https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak podany seler może okazać się bardzo smakowitym dodatkiem do innej potrawy oraz pyszna przekąską w
Di gotujeSurówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje
Ogrodnik w podróżysmak. Trzeba to lubić. Cebulę dodaje się świeżą, a ta z kolei nadaje delikatnej ostrości i cebulowy aromat. Jak można się domyślać, nie jest to krem na śniadanie. Wyborna przystawka przed obiadem zamiast zupy. SKŁADNIKI na 4 małe porcje: 1/2 kalafiora 1 mała cebula szkalanka mleka póltłustego dużo masła (ok. 1/2 kostki) oliwa truflowa do polania sól i pieprz
Sztuka gotowania w/g SamiryZawsze miałam problem z wymyśleniem przekąsek na imprezę czy spotkanie rodzinne. Dania główne, ciasta - na nie miałam głowę pełną pomysłów, ale przystawki to prawdziwa przeprawa. Mój mąż jest wielkim miłośnikiem serów pleśniowych, sama też chętnie je jadam, pierwsza więc myśl jaka przyszła mi do głowy z wykorzystaniem sera Bavaria Blu , który dostałam od Mlekomy to był ser panierowany. Jego aksamitna
Cakes By Kejtjajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę. Składniki na formę do babki lub keksówkę: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki
Smakowite DaniaWspaniała wiosenna, lekka i smaczna przekąska z rzodkiewek nadziewanych pastą z wędzonego sera, szczypiorku i majonezu to apetyczna przystawka, która świetnie smakuje podana przed daniem głównym i doskonale zaostrzy apetyt na więcej. Składniki na 12 sztuk : 12 dużych rzodkiewek 10 dag żółtego wędzonego sera 2- 3 łyżki majonezu pęczek szczypiorku czarny pieprz Przepis: Szczypiorek drobno siekamy. Ser żółty ścieramy
Smakowite DaniaSałatka z pieczarkami, czerwoną fasolką i porem na bazie majonezu oraz musztardy to świetny pomysł na pyszną przystawkę. Może być doskonałym dodatkiem do potraw z grilla lub samodzielną przekąską. Sałatka jest łatwa i szybka w przygotowaniu z powodzeniem wykona ją laik kulinarny. Składniki na 3 porcje : 500 g pieczarek puszka czerwonej fasoli por 2 łyżki masła 2 łyżki
Smakowite Daniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Grillowany bakłażan (w domu lub plenerze) jest rewelacyjny i myślę, że na takie danie skuszą się
Di gotujePyszna i zdrowsza alternatywa dla klasycznych naleśników :) Idealnie smakują zarówno na słono jak i słodko. Przepis znalazłam na stronie Los Wege . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1
My Culinary Artmaśle. Wystudzoną wątróbkę obwinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczką i przełożyć do cebuli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na około 15 minut. Podawać do obiadu lub na przystawkę
Tradycyjna Kuchniamięso się nieco ogrzało. W tym czasie moczymy w wodzie jelita, usuwamy w ten sposób z nich sól i dodatkowo stają się dzięki temu bardziej elastyczne. Do maszynki zakładamy przystawkę do wyrobu kiełbas. Delikatnie naciągamy koniec jelit na końcówkę do maszynki i nasuwamy potrzebną nam długość jelita. Przy tej ilości mięsa, ok 4 metry z powodzeniem powinno wystarczyć. Następnie uruchamiamy
Markowy smakKrokiety brokułowe to znakomity pomysł na szybki i lekki obiad. Takie krokieciki świetnie sprawdzą się także jako przystawka Składniki: 25 dkg ugotowanych ziemniaków Około 30 dkg brokuła 1 jajko 20 dkg startego sera żółtego Sól, pieprz 1 rozmącone jajko mąka bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną
Podróż w kulinariaPotrzebujesz szybkiej przystawki? Coś orzeźwiającego do grilla? Niespodziewana wizyta? Zrób szybką sałatkę z oliwek i grejpfruta! Przygotuj: Zielone i czarne oliwki Czerwony grejpfrut Granat Świeża bazylia Świeża mięta Oliwa cytrynowa (lub zwykła i sok z cytryny) Grejpfruta obieramy i wykrawamy z niego fileciki. Przekładamy do miseczki, dolewamy sok, który wyciekł w trakcie filetowania. Dodajemy oliwki – mniej więcej garść każdego rodzaju
MarcinChefgroszku . Grzybki w aromatycznym sosie, z dodatkiem czerwonej papryki i zielonego groszku okazały się bardzo smacznym i sycącym daniem, które doskonale sprawdzi się zarówno jako danie główne jak i przystawka czy dodatek do mięsa. Gorąco polecam! Składniki : 1 czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 2-3 ziarna zielonego kardamonu 1 listek laurowy 1 łyżeczka mielonej kozieradki
Codzienne GotowanieTweetnij Można potraktować go jako kolorową sałatkę na przystawkę, albo jako samodzielne i całkiem sycące danie. I tu znowu nie ma sposobu, by taka wariacja z ryżem w roli głównej się nie udała. Porcja dla 6 ciu osób. Potrzebne nam będą: 450 g ryżu długoziarnistego, 350 g tuńczyka w konserwie, 150 g wypestkowanych czarnych oliwek, 150 g kukurydzy, 2 czerwone
MODA NA BIO