Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 5 łodyg selera naciowego 2 garście roszponki 1/2 słodkiej podłużnej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1 mała marchewka 1/2 czerwonej cebuli Sos winegret: 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka miodu (np. gryczany) sól, pieprz Sposób(...)wykonania: Wycinamy z liści kapusty twarde jasne końcówki. Przecinamy liście wzdłuż na pół, a następnie kroimy je w paski. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Paprykę kroimy w paski, ogórki w kostkę a cebulę w półplasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. W szklance łączymy wszystkie składniki sosu, którym następnie polewamy sałatkę. Całość dokładnie mieszamy
Qchnia po prosturazem zamieniłam wołowinę na drób i wyszło bardzo pysznie a do tego robi się bardzo szybko. ok 300 gramów fileta z kurczaka 150 gramów pieczarek 2 średnie ogórki kiszone lub konserwowe Pół małej cebuli 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki mąki wymieszanej z wodą do zagęszczenia dania Opcjonalnie 3-4 łyżki słodkiej śmietanki(...)przyrumienią. Następnie dodajemy fileta z kurczaka pokrojonego na cienkie plasterki Przyprawiamy solą, pieprzem. Całość przesmażamy ciągle mieszając. Wlewamy ok 300 ml. bulionu lub wody doprowadzamy do wrzenia i dodajemy ogórki pokrojone na półplasterki, przecier pomidorowy i musztardę, mieszamy. Gotujemy pod przykryciem ok.15 minut. Gotowe danie zagęścić mąką. Ja dodaję jeszcze słodką śmietankę aby potrawa była bardziej kremowa
Andzia Pichcipapryki czerwone · Zielona papryka · Cebula · 6 szt. Ogórki konserwowe · Koncentrat pomidorowy · 6 plasterków sera żółtego · Sól · Papryka(...)mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki. 3. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebule dodajemy papryki pokrojone w paseczki oraz ogórki w pół plasterki, prużymy
Kulinarna Chwilakawałki, dokładnie mieszamy. Polewamy sokiem z cytryny, olejem, mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dokładnie mieszamy, odstawiamy na 20 minut do przegryzienia. Smacznego :)) kapusta pekińska, papryka ramiro, ogórek, ogórki, rukola, roszponka, sok z cytryny
Bułka z Chlebemmnie brązowy) 3 ogórki kiszone 1 papryka 1 cebula 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu Sól i pieprz do smaku Wykonanie Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Ogórki, paprykę, cebulę kroimy w kostkę. Po ostudzeniu ryżu do miski dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Sól i pieprz do smaku
Apetyt na Zieloneprzygotowaniu, smaczna warzywna sałatka, w której główną rolę pełnią nasze polskie ziemniaki otoczone czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Potrawa kuchni niemieckiej oraz kuchni pozostających pod wpływami niemieckimi. Świetny dodatek do każdego rodzaju mięsa, również grillowanego. Składniki: 800g ziemniaków 4-5 kiszonych ogórków 2 czerwone cebule 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Ziemniaki dobrze wyczyścić i ugotować(...)mundurkach w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić i pokroić w większą kostkę. 2. Ogórki kiszone pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. 3. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4. Sałatkę przed podanie schłodzić w lodówce aby smaki się przegryzły
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: 1/2 pora (jasna część) 5 ogórków kiszonych 1 małe jabłko pęczek natki pietruszki 4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Pora kroimy w cienkie paski a ogórki w małą kostkę. Na dużych oczkach tarki ścieramy obrane ze skórki jabłko. Natkę pietruszki drobno szatkujemy. Wszystkie składniki surówki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Qchnia po prostuwędzony boczek. Rolady są przepyszne, polecam. Ja robię je bardzo często i wszystkim bardzo smakują. SKŁADNIKI: 4 plastry chudej karkówki 15 dag surowego wędzonego boczku 1 cebula 2 średnie ogórki kiszone musztarda(...)ostra do posmarowania mięsa przyprawy: sól,pieprz,papryka, majeranek olej do smażenia WYKONANIE: karkówkę rozbijamy cienko, mięso smarujemy musztardą, posypujemy przyprawami, boczek kroimy w grubsze paski, cebulę w piórka, ogórki kroimy wzdłuż na 4 części, na przyprawione mięso kładziemy boczek,ogórek i cebulę, ciasno zwijamy i zapinamy wykałaczką, na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy rolady i pieczemy
Kuchnia Beatywykończenia składników. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 1-2 dni lub co najmniej na 3-4 godziny by smaki przegryzły się. Drobno poszatkowaną kapustę oprószamy solą. Ogórki kroimy w plasterki. Teraz czas na przygotowanie wrapów. Placki tortilli lub naleśniki podgrzewamy na suchej patelni lub w mikrofali by stały się elastyczne. Na każdy placek nakładamy na jeden z brzegów trochę(...)kapusty, plasterki ogórka i trochę śledzi w sosie, zwijamy wrap. Artykuł Wrapy ze śledziem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujesałatki * 2 łyżki majonezu * 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego * sól, pieprz czarny i ziołowy Pierś z kurczaka i ser żółty pokroiłam w kostkę. Przełożyłam do miski. Kukurydzę odsączyłam, ogórki pokroiłam w kostkę, wszystko włożyłam do miski z mięsem i serem. Szczypiorek i natkę posiekałam i połączyłam z sałatką. W kubeczku wymieszałam majonez i jogurt, dodałam 1/4 łyżeczki soli(...)odrobinę pieprzu czarnego i ziołowego. Wymieszałam z sałatką. Odstawiłam moją sałatkę do lodówki na 1 godzinę, by przeszła smakami. Notatki: * ogórka kiszonego można zastąpić konserwowym, albo dodać trochę jednego i drugiego Smacznego! Lidka Artykuł Sałatka z wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąsałatę oraz kiełki myjemy i dokładnie osuszamy. Pomidora kroimy w plasterki. Awokado i ogórka obieramy ze skóry, a następnie kroimy w plasterki. Burgery: Bułki przekrawamy na pół. Zarówno na górą część, jak i dolną nakładamy hummus - nie żałujemy! Następnie na dolnej części układamy sałatę, pomidora, ogórki i awokado. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Na końcu układamy kiełki i przykrywamy
Kuchnia MagdaLenysałatę oraz kiełki myjemy i dokładnie osuszamy. Pomidora kroimy w plasterki. Awokado i ogórka obieramy ze skóry, a następnie kroimy w plasterki. Burgery: Bułki przekrawamy na pół. Zarówno na górą część, jak i dolną nakładamy hummus - nie żałujemy! Następnie na dolnej części układamy sałatę, pomidora, ogórki i awokado. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Na końcu układamy kiełki i przykrywamy
Kuchnia MagdaLenywww.sklep.panegara.pl/tapioka-nawodniona.html Sałatka: 1 puszka tuńczyka stek z wody 150 g Mix sałat 1/2 cebuli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 świeżego ogórka 1/2 papryki czerwonej 2 ogórki kiszone 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki Sos: 2 łyżki Majonezu 2 łyżki Jogurtu Naturalnego 1 łyżka Musztardy Sól(...)następnie przewracam na drugą stronę i również smażę kilka sekund. Aż wszystkie granulki Tapioki ,połączą się. 2. Następnie przygotowuję sałatkę. 3. Tuńczyka odcedzamy. 4. Cebulę, ogórki, paprykę kroję w kostkę. 5. Pietruszkę siekamy. 6.kukurydzę odcedzamy. 7. Łącze składniki sosu. 8. Składniki sałatki również łącze ze sobą, całość polewam sosem. 9. Na ciepłego wrapa
Gotowanie Patki