przystawki - 17402 przepisów (strona:953/1161)

Daktyle w szynce parmeńskiej 164

Idealna zakąska na karnawałowe przyjęcie. Zamiast daktyli możemy dać nasze narodowe śliwki suszone :)  Składniki: kilka daktyli suszonych bez pestek kilka plasterków

Bon Appetit Małgorzaty
Tost z łososiem, szpinakiem i lazurem 179

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem. Dlatego powinno być urozmaicone i bogate w wartości odżywcze. Przy tym miło się je takie, które jest kolorowe :) Składniki na

Bon Appetit Małgorzaty
Brokułowe muffiny z salsą z liczi 176

Dalsza część karnawałowych zakąsek. Dziś babeczki wytrawne. Latem robiłam z cukinią a teraz spróbowałam z brokułami. Do tego postanowiłam zrobić salsę z pomidorami

Bon Appetit Małgorzaty
Konfitura z czerwonej cebuli 160

Przygotowałam konfiturę z czerwonej cebuli jako dodatek do mojego domowego pasztetu z kurczaka. Jeszcze dziś wieczorem dodam przepis na ten dietetyczny pasztet :) Składniki: 4 duże czerwone

Bon Appetit Małgorzaty
Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem 223

Co robimy z kaszą, która zostanie z obiadu? Placuszki <jupi> :D dodatki do placków możecie dobrać przeróżne. U mnie z łososiem i szpinakiem. 

Bon Appetit Małgorzaty
Ziemniaczane koszyczki ze szpinakiem i łososiem 164

Potrawa robiona specjalnie na konkurs "kreatywne gotowanie". Zadanie polegało na stworzeniu dania z 3 składników podstawowych: ziemniaki, łosoś i szpinak. Zobaczcie jak wyszło? Składniki na 10

Bon Appetit Małgorzaty
Jajko zapiekane w awokado 179

Pomysł na to pyszne śniadanie zaczerpnęłam z bloga Ziołowy Zakątek, oto link do potrawy:  klik ,  ona natomiast z bloga  White on a Rice

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchewką 190

Na Wielkanocnym stole obowiązkowe są faszerowane jajca. Dziś odsłona z cudownymi pomidorami suszonymi oraz fetą. Ładny kolor jajka zawdzięczają marchwi oraz paście paprykowej. Następne planuję zrobić

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka faszerowane awokado, wasabi i oliwkami 213

Kolejna wielkanocna odsłona faszerowanych jajek, tym razem z awokado, oliwkami i wasabi. Jeśli ktoś obawia się wasabi - można w przepisie pominąć. Ale wasabi to nic innego

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka z kawiorem, gruyèrem i łososiem na trawce z rzeżuchy 210

Eleganckie podanie jajek bo z czarnymi diamentami morza...czyli z kawiorem. Ser  Gruyère  jest to rodzaj szwajcarskiego sera z mleka krowiego. Smak tego sera

Bon Appetit Małgorzaty
Camembert z sosem wiśniowym i z czosnkiem niedźwiedzim 216

Zaczął się sezon na czosnek niedźwiedzi, który rośnie u nas dziko w lasach. Liście są aromatyczne, pachnące czosnkiem i zawierają dużo witaminy C. Czosnek ten ma

Bon Appetit Małgorzaty
Marchwiowe muffiny z zapiekanym musem drobiowo-serowym 201

Ta potrawa była przygotowywana na potrzeby konkursu a jej smak bardzo pozytywnie mnie zadziwił. Będę wracała do tego przepisu  często :)  Składniki na 5 szt

Bon Appetit Małgorzaty
Śledzie z pieczarkami w sosie pomidorowym 9160

Jak już wspomniałam na swoim  fanpagu : ze słodyczy najbardziej kocham śledzie! To znaczy, że raczej preferuję w smakach kwaśnych niż w słodyczach ;) To chyba

Bon Appetit Małgorzaty
Kwiaty cukinii w ketchupowej tempurze (kolokitholoulouda gemista) 141

Po tygodniowym urlopie w Grecji wróciłam natchiona nowymi pomysłami na grecką nutę ;) Kolokitholoulouda gemista to potrawa grecka. Kwiaty cukinii nadziewa się serem feta a następnie macza

Bon Appetit Małgorzaty
Śledzie w oleju z grzybkami marynowanymi 207

Standardowa zakąska na Wigilijny jak i Sylwestrowy stół oraz ulubiona mojego taty. Zwykle robię śledzie w oleju jedynie z cebulą ale tym razem postanowiłam urozmaicić je

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania