puszek sernik - 799 przepisów (strona:21/54)

Trójbarwny sernik na zimno 185

przygotowania jest czas potrzebny na związanie sernika nim nałożymy następną warstwę. Czas przygotowania: 5h( gdyż pomiędzy nakładaniem warstw należy odczekać 2h) Ilość porcji: duża blacha Składniki: 1200g serka waniliowego homogenizowanego 400g serka półtłustego 12 łyżeczek żelatyny ( około półtora opakowania ) 8 łyżek cukru pudru 4 łyżki kakao 2x 1/3 szklanki wrzątku 2 galaretki Puszka brzoskwiń 6 małych paczek herbatników(...)żelatynę i dolewamy do serków, ponownie miksujemy. Wylewamy drugą warstwę. Brzoskwinie kroimy i układamy na drugiej warstwie w dowolny sposób. Owoce należy docisnąć do sernika, by w momencie wlewania galaretki nie zaczęły pływać. Wstawiamy sernik do lodówki. Przygotowujemy galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Zostawiamy do ostygnięcia. Po mniej więcej dwóch godzinach wyjmujemy sernik i wylewamy nieco przestudzaną galaretkę

Kolizje Smaków
Serniczek z brzoskwiniami 159

szkl cukru cukier waniliowy nadzienie 500 g twarogu 1 szkl mleka 3 białka 1 jajko 3/4 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy łyżka soku z cytryny puszka brzoskwiń Ciasto zagniatamy , wykładamy papierem blaszkę o wym ok 33/23 równomiernie rozklepujemy ciasto, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ciasto ok 18 min w temp 180 st. Twaróg mieszamy w kubku blendera(...)innymi składnikami i blendujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Wylewamy na podpieczone ciasto i układamy ćwiartki brzoskwiń. Pieczemy ok 50 min pod koniec można włączyć termoobieg dla lepszego przyrumienienia. Sernik wyjmujemy z formy dopiero po wystudzeniu

Gotowanie jest łatwe
Sernik kajmakowy bez pieczenia 211

Pyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników

Monia miesza i gotuje
Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym 836

nutelli 400ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 500g gotowego sera na sernik 4-5 łyżek cukru pudru kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżeczek żelatyny (około 12-14g) około 150ml gorącej wody 2 galaretki brzoskwiniowe + 500ml gorącej wody 2 puszki brzoskwiń lub moreli Dodatkowo: bezy do ozdoby 1. Tortownicę o średnicy

Mała Cukierenka
Tarta wieloowocowa 176

sobie po za tym, żeby taki spód z herbatników był pod sernik, według mnie załamałoby się to bardzo szybko. Może jeszcze kiedyś się skuszę na taką tartę ale zobaczymy:) Składniki: 300 g herbatników 1 1/2 kostki margaryny budyń waniliowy galaretka owocowa pomarańcza mandarynka ananas z puszki Wykonanie: Herbatniki łamiemy i miksujemy na puch. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
sernik toffi z orzechami 159

tego sernika to prawdziwa bomba kaloryczna, ale nawet to nie jest w stanie powstrzymać przed sięgnięciem po następny kawałek.  *foremka 25*34 cm Składniki: 1 kg sera białego w kostce 8 jajek 500 ml śmietanki kremówki 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 opakowania budyniu toffi 1,5 szklanki cukru szczypta soli paczka okrągłych biszkoptów puszka kajmaku(...)biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Kajmak podgrzać i rozsmarować na serniku. Orzechy posiekać i usmażyć na maśle. Wystudzić i rozłożyć na masie kajmakowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z Twixami 177

Sernik jest delikatny i kremowy a spód mimo, że chrupiący również rozpływa się w ustach, o polewie to już nawet nie wspomnę :) warto upiec samemu i przekonać się jak smakuje :)SkładnikiSpód: 180g herbatników zbożowych 70-80g masła Masa serowa: 1kg sera twarogowego waniliowego w wiaderku  4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100ml mleka 1 puszka masy(...)ziemniaczaną, mleko i masę karmelową miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Następnie łamiemy batony na mniejsze kawałki i dodajemy do masy, mieszamy łyżką. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy sernik w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 70 minut. Podczas nagrzewania piekarnika wkładamy na spód płaskie naczynie żaroodporne z wodą. Naczynie powinno znajdować się tam również podczas pieczenia, dzięki

Ze smakiem i z pasją
Sernik z brzoskwiniami 388

średnie jajka 50 g miękkiego masła 2 łyżki śmietany 1 puszka brzoskwiń  Spód pod ser 1 duże opakowanie herbatników  (np. Bonitki zbożowe z Biedronki lub inne) około 200 g wyłuskanych orzechów włoskich  100 g masła 1/4 szklanki cukru pudru Brzoskwinie wyjąć z puszki, odsączyć i połówki brzoskwiń przekroić jeszcze na 3 części. Przygotowanie spodu(...)powierzchni nie było widać brzoskwiń. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika.  Po 30 minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę do 170 stopni C i piec jeszcze około 20 minut. Gdyby sernik zbyt szybko się przypiekał, przykryć go z góry papierem do pieczenia. Sernik po upieczeniu zostawić przez około 10 minut w  piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Po wystudzeniu można

Kuchcik gotuje
Sernik z brzoskwiniami 172

manny - 1 budyń waniliowy - duża puszka brzoskwiń - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 300 g herbatników maślanych na spód ciasta Sposób wykonania : Odsączyć brzoskwinie z soku i pokroić ,blaszkę ( 36cm x 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć herbatnikowy spód. Blaszka może być większa bo też już robiłam, wtedy sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć

Wypieki Rene
Klasyka smakuje truskawą 200

ciemne ciasto i domowy krem na wierzchu posypany kakao. Jogurtowy sernik- wiecie, taki w stylu jogurt plus galaretka, biszkopty na spód i owoce na wierzch. No i biszkopt z galaretką. Klasyk nad klasykami. Z kremem budyniowym. I owocami- latem głównie truskawkami, zimą z czymś z puszki. Z czasem przegrał z bardziej fikuśnymi ciastami i ptyśkami od Gondka

les mirabelles
Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 237

Dziś kolejny sernik, wczoraj upiekłam dwa :) a w sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego zamrożenie. Składniki: Spód: biszkopty, herbatniki lub cisto półkruche Masa serowa: 1,20 - 1,50 kg sera białego 2 szkl. mleka 2 jajka 4 żółtka 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe(...)waniliowe 1/2 szkl. oleju Beza: 4 białka 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: Jajka i żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mleko budynie, olej i zmielony w maszynce ser. Miksujemy na gładką masę. W blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty. Wylewamy masę, a na niej układamy pokrojone brzoskwinie lekko je wciskając. Pieczemy

Kolorowy Przepisownik
Lekki tort owocowy na zimno - mleczna pianka z galaretką (bez glutenu i jajek) 247

torcik z letnimi owocami i galaretką przypomina sernik na zimno, lecz jest bardziej puszysty i delikatny. Poza tym zdecydowanie mniej kaloryczny ;) Idealny na rodzinne spotkanie przy kawie.   Składniki: mleko  400 ml fix do ubijania typu Śnieżka  2 torebki brzoskwinie w syropie 1 puszka owoce do dekoracji (użyłam białych i czerwonych poziomek, borówek) galaretka brzoskwinowa

głodny alergik
Sernik ananasowy z kokosową nutą 172

taki sernik. Trochę obawiałam się połączenia smaków, ale niepotrzebnie, bo było pysznie ;) Zdjęcie pozostawia niestety wiele do życzenia, ale co poradzę, że dni coraz bardziej szare, bure i ponure i nawet przy oknie w samo południe nie ma efektu "światła dziennego" (kasztany mi zasłaniają słońce nawet jak świeci:P). Składniki: 1,20 mielonego twarogu 1 puszka ananasa(...)się zbyt gęsta rozrzedzamy koktajlem ananasowym i postępujemy tak do wyczerpania składników. Blaszkę (23x28cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy herbatniki (lub biszkopty). Masę ostrożnie wykładamy łyżką, wyrównujemy wierzch. Sernik pieczemy 20 min. w 180 stopniach, 1 godzinę w 160 stopniach i 20 minut w 130 stopniach. Studzimy w otwartym piekarniku

Kolorowy Przepisownik
Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 252

dobrego twarogu na serniki 5 jajek 1 szklanka masła orzechowego typu "crunchy" ok. 1 szklanki cukru pudru - użyłam trzcinowego /ilość zależy od Waszego "progu słodkości" 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1 mały słoik - ok. 200 ml domowego dulce de leche lub w wersji dla leniwych - kajmaku z puszki spora garść prażonych solonych migdałów(...)jajka, masło orzechowe, obraz rodzaje śmietany i cukier. Zmiksować całość na gładką masę - nie za długo, jedynie do momentu aż całość się dobrze połączy. Masę wylać na podpieczony spód. Sernik upiec w kąpieli wodnej. Tortownicę włożyć do drugiego, większego naczynia i napełnić wrzątkiem przynajmniej do połowy wysokości tortownicy.  Wstawić do piekarnika, po 10 minutach zmniejszyć temperaturę

KUCHARNIA
Cytrynka 265

Powiem wam, że nie spodziewałam się, że to ciasto mi posmakuje a jednak. Jest lekkie, orzeźwiające i ma taki inny smak niż typowe serniki na zimno. Polecam wypróbować. Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Wypieki . Składniki na biszkopt: 2 duże jajka 70 g cukru 50 g mąki pszennej 1 opakowanie kisielu cytrynowego bez cukru Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)zimnej i tężejącej galaretki dodać kefir, cały czas mieszając rózgą kuchenną do całkowitego połączenia się. Tężejące wylać na biszkopt i wstawić do lodówki. Składniki na wierzch: 1 duża puszka brzoskwiń w syropie, ( ja dałam dwa małe słoiki) sok z brzoskwiń + woda cukier do smaku żelatyna około 3 łyżeczki Brzoskwinie odsączyć pokroić w półksiężyce i wyłożyć na masę. So soku

Mam apetyt na ...