kostkę. Cebule obrać, drobno posiekać. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Wycisnąć sok z limonki. Pokrojone, wystudzone jajka wymieszać z miąższem awokado, posiekaną cebulką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać majonez, sok z limonki i zblendować (blenderem z przystawką/pojemnikiem z nożem do rozdrabniania) na gładką, kremową masę. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Pastę przechowywać
Gospodyni Miejskasmaków słodkiego banana, aromatycznej wanilii i kwaskowych wiśni. W sam raz na ponure jesienne popołudnie.Do tarty użyłem:250 gram mąki tortowej (typ 450),150 gram masła śmietankowego,4 jajek,250 ml śmietany 36%,3 opakowań (po 16 gram) cukru wanilinowego,3 łyżeczek brązowego cukru,3 bananów,250 gram mrożonych wiśni (oczywiście mogą być też świeże).Do miski przesiałem(...)gram) cukru wanilinowego i 150 gram wysokiej jakości zimnego (wyjętego prosto z lodówki) masła śmietankowego. Całość miksowałem za pomocą blendera z przystawką do wyrabiania ciasta aż do momentu uzyskania konsystencji przypominającej kruszonkę. Do takiej masy dodałem jedno duże jajko i całość dalej miksowałem, do uzyskania jednolitego ciasta, które uformowałem w kulkę i umieściłem na pół godziny w lodówce. Następnie ciasto
Wyprawy kulinarneDla wielu pecetowych graczy najnowsza część serii gier o Batmanie jest niemałą zmorą ze względów technicznych. Pomijając jednak kwestię niezbyt udanego portu gry, jest to tytuł
Nerds Kitchenzimna wersja, którą stosujemy do szerokiego wachlarza najczęściej również zimnych dań i przystawek, np. pieczeni rzymskiej , szynki w galarecie , ryb na zimno. Choć z drugiej strony jest to też jeden z popularniejszych dodatków do jedzonego raczej na ciepło fish and chips . Możemy go stosować także do wędlin, jajek lub czegokolwiek innego co nam w takim połączeniu odpowiada. Sos tatarski jest(...)domowym majonezie. Doskonały dodatek podkreślający smak dań i przystawek na zimno, ale też np. fish and chips. Zapisz przepis Drukuj Składniki (porcja dla 2 osób na jeden raz) ok. 150g majonezu wg naszego przepisu 1 łyżeczka kaparów 1 średni ogórek konserwowy 2 łyżeczki siekanego szczypiorku 2 duże (L) jajka szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Jajka gotujemy na twardo
Kulinarna PokusaGenialna, szybka sałatka. Polecam. Składniki: wędzony łosoś 3 jajka 10 pomidorków koktajlowych miks sałat 1/2 pomarańczy 1/3 cebuli – może być biała lub czerwona suszony koperek
MojaQchnia.plSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 jajko, 150g sera żółtego w plastrach, 100g szynki gotowanej w plastrach, 150g serka z ziołami typu Almette, bazylia, oregano. Przygotowanie
W kuchni u MonikiSkładniki: 1 młoda cukinia bez nasion 2 jajka mąka 1 łyżeczka curry sól, pieprz woda Przygotowanie: Cukinię pokroić w półcentymetrowe plastry. Jajko roztrzepać z przyprawami, dodać
czarrna od kuchniSkładniki: Ciasto naleśnikowe 2 jajka 2 szklanki mleka 2 szklanki wody gazowanej 200 g mąki pszennej 200 g mąki gryczanej 2 łyżki oleju szczypta soli tłuszcz
kgwjanczewoDziś na śniadanie wzięło mnie na jajka i przypomniał mi się stary przepis na jajka faszerowane w skorupce. Składniki: (porcja na 1 osobę) 2 jajka
W kuchni u MonikiBabeczki na słono przygotowałam, czyli do jajek, ziemniaki, śmietanę, szpinak, zioła i przyprawy dodałam. Można je same zajadać lub z mięsem, sosami podawać. Na deser zapewne
Moniki Smakołyki4 twarde, niezbyt dojrzałe pomidory, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, 3 łyżki mąki pszennej, sól, masło lub oliwa do smażenia tymianek Pomidory umyć, osuszyć, pokroić
królestwo garówSkładniki na 1 kwiat: 9 małych pieczarek, 1 jajko, 3 plastry sera, 1 pomidor suszony, oliwka zielona, masło, zielona pietruszka, sól, pieprz. Przygotowanie: Pieczarki czyścimy, odcinamy
Moniki Smakołykicukru wanilinowego i 150 gram wysokiej jakości zimnego (wyjętego prosto z lodówki) masła śmietankowego. Całość miksowałem za pomocą blendera z przystawką do wyrabiania ciasta aż do momentu uzyskania konsystencji przypominającej kruszonkę. Do takiej jednolitej masy dodałem jedno duże jajko i całość dalej miksowałem, do uzyskania jednolitego ciasta, które uformowałem w kulkę i umieściłem na pół godziny w lodówce. Następnie ciasto
Wyprawy kulinarnedelikatne, wręcz rozpływało się w ustach, przypuszczam, że to zasługa użytego oleju. Dopełnieniem są sezonowe warzywa i kremowa masa z jajek, śmietany i sera. Mini tarty doskonale nadają się na przekąskę w ciągu dnia, lunch czy na elegancką przystawkę na przyjecie. Polecam! Rustykalne mini tarty na oleju z warzywami Składniki na kruchy spód: 100 g mąki pszennej
Mia Cucina SofietaSmaczne sałatki z buraka. Edyta Guhl. ,, Mam smaka na buraka“ to akcja kulinarna, którą na stronie Durszlaka ogłosiła przesympatyczna Angela z blogu Smakołyki Angeli. Jeśli macie
dolcevitainmykitchen