podaniem pojemnik oblewamy gorącą wodą, odwracamy do góry dnem na talerz, podajemy. AGAR ZE SKLEPU SKWORCU.PL Agar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji słodyczy (np. ptasiego mleczka , galaretek , dżemów ).Ja używałam go po raz pierwszy dlatego była ciekawa efektu, jak się okazało bardzo fajnie stężąła galaretka z agarem. Test zdany pozytywnie, jestem zadowolona
Z Majeczką w kuchniakurat okazał się bardzo fajny, aczkolwiek zrobiłam błąd bo dałam za mało budyniu, ale to tylko przez obawę, że wypłynie mi ze środka tak, jak przy tych z ptasim mleczkiem, ale jak widać wszystko zostało na swoim miejscu :) Składniki: 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 150 g masła lub margaryny
charlotte gotujeprzy tym cudowne w smaku. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia PTASIE MLECZKO: 2 galaretki truskawkowe 0,5 l śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 paczka rodzynek 1 tabliczka czekolady mlecznej WYKONANIE: Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do naczynia wbić całe jajka
Serce zamknięte w formie pysznościodkładamy do lodówki. Bierzemy drugą galaretkę, tym razem agrestową (zieloną), również rozpuszczamy w 250ml gorącej wody i czekamy do wystudzenia. Pierwszą warstwę pomarańczową wyciągamy z lodówki w konsystencji tężejącego ptasiego mleczka i wykładamy na biszkopty. Ponownie do miski dajemy 200g serka homogenizowanego, 1 łyżeczkę cukru waniliowego i miksujemy z galaretką agrestową. Po dokładnym zmiksowaniu umieszczamy w lodówce. W tym samym
Mentor Smakumąki pszennej ½ szkl.mąki ziemniaczanej ¾ szkl. cukru 2 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 łyżka masła 1 galaretka Ptasie mleczko: 1 galaretka 1 szkl.wody 1 szkl.mleka skondensowanego Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku.W miseczce
Moje domowe kucharzeniemakiem wyłożyć połowę pianki brzoskwiniowej 5 -biszkopt kakaowy 6-reszta pianki brzoskwiniowej. 7- Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Ja nie miałam czekolady,więc starłam ptasie mleczko. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook
Kuchnia DanusiMoje dzieci uwielbiają takie desery Tęczowe ptasie mleczko SKŁADNIKI: mleko skondensowane niesłodzone - 2 puszki biszkopty -1 opak duże galaretka pomarańczowa -1 opak galaretka niebieska - 1 opak galaretka cytrynowa -1 opak galaretka agrestowa - 1 opak galaretka truskawkowa - 2 opak listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Galaretki truskawkowe rozpuścić w 700 ml gotowanej wody. Następne galaretki, każdą oddzielnie rozpuścić w 1/2 szkl gotowanej
Kuchnia DanusiUbijamy smietane na sztywno, fixy nie beda potrzebne gdyz mamy galaretke, ktora dodajemy do smietany i delikatnie miksujemy. Galaretka w polaczeniu z bita smietana da nam cos w rodzaju ptasiego mleczka. Ukladamy nasaczone wczesniej sokiem porzeczkowym biszkopty w okraglej ( lub kwadratowej) tortownicy, smarujemy dzemem porzeczkowym. Nastepnie rozsmarowujemy bita smietane z galaretka brzoskwiniowa przygotowana wczesniej , ukladamy nasaczone biszkopty , smarujemy je dzemem
Z Kuchni Do Kuchnimoim starym zeszycie z przepisami zapisany jako Ptasie mleczko. Tym razem w roli torcika "na szybko". Z przepisu można zrobić ciasto na dużą blachę, tzn. upiec biszkopt z 4 jajek, na to masa serowa i galaretka z owocami (moja ulubiona wersja to galaretka agrestowa z 2 opakowań i agrest z kompotu), a można też zrobić efektowny i smaczny torcik
Praktyczna plochoty an stanie przy nagrzanym piecu więc najczęściej goszczą u mnie właśnie takie deserki w pucharkach lub ciasta bez pieczenia. Oczywiście nie mogę zapomnieć o moim faworycie czyli ptasim mleczku. Zdecydowanie lubię njabardziej latem:) Pogodam nas zaczyna coraz bardziej rozpieszczać, słonka coraz więcej więc nie zostaje nic innego jak wziąć jeden pucharek i rozgościć się na tarsie:) Składniki
ciastkarnia na kruchym spodzieMarshmallowa pianka z polewą czekoladową i posypką to kolejny mój pomysł na dziecięcą imprezę. Ta lekka pianka została otulona domową polewą czekoladową i posypana kolorową posypką, smakuje jak oryginalne ptasie mleczko. Takie czekoladowe desery bardzo lubią małe dzieci. Mam nadzieję, że ten piankowy deser zachwyci również dorosłych. Ta pianka powstała z całego opakowania Marshmallow Party. Polewę czekoladową można zastąpić rozpuszczoną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlubi serniczek i każdy lubi czekoladę ... Aby zwiększyć eksplozje smaku połączyłam sernik z białą i gorzką czekoladą i tak powstał delikatny i puszysty serniczek na zimno .... Masy mają konsystencję ptasiego mleczka, a prosto z lodówki smakuje jak lody :) ***Sernik czekoladowy *** Biszkopt: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
ciemna strona patelniSezon na porzeczki w pełni, dlatego bardzo często goszczą one ostatnio w naszych deserach:) Tym razem wykorzystałam czarne porzeczki do przyrządzenia lekkiej i puszystej pianki, przypominającej nieco ptasie mleczko. Spód to nic innego jak ciasteczka z masłem, ale z dodatkiem masy krówkowej, dzięki czemu jest lekko "ciągnący":) Podsumowując pianka jest lekka, nie za słodka, łatwa w przygotowaniu i po prostu
Z miłości do słodkościroku. Klikając na zdjęcie lub nazwę przejdziecie do przepisu. Dietetyczne ciasteczka Ciasto mikado Tort słoneczne lato Marlenka Tort kokosowo-malinowy Tort plaster miodu Gotowany sernik Sernik z ptasim mleczkiem Sernik inspirowany tiramisu Ciasto czekoladowe z twarogiem i wiśniami Kantyczka
Przepisy Aleksandry