ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:416/1443)

Przekładaniec czekoladowo-migdałowy 130

Prosty przekładaniec. Ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu, wykwintne w smaku. Po dodaniu korzennych przypraw zamiast olejku migdałowego – rozgrzeje w zimne wieczory.     Przekładaniec czekoladowo-migdałowy Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 10 Składniki ciasto 225 g mąka pełnoziarnista lub bezglutenowa 3 łyżka kakao 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżeczka esencja migdałowa

Kucharzyca
Wilgotna babka kakaowa na żółtkach 182

Wilgotna babka kakaowa na żółtkach Kiedy zostaną ci żółtka po wypieku np. bezy albo ciasta białkowego, możesz je wykorzystać do upieczenia pysznej i bardzo prostej babki w polewie czekoladowej. Robi się ją łatwo i wprost ekspresowo, bo nawet bez potrzeby użycia miksera. Polecam!     Składniki: * Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 5 żółtek 350g mąki pszennej 2 łyżeczki(...)dokładnie mieszamy *** *** Do osobnej miski przekładamy suche składniki: mąkę , proszek, cukry, kakao i sól. Całość dokładnie mieszamy *** *** Suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy za pomocą łyżki lub szpatułki. Ciasto nie będzie gładkie, będzie miało grudkowatą konsystencję, ważne aby nie było widać sypkiej mąki *** *** Ciasto przekładamy do dużej foremki na babkę *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy

Blog z Apetytem
Wyjątkowo czekoladowe ciastka brownie 30

wyjątkowo czekoladowe ciastka brownie to chyba najbardziej czekoladowe ciastka na świecie. Mają niezwykle wciągający smak i konsystencję. Rewelacyjny dodatek do kawy Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na około 12 ciasteczek: 200 g czekolady (ulubionej) 50 g masła 1 jajko 1 łyżka wanilii ½ szklanki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki Orzechy 50 g czekoladowych kropelek z mlecznej lub białej(...)czekoladę z masłem i ponownie miksuję. Do masy dodaję mąkę, proszek do pieczenia, orzeszki i czekoladowe kropelki i całość mieszam łopatką. Gotowe ciasto wstawiam do lodówki na 40 minut. Kiedy ciasto jest schłodzone, wykładam po łyżce ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie dociskam. Między ciastkami zostawiam spory odstęp, ponieważ się „rozejdą” po blaszce. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego

Słodki sentyment
Wuzetka 514

Wami podzielę. Ale zanim to nastąpi mam dla Was przepis na taką moją wuzetkę – czyli musi być prosto, smacznie i z ogólnodostępnych składników. Ciasto biszkoptowe zrobiłam na bazie przepisu na biszkopt czekoladowy , ale dodałam do niego rozpuszczone masło i to jest strzał w 10! Dzięki temu spody są idealnie wilgotne i sprężyste, nie zgniatają się pod ciężarem masy śmietanowej(...)śmietany i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy do pozostałej ubitej śmietany i energicznie miksujemy. Masę śmietanową wykładamy na spód czekoladowy i wyrównujemy szpatułką. Przykrywamy drugim blatem ciasta i nasączamy ponczem. Ciasto przykrywamy i wstawiamy do lodówki, w międzyczasie przygotowujemy polewę. Śmietanę kremówkę zagotowujemy, ściągamy z kuchenki, dodajemy pokrojoną na drobne kawałki czekoladę

Ciastkozercy
Ciasto cycki murzynki 1720

delikatnie mieszamy przy użyciu szpatułki. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożeonej papierem do pieczenia. Gotowe ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół). Ciasto pieczemy ok 30-35 min do suchego patyczka. Po upieczeniu odstawaimy do całkowitego ostygnięcia. Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z blaszki i delikatnie odklejamy od papieru do pieczenia, Przygotowanie(...)miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy chwilę aż powstanie jednolita masa. Składanie ciasta: na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy biszkopt. Po biszkopcie smarujemy dżemem, wykładamy ciasto makowo-kokosowe. ( Moje ciasto wypadło mi z rąk i dlatego jest takie pokruszone ). Po cieście makowo kokosowym rozprowadzamy naszą masę budyniową. Na masę budyniową wykładamy biszkopty, możemy wcześniej je lekko

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto z brzoskwiniami i masą pomarańczowo - śmietanową 164

potrzeba zbyt wiele. Wystarczy uśmiech ukochanej osoby. Promyk słońca. I książka. I kawa. I znowu ciasto. Ostatnio słodzę Wam nieustannie;) To już ostatnie z cyklu moich wypieków urodzinowych. Masa pomarańczowa z brzoskwiniami, do tego śmietana i warstwa herbatników polanych grubo polewą czekoladową. Dobre. Bardzo dobre :) Przepis pochodzi stąd ( klik ), jednak został przeze mnie nieznacznie zmieniony. Porcja na dużą blachę Składniki(...)odstawiamy na chwilę. Wykończenie : Herbatniki maczamy w soku pozostałym po brzoskwiniach i układamy obok siebie na wierzchu ciasta. Można do soku dodać wódkę, jeśli ktoś lubi. Na końcu ciasto polewamy polewą czekoladową i odstawiamy w chłodne miejsce. Ostatnią już kawą, jaką było nam dane przetestować dzięki współpracy nawiązanej ze sklepem 1000 smaków świata , jest Kawa Arabica Etiopia Sidamo

My simple kitchen
ciasto trójniak 887

maku (użyłam zmielonego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao dodatkowo: polewa czekoladowa wykonanie: Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy stopniowo żółtka oraz olej. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy 1 łyżkę mąki(...)ciasto jasne wykładamy ciasto kakaowe a następnie ciasto z makiem. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60 min. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy, ja posypałam posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Metrowiec 151

aromat rumowy 1 łyżka kakao 2 łyżki soku z cytryny dżem owocowy lub powidła polewa czekoladowa Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koń cu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto rozdzielić na 2 części, do jednej dodać łyzżkę kakao, a do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać, przełożyć(...)kromki smarować masą i dżemem, przekładać ustawiając równo na długiej tacy lub deseczce na przemian, ciemne, jasne aż do wyczerpania. Na koniec posmarować boki ciasta. Schłodzić po czym ciasto polać polewą czekoladową. Kroić ukośne plastry

Gotowanie jest łatwe
ciasto piegowaty Jaś s. Anastazji 174

brzoskwiniowe lub cytrynowe (rozpuszczone w 700 ml ciepłej wody i odstawianej do lekkiego stężenia) polewa czekoladowa (np. 100 g czekolady rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy orzechy, wlewamy wystudzoną kawę i miksujemy. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu z makiem równomiernie rozsmarowujemy 1/2 masy orzechowej(...)Następnie wykładamy całą masę makową, układamy kawałki brzoskwiń, zalewamy tężejącą galaretką. Całość wkładamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Polewamy polewą czekoladową.   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Sernik kawowy 214

zabieganych smakoszy kawy :-) Dwa w jednym! Sernik na kruchym czekoladowym spodzie z nutką cynamonu, do tego obłędnie pachnąca kawą warstwa sera i czekoladowy wierzch... Brzmi zachęcająco? Zapewniam, że sernik zasmakuje każdemu kto kocha kawę . Po takim kawałku ciasta na pewno nie dopadnie Was senność :-) Polecam! Składniki: Ciasto: 180 g mąki pełnoziarnistej np. pszennej, orkiszowej, wielozbożowej 130 g masła(...)małe kawałki. Masło rozpuścić. Zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, zostawić na chwilę. Wymieszać dokładnie by czekolada całkowicie rozpuściła się. Schłodzony sernik wyjąć z tortownicy. Wierzch ciasta równomiernie polać ciepłą polewą czekoladową. Przy pomocy noża nakładać kleksy ze śmietany i formować fantazyjne wzorki. Smacznego! :-) var file = "http://1.bp.blogspot.com/-geepZ9AvR4k/VgSfpJJj9eI/AAAAAAAAB4Y/RbQDpvSC74Y/s1600/Sernik%2Bkawowy-maniapieczenia.com_001.jpg"; var title = "Sernik kawowy"; var type = "6"; var size = "width:35px

maniapieczenia
Sernik czekoladowy z daktylami 141

szkl cukru szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka 2 łyżki śmietany 700 g sera 6 jajek 1 szkl cukru 1 margaryna 1 budyń czekoladowy 2 łyżki kakao 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70 g daktyli Ciasto zagnieść, wylepić formę lub tortownicę i podpiec spód, ok 12 min w temp 180 st. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio(...)kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która się rozpuści a potem zastygnie . Udekorować truskawkami

Gotowanie jest łatwe
Ciasto Kinder Country bez pieczenia 88

tylko! Urzeknie Was również kremowe, czekoladowe wykończenie, które wręcz rozpływa się w ustach. Ciasto Kinder Country bez pieczenia to świetna propozycja na imprezę lub urodziny dziecka. Albo na dość prosty w wykonaniu deser do niedzielnej kawy . Prezentowane przez nas ciasto jest wykonane na spodzie z masy czekoladowej, w której zatopione są „dmuchane” ziarna. Zrobiliśmy to bez spodu(...)przestygnięcia. Resztę śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce masy czekoladowej, ciągle miksując. Masę wykładamy na 2 poprzednie. Następnie wyrównujemy, ewentualnie dekorujemy i czekamy do stężenia. [Nasza kratka powstała poprzez naciśnięcia tępą stroną noża jeszcze niestężałej masy] Zachęcamy również do sprawdzenia naszych innych przepisów na pyszne ciasta bez pieczenia i nie tylko. Min. doskonałego ciasta barbórkowego , pysznego miodownika bez pieczenia

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia 44

Ciasto Kinder Bueno  – bez pieczenia dla wielbicieli słynnego batonika i nie tylko! Kinder Bueno to pyszne ciasto na herbatnikach, przełożone kremem mlecznym, które wprost rozpływa się w ustach. Kinder Bueno to ciasto, które pokochasz od pierwszego kęsa. Po jednym kawałku sięgasz po kolejny, jest tak pyszne. Hit, który musisz wypróbować i ty!   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)również dokładnie rozsmarowujemy po powierzchni ciasta. Układamy ostatnią już warstwę herbatników.  5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej około 1/4 szklanki mleka i mieszamy. Polewą czekoladową dekorujemy wierzch ciasta. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem
TORCIK Z KREMEM MIODOWWO - TRUSKAWKOWYM 69

cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę -  lekko wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę czekoladowo - waniliową i utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać za pomocą robota. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem.  Piec około(...)krem o smaku miodowo truskawkowym. Dokładnie wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować połowę kremu miodowo truskawkowego. Delikatnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostałym kremem miodowo truskawkowy. Na koniec wierzch ciasta posypujemy płatkami czekoladowymi

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Niebo z jabłkami i orzechami / Polish Buttercream Apple 'Heaven' Cake 105

here to subscribe Ciasto Niebo z jabłkami i orzechami / Polish Buttercream Apple "Heaven" Cake W dzisiejszym filmie nauczymy się, jak zrobić popularne w Polsce ciasto Niebo z jabłkami i orzechami . To pyszne warstwowe ciasto składa się z kruchego spodu, masy jabłkowej, kremu maślanego z orzechami, a w mojej wersji również z herbatników i pysznej polewy czekoladowej. Jeśli lubicie ciasta przekładane

Lekcje w kuchni
Sernik Izaura 165

jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku. Do roztopionej czekolady dodajemy śmietanę, mieszamy i wylewamy na sernik.  Ciasto można dodatkowo posypać wiórkami, bądź

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania