Tymbaliki są świetnym pomysłem na przyjęcie! Proste składniki podane w nietypowy sposób sprawiają , że goście będą zachwyceni. Odsmażone na drugi dzień smakują równie rewelacyjnie a chrupiąca
Ostra na SłodkoZ przetestowaniem przepisu trochę mi zeszło. Ponad rok minął od kiedy jako nowinkę kulinarną recepturę wraz z próbką degustacyjną zafundowała nam koleżanka z pracy. Nadszedł wreszcie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDzisiaj chciałaby się z Wami podzielić przepisem najlepszego pasztetu, który zawsze na święta robi moja Babcia.W tym roki pierwszy raz przygotowałam go i
Niezły MłynekŚledzie w śmietanie (źródło: almamarket.pl) Składniki: kilka płatów śledziowych solonych 2 duże cebule 1 duże opakowanie kwaśnej śmietany sól pieprz odrobina cukru Sposób przygotowania: Śledzie moczyć
WojnaNaSmaki.plSałatka śledziowa jest tak szybka jak mój wpis na bloga :) jeśli lubicie śledzie to nie pozostaje nic innego jak tylko zrobić tę sałatkę i się nią
upichcicPasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego pasztetu, co za tym idzie jest lżejszy i mniej kaloryczny. Prezentuję wykwintną wersję dwuwarstwową – na białym winie
Poezja smakuWydawałoby się, iż w post apokaliptycznym świecie próżno szukać jedzenia, które oprócz podstawowej funkcji zaspokojenia głodu potrafi uraczyć także kubki smakowe. Przykład serii Fallout pokazuje, że
Nerds KitchenPrzepyszna, kremowa i bardzo rozgrzewająca zupa z pieczonych buraków z dodatkiem gruszki i imbiru, podana z kwaśną śmietaną i orzechami włoskimi. Doskonała alternatywa dla tradycyjnego barszczu
karmelowyTo jedna z najpopularniejszych świątecznych sałatek śledziowych. W dodatku szybka i łatwa w przygotowaniu. Sałatka warstwowa ze śledziami i buraczkami, doskonała na święta i przyjęcia, czy
Bernika - moj kulinarny pamietnikPostna kapusta wigilijna ma bardzo wiele zastosowań. To baza do mnóstwa świątecznych przysmaków, dlatego warto zapamiętać przepis. Kapusta może stanowić odrębne danie na wigilijnym stole, ale
Poezja smakuRyba w galarecie (źródło: almamarket.pl) Składniki: 1 i 1/2 kg ryby włoszczyzna liść laurowy ziele angielskie sól pieprz jajka cytryna Sposób przygotowania: Rybę oczyścić, odciąć głowę
WojnaNaSmaki.plUczciwych sprzedawców chyba też wywieźli w jakieś rozwinięte rejony cywilizacji. Ale po kolei. Ja się chyba muszę nauczyć, że Najcierpliwszego należy słuchać, by potem nie być
ladykitchenRoladki sprawdzą się na przyjęciach, kinderbalach, spotkaniach z przyjaciółmi czy po prostu jako zakąska np. do seansu filmowego. Małe, zgrabne, przypadną do gustu każdemu amatorowi
Słodka StronaCiasto francuskie z farszem z gotowanej kapusty, aromatem suszonych grzybów posypane charakterystycznym w smaku kminkiem to moja ulubiona wersja kapuśniaczków. Najlepszy przepis, który zdecydowanie polecam. Kapuśniaczki
Słodka Strona