Ciemny Snickers wg s. Anastazji 6. Ciasto toffi z prażonym słonecznikiem 7. Ciasto Kinder Country bez pieczenia 8. Maślana chałka z kakao a la żyrafa 9. Ciasto z ptasim mleczkiem 10. Ciasto Poezja (karmel, kawa, czekolada, orzechy
Mania WypiekaniaCiasto na zimno, składające się z warstwy waniliowej, czekoladowej oraz galaretki. W smaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki, brzoskwinie lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Podgrzewać na małym ogniu
BullioJeśli tak jak ja lubicie słodycze... jeśli tak jak ja kochacie ptasie mleczko to koniecznie musicie je przygotować. Nie spodziewałam się takiego efektu, nigdy przenigdy to jest znacznie lepsze niż w oryginale, jest po prostu pyszne!!! Ps.proponuje od razu podwoić porcję;) Składniki: 3 białka 1 łyżka żelatyny spożywczej 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 200 ml śmietany kremówki
Życie zaczyna się w kuchniWitam Was serdecznie w Nowym Roku moi mili. Ja postanowiłam zacząć go od klasyki. Ptasie mleczko często robiła nam mama, wszyscy uwielbialiśmy jego delikatny piankowy smak i ta miłość została nam do dziś, bo gdy je zrobiłam na święta zniknęło w tempie błyskawicznym. A Wy znacie, lubicie to ciacho? :) Warstwa kakaowa: 4 jaja 6 łyżek cukru 2 łyżki żelatyny
Cynamonowe szczęścieŚniegu w tym roku jak na lekarstwo, więc - chyba z tęsknoty za nim - przypomniało mi się ciasto o nazwie śnieżny puch. Jest bardzo puszyste (trochę przypomina ptasie mleczko), niezbyt słodkie, z posmakiem cytryny i wiórków kokosowych. Ja je robię na ciemnym spodzie, bo wtedy bardziej ten sernik na zimno kojarzy mi się z zimą i ze śniegiem leżącym na ziemi
Weekendy w domu i ogrodzieKostka śniegowa to gliniaste brownie, mocno czekoladowe i delikatna pianka, która konsystencją i smakiem przypomina ptasie mleczko. Ciasto jest wspaniałe! Składniki: Foremka 25x25 lub 20x30 Ciasto 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 250g masła 275g cukru 40g kakao 90g mąki pszennej 3 jajka Pianka 3 białka 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny 50ml bardzo ciepłej wody, ale nie wrzątku 200g
Gotowanie i blogowaniezwykle znajdziecie u mnie dużo przepisów z masą kajmakową, bo jest to ulubiona masa mojego męża i święta bez niej odbyć się nie mogą :). Waniliowiec Ciasto z Ptasim Mleczkiem Biszkopt z delicjami Ciasto Poezja Malinowa Chmurka Ciasto Toffi z prażonym słonecznikiem Miodownik z bitą śmietaną Ciemny Snickers Ciasto czeskie Biszkopt z masą budyniową, bezami i sosem toffi
Mania Wypiekaniahansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, rozpływające się w ustach ptasie mleczko z brzoskwiniami. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
W garach u Gosiżaden problem J Czasami szukamy jednak czegoś symbolicznego i niezobowiązującego. Tutaj z pomocą przychodzi jak zawsze Wedel. Do wyboru mamy wiele smakołyków pięknie opakowanych. Może ręcznie dekorowany torcik lub ptasie mleczko waniliowo-czekoladowe, które ukazuje się tylko przed świętami? Każda kobieta chce być piękna i zadbana, zwłaszcza w święta. Dbać o siebie trzeba jednak od podstaw, czyli najważniejsza jest pielęgnacja
Codzienna kuchnia niecodziennanastępnie sylwestrowe dania. A więc zaczynamy! Na dobry początek prezentuję znakomite ciasto bez pieczenia, które nazwałam: pomarańczowy puch! Ma konsystencję delikatnej, rozpływającej się w ustach pianki (a’la ptasie mleczko), pięknie pachnącej i smakującej pomarańczami. Wyglądem na pewno przypomina Wam wciąż bijący rekordy popularności „Śnieżny puch”, jednak mój nie zawiera twarogu i „Śnieżki”, a jedynie kremówkę, galaretkę, sok i skórkę
MyCookBook.plubijanie białek tylko dodawanie jajek w całości oraz dodanie spodu i polewy. Taki soute Adama to rozpływające się w ustach „ptasie mleczko”. Kiedyś postanowił zrobić sernik tradycyjną metodą. Bardzo długo ucierał ser w makutrze. Nie pamiętam jak smakował, ale pamiętam bąble na wszystkich palcach jego ręki! I jeszcze jedna
To co kochamNastępna propozycja dla wszystkich sernikożerców. Tym razem sernik o smaku kawy z delikatną polewą śmietanowo-kawową o aksamitnej konsystencji ptasiego mleczka. Rozpływa się w ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 3 łyżki
To co kochamjeść bez wyrzutów sumienia, na bazie zdrowej kaszy jaglanej z chrupiącymi orzechami włoskimi. Ma bardzo miękką konsystencję, wręcz aksamitną i wilgotną, trochę w smaku przypomina ptasie mleczko. Dla mnie rewelacja! Zamiast cukru można dodać miód, będzie wtedy jeszcze zdrowsze. Zauważyliście, że kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo
To co kochamAksamitny sernik o smaku ptasiego mleczka i wyglądzie pastelowej, pomarańczowo-zielonej zebry. Masa serowa jest naturalnie barwiona szafranem i zieloną japońską herbatą Matcha. Idealny na wiosenny podwieczorek do kawy. Składniki: Ser • 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica • 8 jajek • 3/4 szklanki cukru pudru • 250 g masła • 1 szklanka śmietany
To co kocham