Składniki Składniki na kotlety 800 gram mielonej wołowiny 1 cebula płaska łyżeczka pieprzu i soli 1 łyżeczka ostrej musztardy Pozostałe składniki 4 bułki do burgerów czerwona cebula 3 ogórki kiszone sałata lodowa bądź mieszanka sałat ketchup majonez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe burgery – Wykonanie Przygotowanie mięsa do domowych burgerów Do burgerów najlepsze mięso to mielone mięso(...)bułki nałóż majonez oraz ketchup. Możesz dodać również inny ulubiony sos np. czosnkowy, BBQ, musztardę. Na dolną część bułki nakładaj kolejno sałatę, usmażonego kotleta, 2 plasterki pomidora, 3 plasterki ogórka kiszonego, czerwoną cebulę. Domowe burgery najlepiej smakują z dodatkiem domowych frytek z ziemniaków i świeżej surówki z kapusty. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze domowe burgery 2020-01-06 Ślimaczki
To Musisz Wiedziećprzygotowania! Sałatka jajeczna jest idealna na zbliżający się Karnawał 2020! Sałatka jajeczna z czerwona fasolą i ogórkiem konserwowym / 4 porcje Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 400 g czerwonej fasoli z puszki 1/2 natki z pietruszki 1 cebula 2 duże ogórki konserwowe 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i kroimy(...)bieżącą wodą z zalewy, odcedzamy i dodajemy do jajek. Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do reszty składników. Cebulę obieramy i siekamy, dodajemy do pozostałych składników w misce. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do wszystkich składników w misce. Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku. Najlepiej smakuje na następny dzień
Moja smaczna kuchniawielkie wzięcie. Uważam, że jest doskonały do sałatek. Polecam na różne okazje i bez okazji 250-350 g makaronu w kształcie ryżu, orzo 2 piersi kurczaka 5 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy przyprawa do kurczaka 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg czasu zamieszczonego na opakowaniu(...)Odcedzamy. Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w drobną kostkę. Oprószamy przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Usmażonego kurczaka mieszamy z makaronem. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy majonez, jogurt oraz posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy schłodzoną. Źródło
Smaki Na Talerzukukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Sałatka szwajcarska Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 200 g żółtego sera 200 g szynki konserwowej 4 konserwowe ogórki sól pieprz(...)cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki musztardy posiekany koperek Wykonanie: Ser i szynkę kroimy w paseczki, a ogórki w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy
Kulinarne przygody Gatityprzypadku tej sałatki można o tym zapomnieć i nie zaszkodzi raz na jakiś czas pozwolić. Składniki : 2 piersi z kurczaka 3 zupki chińskie (2 ostre+1 łagodna) 4 ogórki konserwowe 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu przyprawa do kurczaka sól pieprz papryka ostra Przygotowanie: Do miski pokruszyć, wsypać zupki chińskie, a następnie zalać je wodą(...)durszlaku. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na patelni i przełożyć do miski. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małą kostkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ogórka i odsączoną kukurydzę dodać do makaronu. Sałatkę przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatka powinna mieć ostry smak
Smaczne Potrawyolej rzepakowy tłoczony na zimno Filety śledziowe moczę kilka godzin w zimnej wodzie, potem przekładam do słoika, wlewam ocet jabłkowy, koncentrat barszczu i wstawiam do lodówki na 24 h. Ogórki korniszony kroję w małą kostkę, cebulę(...)też i oliwki. Śledzie przekładam na sitko i odsączam dobrze. Grzybki i śledzie kroję też w kostkę. Na talerzu układam obręcze metalowe, na spodnia warstwę daje śledzie, dociskam, potem ogórki i dociskam, oliwki, grzybki i na końcu cebulę. Zdejmuje obręcze, dekoruję grzybkiem, ogórkiem, chili i szczypiorkiem. Na talerz wylewam kilka łyżek oliwy rzepakowej
wesoła kuchniaśledzie smakują delikatnie, a z zalewy octowej są bardziej wyraziste. Sałatka jest dzięki temu bardziej bogata. Można oczywiście zdecydować się jedynie na jeden rodzaj śledzi. SKŁADNIKI 1 duży słoik ogórków konserwowych 2 słoiki buraczków wiórki 1 duża czerwona cebula 6 filetów śledziowych w zalewie octowej 6 filetów śledziowych a'la matjas 1/2 szklanki octu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej(...)WYKONANIE Śledzie solone a'la matjas przełożyć do miski, zalać wodą, wlać ocet i włożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w niewielkie piórka. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie filety śledziowe dobrze odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać dobrze odsączone buraczki, musztardę, majonez, posypać pieprzem i wymieszać
Passions hobbies lifeświątecznym stole ale i również będzie bardzo smaczną przekąską na imprezie czy kolacji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg filetów rybnych ( może być mintaj, morszczuk itp.) 1 duży słoik ogórków konserwowych 1 duży słoik papryki konserwowej 4 duże cebule Składniki na ciasto do panierowania ryby : 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1/2 szklanki wody szczypta soli Składniki na zalewę(...)łyżki octu 1 łyżeczka cukru ok 1 łyżeczka soli do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Filety rybne dzielimy np. na dwie części na mniejsze porcje i oprószamy solą, ogórki i paprykę kroimy w dość cienkie paski a cebulę w pół plastry, Następnie robimy ciasto do panierowania : mąkę i jajka rozklepujemy widelcem dolewając wodę, ( ciasto musi być dość gęste
Blog kulinarny S9.PLjodowana -pieprz czarny mielony -sos sojowy -olej u mnie smakowy paprykowy Sposób przygotowania: Mięso opłukać i zmielić na drobnym sitku lub posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Cebule i ogórki kroimy w kosteczkę . Soli, pieprzu i sosu sojowego każdy dodaje do swojego smaku następnie olej oraz jedno żółtko i wyrabiamy. Z gotowego tatara ulepić kulkę, uklepać na talerzu w środku(...)zrobić dziurkę i wbić w nią żółtko. Do formowania tatara można też wykorzystać specjalne obręcze. Po bokach posypać cebulką i ogórkiem .Najlepiej podawać z mrożoną wódką :) Smacznego
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.świąteczną, która będzie królową stołów! Na Karnawał jest także wspaniała, przekonajcie się sami jak spróbujecie! Sałatka selerowa z kukurydzą, ogórkiem konserwowym i orzechami włoskimi / 4 porcje Składniki: 320 g selera konserwowego (paski) 340 g kukurydzy konserwowej 3 średnie ogórki konserwowe 3/4 szklanki łuskanych orzechów włoskich, rozdrobnionych 1/2 pęczka natki z pietruszki cebula 2-4 łyżki majonezu sól, pieprz(...)Kukurydzę i selera konserwowego płuczemy z zalewy pod bieżącą, zimną wodą,, odsączamy i przekładamy do miski. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do miski z selerem i kukurydzą. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Natkę z pietruszki siekamy i dodajemy do warzyw w misce. Sałatkę mieszamy z majonezem i kawałkami orzechów włoskich
Moja smaczna kuchniacebula, ogórek konserwowy, musztarda i kiełbasa. Ja tą ostatnią pomijam bo mi po prostu nie pasuje do tego mięsa i zwyczajnie psuje mi ich smak. Rolady podajemy oczywiście z kluskami śląskimi ( klik ) i modrą kapustą (przepis na nią również pojawi się w kalendarzu :)). Składniki na 6 rolad: 1,2 kg mięsa wołowego musztarda sarepska 2-3 ogórki konserwowe(...)cebuli 100 g wędzonego boczku sól, pieprz Cebulę pokroić w piórka a ogórka w paski. Mięso pokroić na plastry. Każdy plaster rozklepać tłuczkiem najcieniej jak się da (najlepiej pomiędzy folią spożywczą). Mięso przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa posmarować 1/2 łyżeczki musztardy, ułożyć na nim boczek, trochę cebuli i kawałki ogórka. Następnie zawinąć ściśle w rulon
My simple kitchenchciałam spróbować czegoś nowego i zdecydowałam się na karkówkę. Muszę przyznać, że danie to jest równie pyszne jak poprzednie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg karkówki 20dag boczku wędzonego 3 ogórki konserwowe 2 kromki chleba 2 cebule olej musztarda sól, pieprz 1/2 szklanki śmietanki(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso pokroić na cienkie plastry i rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem i solą, z jednej strony posmarować musztardą. 2. Cebulę pokroić w piórka. Ogórki, boczek i chleb pokroić w słupki. 3. Na każdym płacie mięsa ułożyć kilka piórek cebuli, po kawałku ogórka, boczku i chleba. Następnie zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką
Danka Pichcipodawać według uznania. Ja postawiłam na surówkę i kaszę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka (filety) 8 plasterków szynki gotowanej 8 plastrów sera żółtego 2 ogórki konserwowe 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 200ml śmietanki 30% sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)Filety umyć i pokroić na niezbyt cienkie płaty, które lekko rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię. Mięso oprószyć solą i pieprzem. 2. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę i ogórki pokroić w słupki (w takiej ilości, aby było na każdą roladkę). 3. Na każdym płacie mięsa ułożyć plasterek szynki, sera, po kawałku papryki, ogórka i cebuli. Następnie zawinąć roladki
Danka Pichcipatelni z obu stron do zrumienienia. Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. 2. Składniki sosu połączyć ze sobą. 3. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. Ogórki pokroić w plasterki. Cebulę czerwoną obrać i pokroić w półplasterki. Sałatę umyć i osuszyć. 4. Boczek wędzony podsmażyć na patelni na chrupko. 5. Bułki przekroić na pół i środkową stronę(...)lekko zrumienić na patelni. Dolną część posmarować odrobiną sosu, położyć sałatę, kilka plasterków pomidora, ogórka i cebuli, na to kotleta, plaster sera i boczku, posmarować sosem. Przykryć drugą połówką bułki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci