ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:409/1509)

Sernik bez użycia miksera. Prosty przepis, który zawsze wychodzi 52

Sernik bez użycia miksera na ciasteczkowym spodzie i z czekoladową pianką na wierzchu to ciasto, któremu trudno się oprzeć. Wygląda i smakuje obłędnie. A do tego każdy, nawet osoba nieobeznana w kuchni, poradzi sobie z jego przygotowaniem. Taki serniczek sprawdzi się na każdą okazję, jak i bez okazji, to popołudniowej kawy. Przepis jest szybki i prosty, nie trzeba ubijać jajek(...)jajka rozmiar M 80 g masła (4 łyżki) 80 ml oleju (8 łyżek) łyżka ekstraktu migdałowego   Spód: 150 g herbatników kakaowych 100 g masła   Pianka czekoladowa: 3 łyżki masła czekoladowego 250 g mascarpone 200 g jogurtu greckiego opakowanie galaretki cytrynowej 200 ml wody 100 g gorzkiej czekolady do posypania   Przygotowanie Rozpocznij od przygotowania spodu do sernika. Herbatniki

e-PrzepisyKulinarne
Sernik gotowany z polewą czekoladową. 105

sernik. Jeden ze smaczniejszych serników jakie do tej pory jadłam. Wymaga trochę pracy, ale zapewniam Was, że warto. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik gotowany z polewą czekoladową. Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 170 g cukru pudru 180 g śmietany 18 % 1 czubata łyżeczka amoniaku Składniki na masę: 1 i ½ kg sera białego dwukrotnie mielonego (może(...)mleka Instrukcje Jajka ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę. Mąkę i amoniak wymieszany ze śmietaną dodajemy do masy jajecznej. Całość wyrabiamy na gładkie ciasto, owijamy w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki. Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na cztery równe części. Każdą część rozwałkowujemy na wielkość blachy. (blacha o wymiarach 25X30). Ja odrysowałam sobie na papierze

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto wuzetka 253

proszku do pieczenia 6. 3 łyżki kakao Masa śmietanowa: 1. 1 litr śmietany kremówki 30% 2. 1 łyżka cukru pudru 3. 3 łyżki żelatyny 4. 1/2 szklanki wody Polewa czekoladowa: 1. 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2. 1/4 szklanki mleka Dodatkowo: 1. Mały słoik dżemu porzeczkowego 2. Margaryna do wysmarowania formy 3. Bułka tarta do wysypania formy 4. Opakowanie bitej śmietany(...)ubijamy na sztywno. 3. Jedną część biszkoptu smarujemy dżemem, nakładamy masę śmietanową i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Polewa: 1. Czekoladę rozpuszczamy w mleku cały czas mieszając. 2. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową. 3. Bitą śmietanę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Wierzch ciasta dekorujemy bitą śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
chocolate muffins-czekoladowe muffiny 205

Dzisiaj czekoladowe muffiny. Szybko I przepysznie- palce lizać. Można podawać z bitą śmietaną Składniki: 200g mąki        100g cukru        50g   brązowego cukru        2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)olejek pomarańczowy- lub jaki lubimy 2-3 jabłka 2 łyżeczki kakao cukier puder do posypania  Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy mikserem. Owoce wrzucamy do ciasta I mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek. Foremki wkładamy do formy mufinowej- jeżeli nie mamy- na blache. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 C na ok 18-20 min.  Smacznego

Smaki Edyty
Piernik ekspresowy 822

kefiru 2 czubate łyżki kakao 10 g przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody Polewa czekoladowa 70 ml śmietanki kremówki 30% 20 g kakao 20 g masła/margaryny 20 g cukru 1 łyżka żelatyny + 3 łyżki gorącej wody Przygotowanie 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto i wymieszać za pomocą miksera. 2. Następnie masę przełożyć do keksówki(...)Upieczony piernik pozostawić do przestygnięcia. 5. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dokładnie wymieszać. Pozostałe składniki rozpuścić w kąpieli wodnej. Do przygotowanej masy czekoladowej wlać żelatynę i dokładnie wymieszać. 6. Tak przygotowaną polewą polać ciasto i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Artykuł Piernik ekspresowy pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Pączki z Nutellą 102

ciasto drożdżowe , z którego powstają te pączki robi się aż z 8 żółtek. Większość pączków, które wypiekam jak i przepisy, z którymi się stykam, bazują na cieście zawierającym znacznie mniejszą ilość żółtek. Pamiętam jeszcze różne przepisy na pączki, które w swoim przepiśniku ma moja i w tychże przepisach ciasto drożdżowe zawiera najczęściej bardzo dużą ilość żółtek. Pączki przygotowane z ciasta(...)akurat przepisie postawiłam na krem orzechowo-czekoladowy . Wypełnione kremem pączki po wierzchu warto jest oprószyć cukrem pudrem. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na pączki z Nutellą i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pączki Składniki na pączki z Nutellą. Ciasto na pączki: 500 g mąki pszennej + odrobina do podsypania 8 żółtek

MeCooks
miodownik z masą budyniową o smaku cappuccino 24

składniki na ciasto miodowe: 650 g mąki 200 g masła 60 g miodu 2 jajka 140 g cukru 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki sody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na cztery części, wałkujemy na wymiar foremki (ok. 22×32 cm). Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy blat pieczemy osobno(...)ognia i odstawiamy do wystudzenia (temperatura pokojowa). Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. Gotowym kremem przekładamy ciasta miodowe. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto najlepiej przygotować 2-3 dni przed podaniem aby zmiękło

Domowy Smak Jedzenia
Pachnie korzennymi przyprawami i pomarańczą 106

piekę ucierane ciasto piernikowe, które jest tak popularne w Szwecji. Bardzo je lubię i piekę na różne sposoby, w podłużnej formie lub jako babkę. Do piernikowego ciasta potrzebne są przyprawy korzenne . Można je kupić gotowe lub zrobić własną mieszankę. Wszystkie sposoy są dozwolone, a efekt będzie ten sam, pyszne ciasto piernikowe pachnące mocno korzennie i pomarańczowo. Kawałeczek ciasta i gorący(...)pomocą szpatułki. Wysmaruj formę tłuszczem i oprósz tartą bułką. Napełnij masą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 35 minut lub do suchego patyczka. Ostudź ciasto w formie. Utrzyj cukier z sokiem pomarańczowym. Udekoruj ciasto lukrem, pomarańczowymi wiórkami i czekoladową posypką.   The post Pachnie korzennymi przyprawami i pomarańczą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
metrowiec – wspomnienie PRLu 1286

smaku. Gotowym kremem smarujemy kromki ciasta i sklejamy na przemian jasne i ciemne ciasto. „Sklejamy” dwa osobne ciasta. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki ciasta. Całość oblewamy polewą czekoladowa lub obsypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto kroimy po skosie

Domowy Smak Jedzenia
Piernikowy kopiec z orzechami i daktylami 164

rozpuszczenia.  Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, następnie łączymy ją ze śmietanką, do uzyskania kremowej konsystencji. Polewę od razu przekładamy na wierzch ciasta i ją rozsmarowujemy. Ozdoby czekoladowe należy przygotować wcześniej. Ciasto można ozdobić np. choinkami z białej czekolady. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, przekładamy do rękawa cukierniczego i na papierze do pieczenia robimy dowolne wzory. Można posypać kolorowymi

Moniki Smakołyki
POTRÓJNIE CZEKOLADOWY SERNIK 147

Mocno czekoladowy sernik na ciasteczkowym spodzie, ciasto idealne na wielbicieli czekoladowych smaków: sernik z gorzką i mleczną czekoladą, oblany polewą z białej czekolady, a smaku dopełniają chrupiące, czekoladowe kuleczki ...   SKŁADNIKI: Spód: 210 g mieszanki ciastek Karo , 50 g masła Masa serowa: 500g sera z wiaderka, 4 jajka, 125 g gorzkiej czekolady, 75 g mlecznej czekolady, ¼ szkl. cukru

słodki bratek
Babka marmurkowa pomarańczowa 161

masę na dwie równe części. Do jednej dodaj kakao, do drugiej mąkę i wymieszaj. Wysmaruj formę tłuszczę i oprósz tartą bułką. Wyłóżjasne ciasto na spód , a następnie czekoladowe. Lekko zamieszaj. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku przez około 35 – 40 minut. Osudzone ciasto oprósz cukrem pudrem The post Babka marmurkowa pomarańczowa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Wielkanocne ciasto marchewkowe 144

serka Philadelphia Light 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g cukru pudru (5-6 łyżek) Do dekoracji: 100 g zielonych wiórków kokosowych (przepis tutaj ) kilka czekoladowych jajeczek zajączek lub baranek z czekolady Przygotowanie: Ciasto: 1. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. 2. Piekarnik   rozgrzać do temperatury 175 ° C. 3. Do misy miksera wsypać cukier, wbić 4 jajka(...)Większą porcją przekładamy ciasto marchewkowe. Mniejszą smarujemy wierzch i boki. Dekoracja: 12. Całe ciasto posypujemy zielonymi wiórkami kokosowymi. 13. Na wierzchu układamy czekoladowe jajeczka, na środku umieszczamy czekoladowego zajączka lub baranka. 14. Ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje drugiego dnia

Domowa Cookierenka Agi
ciasteczkowe lizaki – pop cake 219

oleju posypka kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczków do lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto. Z powstałej masy formujemy kuleczki. Czekoladę z olejem roztapiamy w kąpieli wodnej. Każdy patyczek zanurzamy w czekoladzie, chwilkę odczekujemy aby czekolada stężała (dzięki

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowe ciasto Cappuccino - kolejny przysmak z książki siostry Anastazji 444

łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu.Ciasto przekładamy w następujący sposób:- ciemne ciasto - masa - kokosowe ciasto - masa - ciemne ciasto.Polewamy ulubioną polewą czekoladową.Smacznego!Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto, jakie otrzymałam w przedświątecznej paczce od firmy VOG, producenta marki Kresto. Bardzo dziękuję za przesyłkę

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania