Cebula podczas obróbki traci swój ostry smak. Jest mięciutka, słodka i wspaniale współgra z nadzieniem. Fajnie sprawdzi się jako ciepła przystawka. Na pewno zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek
Taste Of My DayNa większości stołów wigilijnych znajdzie się sałatka warzywna. Dzisiaj ją trochę urozmaicamy i podajemy zupełni inaczej. Ja już nie mogę doczekać się Świąt a Wy? :)Mam
Niezły MłynekGotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie
Di gotujeStaram się ,,jeść zgodnie z porami roku", a przynajmniej używać produktów sezonowych. Zimą wybór świeżych, nieimportowanych warzyw jest dosyć ograniczony. Dlatego aby urozmaicić menu zestawiam różne
Codziennik KuchennyŚledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami, można przygotować na tydzień lub dwa przed Świętami. Składniki sałatki są tak dobrane, że żaden z nich nie dominuje smakowo
Codziennik KuchennyKrokiety z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich w piękny sobotni dzień. Dzisiaj pokażę wam przepis na krokiety z kapustą i pieczarkami. Pyszne i pożywne. :)
Mój pomysł naPrzygotowanie tej sałatki zajmuje niecałe 20 minut. Jest ona zdrowa i zawiera sporo kwasów omeg 3, bardzo potrzebnych naszemu organizmowi. Sałatka z wędzonym łososiem doskonale sprawdzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pasta jajeczna z pieczarkami Jeden z najkrótszych przepisów na blogu. Ale o czym tu pisać? Ta pasta jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Jajka, pieczarki
Pełny talerzKiedy pierwszy raz usłyszałam o marynowanych jajkach pomyślałam: "Czy to może być smaczne?" Marynowane grzyby, warzywa - owszem uwielbiam ! Ale jajka? Okazało się jednak, że ten
Taste TherapyPowoli zbliżają się święta :) Zaczynam więc przygotowywać listę przepisów, które chciałabym na nie przygotować. Oczywiście u mnie pojawia się jeden problem - tak wiele pomysłów, a
Taste TherapyDzisiaj mamy dla Was ciasto kruche na wytrawnie, a z którego zrobiliśmy pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami - na pewno Wam posmakują
Kuchenne Wariacjesera i szynki. Smakuje wyśmienicie na ciepło jak i również w wersji zimnej. Cudowne danie, które może być śniadaniem, obiadem, kolacją czy przystawką na przyjęciu. Składniki: ciasto kruche wytrawne ze 100g masła (przepis w linku) 1 jajko 200g śmietany 30% 100ml mleka 100g szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 200g żółtego sera 1 łyżeczka natki pietruszki sól i pieprz Ciasto przygotowujemy
Gotowanie i blogowanieSAŁATKA OLIVIER Jest to jedna z najbardziej popularnych sałatek jakie spotkamy na Ukrainie. Troszkę przypomina nasza sałatkę jarzynowa, jednak jest w niej użyta mniejsza ilość warzyw
Kulinarnie z Polką na KresachSajgonki kojarzą mi się z takimi wietnamskimi gołąbkami takie zawijaski z miękkim nadzieniem. Lubię kuchnię azjatycką przez jej niesamowity aromat - sos sojowy, chili, przyprawa 5 smaków
sierotka maRysia w kuchniTen jajeczny pasztet to mój mały eksperyment, bo nigdy nie łączyłam parówek z jajkami, zaryzykowałam i aż byłam zdziwiona-wyszło pysznie i niebanalnie, delikatne w smaku
Wanilia i KardamonJajka w sosie tatarskim to jedno z moich ulubionych dań wielkanocnych. Pikantno-kwaśny sos pasuje idealnie do jajek. Normalnie pycha! Przepis na różowe jajka znajdziecie: tutaj
Przepisy Aleksandryskładniki: 4 jaja 4 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu 50 g sera białego sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek przekrawamy na połówki
Domowy Smak JedzeniaDoskonałe zarówno na śniadanie, obiad, kolację czy też jako przekąska na przyjęcia. Ich wielkim plusem jest możliwość przygotowania ich wcześniej a przed samym podaniem wystarczy je
Krakowskie smaki Ani