcale się im nie dziwię. Składniki na 6-12 ciastek: opakowanie ciasta francuskiego puszka mleka kokosowego 2 średniej wielkości banany 3 łyżki mąki kukurydzianej (80 g) 3 łyżki cukru najlepiej
greenscarf" na zimno, dlatego dziś przygotowałam dla Was jagielnik. Jagielnik czyli wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej Składniki (na formę o średnicy 27 cm): 100g migdałów 100g daktyli 1 szkl. suchej kaszy jaglanej 3 szkl. wody 1 puszka mleka kokosowego (schłodzonego przez dobę w lodówce) 3 łyżeczki agaru 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki
wegujemynieskromnie powiem, że smakiem zbliżone są do moich ulubionych lodów o smaku ” truskawkowego sernika”. Nie sądziłam, że kiedykolwiek uda mi się odtworzyć ich smak. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 400 g truskawek 250 g serka mascarpone 400 g słodzonego mleka kondensowanego (puszka) Truskawki myjemy, odcinamy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i widelcem lub tłuczkiem rozgniatamy. Dodajemy mascarpone i całość
Made By Mom And Sonziemniaczanej 3 jajka puszka masy kajmakowej puszka orzeszków Cukier oraz cukier waniliowy ucieramy z jajkami.Dodajemy śmietanę, chwilę miksujemy. Następnie dodajemy ser...Budyń, mąkę mieszamy razem a następnie dodajemy do sera i chwilę miksujemy... A na koniec aromat waniliowy... Pieczemy 10 minut w temp. 200 stopni i 45 minut w temp. około 160 st Ostudzony sernik smarujemy masa
NaKońcuJęzykaluski wygladaja jak male chinskie latarenki.Ich lekko slodko-kwasny smak idealnie wspolgra z delikatnym smakiem kokosa.Sernik jest wszystkie moje kokosowe serniki jest pyszny,kremowy,nie opada,nie peka pozostaje prosty i rowniutki.Dodam tylko ,ze dodatek kokosa nadaje sernikowi wyjatkowo aksamitna strukture.Wyglada cudnie i tak tez smakuje.To nastepny z serii kokosowych pysznosci,w sam raz na powitanie Nowego Roku.Sernik upieklam(...)Skladniki na mase serowa:750 g sera4 jajka L180 g cukru1 puszka mleka kokosowego-400 g 3 lyzki maki ziemniaczanej lub mondaminy1 lyzka cukru waniliowego3 lyzki malibudo przybrania:100 g owocow physalis+2-3 lyzki wiorkow kokosowych+2 lyzki syropu z agawy lub mioduWykonanie:Skladniki na spod sernika umiescic w kielichu blendera i dosc drobno zmiksowac.Powstala mase wylepic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Moje cały czas się komponuje :-) Ostatnio np. testowałam taki mój pomysł... Sernik gotowany zmodyfikowałam dodając masę kajmakową i wyszło - nieskromnie powiem - genialnie! Delikatny w smaku, puszysty... słodzony idealnie będzie się nadawał na świąteczny deser... :-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera ( może być z wiaderka) 1 puszka masy kajmakowej 200 g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka(...)gorzkie). Następnie wysypujemy je na masę serową i odstawiamy całość do wystygnięcia, a następnie na kilka godzin do lodówki. Pyszny... P.S. Na blogu znajduje się też przepis na sernik gotowany z jabłkami
Czary - gary w kuchniSkładniki: jajka 6 sztuk, cukier 1 szklanka, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, sok z cytryny 1 łyżeczka, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, ananas w puszce Dole-Tropical Gold, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa lukrowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba całe jajka z cukrem w misie robota ubijać z 5 minut na dużych obrotach do gęstości dodać(...)manną i na średnich obrotach połączyć składniki nie za długo ananasy Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" na sitku odsączyć z soku, pokroić na kawałeczki, wsypać do sernika i wymieszać chwilę na małych obrotach użyłam formę okrągłą 16 cm i formę 15x15 lub jedna tortownica 24 cm - na dnie ułożyć biszkopty i wlać masę sernikową wkładam do zimnego
W Mojej Kuchni Lubięwystudzeniu wycięłam go na wielkość wspomnianej tortownicy.Masa serowa: 700 g sera do serników w wiaderku Piątnica 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (125 ml) 200 g cukru drobnego do wypieków 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w puszce 2 galaretki brzoskwiniowe 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Dwie galaretki brzoskwiniowe(...)biszkopt, boki obkładamy brzoskwiniami pokrojonymi w plasterki. Na biszkopt wylewamy odrobinę masy serowej, na którą delikatnie wykładamy brzoskwinie w galaretce, całość zalewamy masą serową. Na którą układamy galaretkowe serduszka. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotuje