wsypac budyn lub make ziemniaczana.Po otworzeniu puszki z kremem kokosowym nie mieszamy zawartosci ,tylko z gory zebrac gesty krem i dodac do masy serowej.Calosc wylac na przygotowany spod i wlozyc do nagrzanego piekarnika.Piec 15 minut w 175 ° C,nastepnie zmniejszyc temperature do 140 i piec dalsze 60 minut.Gdyby po tym czasie sernik nadal byl bardzo ruchomy,przedluzyc czas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka 3 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe ok. 100 g biszkoptów lub biszkopt z połowy składników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, i odstawić
RAROSSAsernik krówkowy na ciasteczkowym spodzie :) Składniki na spód sernika : 150 g ciasteczek Belvita owoce leśne 60 g roztopionego masła Masa serowa : 1 kg sera białego półtłustego 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 150 ml śmietany kremówki + 2 łyżki cukru 1/2 puszki masy krówkowej 100 g masła 5 jajek 1 budyń waniliowy Winiary
Sama słodycz i szczypta chiliAmaretto, a część czekoladową- rumem. Polecam. Sernik marmurkowy (migdałowo-czekoladowy) PRZEPIS{tortownica: 23 cm} Temperatura pieczenia: 150ºC | Czas pieczenia: 1h 30 min. Spód 120 g ciasteczek (użyłam ciasteczka San holenderskie półsłodkie z czekoaldą) 50 ga stopionego masła 1 łyżeczka kakao 1 łyżka likieru Amaretto Masa serowa 1 puszka mleka słodzonego 500 g tłustego sera zmielonego (Garwolin(...)czekoladę gorzką oraz 2 łyżki rumu. Wymieszać. Pieczenie. Na wyłożony ciasteczkami spód tortownicy wylewać na przemian masę migdałową i czekoladową. Piec w temp. 150ºC przez ok. 1h 30 min. Sernik studzić w uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik umieścić lodówce na ok. 12 h. Potem przechowywać w temp. pokojowej. Polewa czekoladowa. Czekoladę rozpuścić z masłem. Polać ciasto, ozdobić
coolinarnastrefa.blogspot.comkolej na sernik z brzoskwiniami z dodatkiem świeżej melisy cytrynowej z mojego zielnika :) Składniki : 1 kg twarogu mielonego 4 jajka ok. 125 g miękkiego masła szklanka (200 ml) cukru pudru cukier waniliowy (ok. 8 g) budyń śmietankowy (64 g) szczypta soli 3 łyżki posiekanej melisy płaska łyżeczka startej skórki z cytryny 5 połówek brzoskwiń z puszki Wyłożyć foremkę(...)masy serowej i delikatnie mieszać. Wyłożyć masę do formy. Na wierzchu układać cząstki brzoskwiń. Piec w temperaturze ok. 180 stopni C. ok. godziny (do "suchego patyczka"). Po upieczeniu sernik trzymać w wyłączonym piekarniku przez ok. pół godziny. Potem dopiero wyłożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Przypiekł mi się ździebko ;) i wygląda jak na spodzie czekoladowym
Weekendy w domu i ogrodzieblogów, jakim jest "Kwestia Smaku" . Zaintrygowała mnie nazwa tego ciasta gdyż jestem wielką zwolenniczką "Raffaellek":) Sernik okazał się pyszny, kremowy i wilgotny (nie lubię zbyt wypieczonych serników). Jednym bardzo smakował spód sernika, innym ser, a jeszcze inni zachwycali się pianką kokosową. Warto wypróbować ten przepis, polecam. Składniki na formę o wymiarach 25x35 cm: Spód: 300 g wafelków z nadzieniem(...)puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować, dodając amaretto lub aromat migdałowy. Przygotowaną masę serową wylać na spód (masa jest lejąca) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch sernika posmarować śmietaną 18% wymieszaną z 2 łyżkami cukru. Posmarowany śmietaną sernik
In my kitchenprawdopodobnie odcinek z moim sernikiem dyniowym odbędzie się 22 listopada, ale oczywiście, informację potwierdzę na blogu. Składniki: spód: 1 paczka biszkoptów 1 łyzka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 1 łyżka mielonych migdałów masa: 700g twarogu półtłustego mielonego 250g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki kremówki 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka 2 żółtka(...)150C i piec jeszcze przez 50-60minut. Pod koniec pieczenia, tak na kwadrans przed końcem na wierzch sernika wylać śmietankę zmieszaną z mlekiem kondensowanym (utworzy to pyszną wierzchnią warstwę) i podpiec kwadrans. Uchylić piekarnik i przestudzić sernik. Udekorować wg uznania płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Artykuł Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebieniabardzo smaczne. W serniku spód stanowią herbatniki. Masa ma smak brzoskwini. W samym środku są brzoskwinie, jeszcze bardziej podkreślające smak. Wierzch to ubita śmietana obsypana wafelkami czekoladowymi, które stały się idealną posypką. ~~SKŁADNIKI~~ twaróg półtłusty zmielony dwukrotnie 750 gram cukier puder 3/4 szklanki brzoskwinie w puszce 1 puszka budyń brzoskwiniowy lub śmietankowy 1 opakowanie jaja 4 sztuki(...)wykładamy herbatniki. Na herbatniki wylewamy ciepłą masę z sera. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i soku cytryny. Wykładamy na zimny sernik. Wafelki rozgniatamy i posypujemy na sernik. Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny
Kuchnia Paulettessmaczny! Zapraszam na sernik z morelami i kruszonką. Sernik z morelami i kruszonką Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g cukru 1 op. cukru waniliowego 1 jajko 125 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 puszka moreli w syropie (480 g po odsączeniu(...)pozostałe ciasto rozdrobnić na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę. (W przepisie było na 200 stopni, ale bałam się, że wierzch mi się za bardzo przypali…) Wystudzić na kratce i schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego Post Sernik z morelami i kruszonką pojawił się poraz pierwszy
UgotujmyTo.plWaszego repertuaru ciast bez pieczenia na lato! Błyskawiczny sernik cytrynowy na zimno z borówkami i porzeczkami 500 g mascarpone 400 g borówek 100 g porzeczek lub innych kwaśnych owoców 100 g białej czekolady 200 g maślanych herbatników 3-4 łyżki miękkiego masła 1 szklanka słodzonego mleka skondensowanego z puszki 100 ml soku wyciśniętego z cytryny (prawie 1/2 szklanki(...)borówek 100 g porzeczek lub innych kwaśnych owoców 100 g białej czekolady 200 g maślanych herbatników 3-4 łyżki miękkiego masła 1 szklanka słodzonego mleka skondensowanego z puszki 100 ml soku wyciśniętego z cytryny (prawie 1/2 szklanki) otarta skórka z 1 dużej cytryny mięta do dekoracji'; document.write(" "); Herbatniki rozkruszamy w blenderze/malakserze lub wkładamy do foliowego worka i kruszymy wałkiem
Poezja smakuSernik zniknął błyskawicznie, a że moje Miśki przyzwyczajone, że w domu zawsze jest coś słodkiego wykombinowałam ciasto, a jakże z tego co miałam skitrane w lodówce. Pamiętacie, do zupy Harira użyłam ciecierzycy z puszki, więc takiego cuda, jak woda po niej przecież się nie wylewa, a do pączków stylu azjatyckim otworzyłam słoik z brzoskwiniami i połowa została
greenscarfwracacie po więcej. W podziękowaniu mam dla Was przepis na pyszny sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami. Częstujcie się <3 700 g zmielonego twarogu 2 łyżki syropu z agawy 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego łyżka mąki kokosowej 3 jajka puszka schłodzonego mleczka kokosowego łyżka cukru pudru 3 łyżki rozmrożonych jagód Czekoladę wraz
Mienta blogpewien mały Fusyt, który rodzynek nie jada i skutecznie je wygrzebuje z ciasta ;) Sernik jest jednak pyszny w obu wersjach i dosłownie rozpływa się w ustach !!! SKŁADNIKI 1 kg tłustego sera8 jaj kostka masła extra1 i 1/2 szklanki cukrucukier waniliowyolejek pomarańczowy1/2 puszki brzoskwiń lub garść rodzynek2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejPRZYGOTOWANIEW malakserze ucieramy żółtka
Moje Kuchenne Rewelacjekocham serniki wiadomo nie od dziś. Moje ulubione to te ciężkie, mocne, zwarte, najlepiej z sera mielonego własnoręcznie, najlepiej chudego (najbardziej mi smakują), długo pieczone w niskiej temperaturze, w kąpieli wodnej. Ten taki jest. Dodatek kaszy manny sprawia, że jest niesamowicie bogaty i mokry, nie tam jakiś puszek. Najlepszy! Składniki: (26cm) SPÓD: 150 g ciasteczek lub herbatników(...)stopni C. Na dolne piętro wstawić naczynie żaroodporne z wodą, tortownicę ustawić piętro nad "kąpielą parową". Piec około 70 minut. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. UWAGI: 1. Sernik miksuje się krótko, aby go zbędnie nie napowietrzać. 2. Nie oddzielamy białek od żółtek, bo wtedy piana "wynosi" sernik podczas pieczenia w górę, sernik wtedy pięknie
Cakes By Kejtnosem, tylko wsuwał aż hej. Troszkę co prawda spływała nam masa creme brulee ale myślę , że to przez zbyt długie ogrzewanie górnej warstwy. W smaku to nie przeszkadza. Pychotka ! :-)Sernik pieczony jest w kąpieli wodnej , co sprawia , że jest bardzo delikatny. Ja nie owijam spodu tortownicy w folię aluminiową tylko na niższym poziomie umieszczam małą formę z wodą. Daje(...)piekłam w 26 cm.Składniki na masę serową:- 750g twarogu mielonego ( dałam z wiaderka - dość gęsty)- 250g mascarpone ( dałam z Lidla , z Biedronki jest za rzadki)- 1 puszka (400g) mleka słodzonego zagęszczonego- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii- 4 jajka- 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanejJa zamiast tych dwóch mąk dałam 2 łyżki skrobi
Smaczne Zdrowe