Sernik wiedeński II

Sernik wiedeński II

Sernik wiedeński II

 Klasyka pieczenia serników - to moja druga wersja z polewą . Sernik rozpływa się w ustach i jest puszysty jak ptasie mleczko. Polecam .Zaczynamy : Składniki :1 masło 1 kg  startego sera8 jaj1 1/3 szkl cukru3-4 lyzki mąki ziemniaczanejbakalie wdlg uznania Wykonanie:Białka - ubijamy, na sztywną pianę. Odkładamy do lodówki. Żółtka , cukier, masło I mąkę ziemniaczaną - ubijamy na puszysta masęDo masy żółtkowej dodajemy powoli ser, caly czas ubijajac .Łączymy masę z serem. Białka do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

SmakiEdytySmakiEdyty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, mąka, polewa, przepisy na święta, sernik pieczony, lekka, ptasie mleczko, sernik, cukier, wielkanoc, ciasto z białek , lekkie ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa, ser żółty, puszyste ciasto, lubię serniki

Inne przepisy z Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.