Nietknięta :( tylko ja jadłam, ale ja kocham te smaki. Dziadek nie (szpinak no way), babcia nie (za duzo na noc), mój mąż też nie (szpinak be
bistro mamaTo mój dzisiejszy obiad i jedna z tych zachcianek, które jak już wbiją mi się do głowy, to odliczam minuty do końca pracy :) Czytaj więcej »
bistro mamaDziś bistro mama serwuje przysmak wszystkich dzieci ;) zwłaszcza tych dużych, urodzonych w latach 70-tych i 80-tych, które musiały jeść zieloną papkę w przedszkolu i
bistro mamaZ gruszką i nie tylko... Rzadko zdarza się, żeby w lodówce/piekarniku/domu były jeszcze resztki tego co akurat publikuję. Ale dziś jest ten dzień. Jem właśnie
bistro mamaCo roku staram się przygotować świąteczne śledzie na dwa sposoby z nowych przepisów. Tych nie miałam w planie, ale kiedy przeczytałam przepis, wiedziałam, że muszę je
bistro mamaMam albo mylne wrażenie, albo się starzeję ;) Czy coraz więcej osób pragnie spędzać sylwestrowy wieczór w domowym zaciszu? Gdzie się nie obejrzę, kogo nie zapytam - wszyscy
bistro mamaPewnie zdziwi niektórych to, co teraz napiszę. Nie przepadam za ricottą, wolę tradycyjny polski twaróg. Jednak do przygotowania szpinakowego farszu do tej przekąski , idealny serem jest
bistro mamaW drugim dziecku cudowne jest to, że nie rodzi się egoistą. Może to zbyt górnolotne słowa, ale coś w tym jest. Obserwuję z podziwem jak naturalne
bistro mamaGdzieś ktoś pytał o przepis na pastę jajeczną, a że dawno nie robiłem to jakoś mnie naszło. Jak to zrobić? -5 jaj drobno posiekanych -ser starty
BaRepasObce chwalicie swego nie znacie! Raki - zapomniany polski rarytas. Były one jednym z przysmaków kuchni staropolskiej. Ze względu jednak na zanieczyszczenie wód rzek/jezior (na które raki
Ana Mari's worldSKŁADNIKI: 1 średnia cukinia 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki bułki tartej Świeży koperek ok. 70 ml mleka Sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Cukinię ścieramy na
kulinarnyJaSKŁADNIKI: Świeży szpinak Szynka parmeńska Ser bałkański lub feta Tortilla pszenna Czosnek Sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Na oliwie podsmażamy czosnek. Dodajemy szpinak, ser bałkański. Przyprawiamy wszystko solą
kulinarnyJaCzas przygotowania: 10 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 6,00 zł SKŁADNIKI: 1 średnia wędzona makrela 3 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki jogurtu naturalnego szczypiorek
kulinarnyJaNależałoby tu wspomnieć o zaletach odżywczych wędzonej makreli. Ta morska ryba jest bardzo bogata w kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Zdrowe tłuszcze zawarte w
kulinarnyJaPrzedstawiam Wam moje pierwsze krokiety. Dziś wersja wegetariańska ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami. Chrupiące z wierzchu i soczyste w środku. Były bardzo smaczne. Polecam. Czas
kulinarnyJa