Tatar z łososia wędzonego z awokado z nutą cytrusową. 173Tak sobie pomyślałem wczoraj, późnym wieczorem, co ja to na jutro moim domownikom, poza tradycyjnymi punktami, przygotuje na śniadanie. Zrobiłem szybki rekonesans w głowie, co mogę
BaRepas
Carpaccio z łososia i awokado z winegretem na occie z cydru. 207Dzień zakupów przedświątecznych, czyli trzy godziny spędzone w markecie, to coś czego nie znoszę. No dobra, może trochę lubię, bo zawsze wynajdę coś, czego będę mógł
BaRepas
Zupa krem z zieloną soczewicą i smażonymi pomidorami. 235Dziś coś szybkiego dla miłośników rozgrzewających zup. Co będzie potrzebne: -baza; bazą będzie bulion, który mi został, a przygotowany był z warzyw, kaczki, wołowiny i indyczej
BaRepas
Sałatka z tuńczyka z grzankami. 338Święta, święta i po świętach. Wracamy do zdrowej kuchni, zbalansowanej w odpowiednie proporcje węglowodanów, tłuszczy i w ogóle. Przede wszystkim czas powrotów do ćwiczeń. Za chwilę
BaRepas
Sałatka szpinakowa z jajkiem 295Drugi dzień Nowego Roku był bardzo intensywny. Do tej pory prześladuje mnie smak maku, świątecznej kaczki i innych przy tej okazji robionych smakołyków. Dlatego dziś coś
BaRepas
Śledzie w occie i oleju 222Zapraszam na pysznego śledzika w occie i oleju :) jest to ryba którą zawsze mam
Sama słodycz i szczypta chili
Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem 1135Dietetyczne jajka faszerowane, czy to możliwe? W kuchni wszystko jest możliwe, nawet przygotowanie smacznego wytrawnego dania w wersji dla niektórych niejadalnej, czyli bez soli i majonezu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
RYBA PO JAPOŃSKU 418Klasyk bożonarodzeniowy w moim domu. Dziś wegetarianie będą oburzeni. W moim rodzinnym domu, co roku na święta zamiennie występuje ryba po grecku bądź ryba po japońsku
W kuchni Karmel-itki
111. Przekąski, zakąski, czyli nieco orientalne szaszłyki drobiowe oraz salsa z awokado i żurawiną. 280Witajcie kochani. Kolejny rok już za nami.. Poprzedni żegnałyśmy na słodko - sernikiem. Dziś nasz post pachnie nieco orientalnym, białym i chudym mięskiem na patyku. Składniki
Symfonia Smaków
Czerwone śledzie 305Składniki: pół kilograma śledzi a'la matias 3 łyżki octu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule, pokrojone w krążki 2 łyżki oleju 10 łyżek rodzynek, sparzonych
Kulinarny Pamiętnik
Pałeczki z wołowiną z ciasta filo (finger food) 268Pałeczki z wołowiną z ciasta filo to danie typu finger food, które świetnie nadaje się na imprezy, mecze, parapetówki czy sylwestra. Ciasto filo jest bardzo chrupiące
Poezja smaku
OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWO-CHRZANOWĄ. 291#759 Mija właśnie kolejny rok. Też odnosicie wrażenie, że niesamowicie szybko? Przez te dwanaście miesięcy tyle się wydarzyło, aż niepojęte. Sylwester to czas dobrej zabawy
W kuchni Karmel-itki
Pieczony boczek w ziołach 306Dziś wracam do Waszego ulubionego działu, czyli do wędlin domowych. To one własnie cieszą się największą popularnością na blogu. Póki co, nie będzie zbyt dietetycznie
Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z tortelloni 375Małe włoskie pierożki, kształtem przypominające nasze wigilijne uszka idealnie nadają się na sałatkę. Sałatki mają taką zaletę, że cokolwiek do nich damy, oczywiście w granicach zdrowego
mojewypiekiinietylko
Bigos z brukselki 183Jedni ją uwielbiają, innych odstrasza już sam zapach, nie wspomnę o smaku. Żródło wielu witamin, związków i składników mineralnych. Brukselka – warto przemycić ją w kuchni
mojewypiekiinietylko