przystawki - 17402 przepisów (strona:402/1161)

“Pysznie dla rodziny i przyjaciół”-recenzja 144

pasji do jedzenia, ale tez pasji do gotowania dla innych i urządzania domowych przyjęć. Sztuka ta będzie prostsza niż myślisz. Wystarczy, że zamiast 12 dań jak na Wigilię przygotujesz przystawkę, danie główne i deser wg. gotowego menu zaproponowanego przez Joannę Drzazgę. Autorka ma doświadczenie w wydawaniu proszonych obiadów, ponieważ jest żoną dyplomaty. Każdy zestaw jest dobrany, żeby tworzyć zbilansowaną całość

Ugotowane pozamiatane
Krokiety z pikantnym farszem i parówką 196

nawet lepsze, gdy po zawinięciu odstawicie je na kilka godzin do połączenia się wszystkich smaków.   Można podać je z ulubioną sałatką jako danie obiadowe lub jako przystawkę na przyjęciu. My polewamy je ketchupem i zajadamy ze smakiem, ale można do nich przygotować także sos czosnkowy lub inny na bazie jogurtu. Smacznego

Cooking Monster
Nadziewane pomidorki 157

Dziś szybki i prosty przepis na nadziewane pomidorki. Uwielbiam to czerwone warzywo właściwie w każdej postaci. Od czasu do czasu przygotowuje jednak na kolację pomidorki nadziane

Słodkie okruszki
PIEROGI Z DYNIĄ, BOROWIKAMI I SOSEM Z KURKUMĄ I CURRY 184

każdej porze roku, pod warunkiem, że będziecie także dysponować dynią, która jest niezbędna do przygotowania farszu. Według mnie połączenie tych składników jest naprawdę doskonałe, zaserwowałam to danie na przystawkę już kilka razy moim francuskim przyjaciołom i wszyscy byli nim zachwyceni, dlatego namawiam Was gorąco do jego spróbowania! Przygotowanie: ok. 1 godz. Na farsz i do podania: 250 g dyni (zważonej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
MĘŻCZYZNA W KUCHNI – MIT CZY RZECZYWISTOŚĆ ? 206

zrażaj się po pierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując

Menmagazine
Podstawowe ciasto na pierogi / Basic pierogi dough 342

recipe in English Podstawowe ciasto na pierogi (ciasto na 20-25 pierogów) Składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka wrzątku 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: W pojemniku blendera z odpowiednią przystawką lub w misce umieść przesianą mąkę, wymieszaj z solą, zalej wrzątkiem i mieszaj łyżką lub miksuj aż ciasto stanie się jednolite i bez grudek. Gdy przestygnie wyrabiaj dalej rękami na posypanej

karmelowy
Grillowana paratha z serkiem kremowym 160

dzięki temu smak lekko  wyostrzyłam. Ciasto na 12 części podzieliłam, na połowę nadzienie nałożyłam, pustymi krążkami poprzykrywałam, brzegi pozwijałam i poodciskałam. Placki na grillu opiekałam i gotową przystawkę o oryginalnym nadzieniu szybko miałam.  Nie trzeba nic już do nich dodawać, tylko same ze smakiem zajadać.   Z zewnątrz chrupiące, a w środku zaskakujące. Składniki

Moniki Smakołyki
Buraczki z papryką. 100

Buraczki z papryką to jedna z moich ulubionych przystawek do obiadu. To stary przepis,  otrzymałam go od mojej cioci Broni. SKŁADNIKI: 6 kg. buraczków 6 papryk 6 cebul  ZALEWA: 1/2 kg. cukru 1 szkl. octu sól, pieprz do smaku WYKONANIE: buraczki ugotować, utrzeć na grubych oczkach, paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę w drobną kostkę, wszystko wymieszać

Kuchnia Beaty
cukiniowy torcik 228

Świetna przystawka stworzona na podstawie przepisu znalezionego w starym numerze gazetki "Przyślij Przepis". Cukiniowe placki przełożone domowym sosem czosnkowym a'la tzatziki. Torcik świetnie wygląda, jest smaczny i prosty w przygotowaniu, zrobi furorę na każdym przyjęciu, będzie znakomity jako dodatek do grilla. Najlepiej smażyć placki na patelni zbliżonej rozmiarem do posiadanej przez nas tortownicy. Wówczas blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy

6niebo
Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą 167

Dziś chce wam pokazać pyszną lekką i szybką sałatkę na bazie tuńczyka,ciecierzycy i jajeczka. Można  podać ją jako przystawkę podczas spotkania ze znajomymi lub ze smakiem zjeść jako kolację. Przypominam wam że od 1 sierpnia w Lidli Polska trwa tydzień kuchni hiszpańskiej i portugalskiej. Polecam wam produkty które wykorzystałam do sałatki. Składniki

Różowa kuchnia
Lunch u Dyletantów 187

wielu restauracjach jest oferta lunchu, na ogół składającego się z 3 dań: przystawka/zupa, danie główne deser. Zestaw lunchowy u Dyletantów kosztuje 30 zł. Można wybierać zestaw z trzech przystawek, trzech dań głównych, oraz dwóch deserów. Do każdego dania, można zamówić sugerowane wino (oczywiście za odpowiednia dopłatą). Ja spróbowałam wszystkich dań, no poza jednym (kozim serem – po prostu mało kocham kozinę

królestwo garów
PLACUSZKI Z KASZY GRYCZANEJ 144

danie z minimalnej ilości składników. Świetny pomysł na wykorzystanie pozostałej z obiadu kaszy. Placuszki są pełne smaku, chrupiące i równocześnie wilgotne. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, mogą być elegancką przystawką lub samodzielnym daniem.  SKŁADNIKI / 2 porcje 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej (¹⧸₂szklanki suchej lub 1 woreczek) 2 jajka 6 łyżek tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, czarny

cool and minty
MĘŻCZYZNA W KUCHNI – MIT CZY RZECZYWISTOŚĆ ? 162

zrażaj się po pierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując

Menmagazine
Rolada francuska z kurczaka i ... 180

Rolada smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ta rolada niestety nie zdążyła wystygnąć, bo zniknęła bardzo szybko. Polecam również jako przystawkę i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Paszteciki drożdżowo - kruche z pieczarkami 204

Wczoraj zrobiłam pyszne paszteciki. Dzisiaj mam dla Was gotowy przepis. Takie paszteciki robię często,   na różne okazje. Na obiad lub na kolację. Świetnie sprawdzają się też jako przystawka na ciepło np. z gorącym barszczem. Dopiero teraz uporządkowałam przepis, okrasiłam zdjęciami i zamieszczam w całości. Zrobiłam to na prośbę jednej czytelniczki mojego bloga, która poprosiła o przepis na paszteciki drożdżowe

Kuchnia u Krysi