Składniki: 200 gram matiasy na tacce, 1 łyżeczka cukier, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki ocet, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1 mniejsza pora matiasy wyjmuję z tacki i na 30 minut zalewam zimną wodą matiasy odlewam na sitko aby woda odciekła kroję je na 3 cm paski nożyczkami do miseczki posypuję pieprzem i cukrem, skrapiam octem wsypuję pokrojoną porę i dodaję oleju rzepakowego zamieszać i odstawić do lodówki na godzinę........SMACZNEGO!!! czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...