przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:46/200)

drobiowo-wołowa galareta... 174

kości, pokroić drobno, marchew pokroić w kosteczkę, wsypać do miski, dodać posiekaną natkę pietruszki, pokrojone w kostkę jajka na twardo wlać rosół z żelatyną i schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka jest lekka, smaczna na kolację, na przystawkę...............SMACZNEGO!!! pozostały rosół jest na obiad z makaronem lub na drugi dzień na zupę pomidorową lub inną

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny z cukinią, fetą i szynką! 311

Mąkę, mleko i jajka powinien mieć każdy w swojej lodówce! Te 3 podstawowe składniki w połączeniu z ulubionymi warzywami bądź mięsem przemienią się w pyszne przystawki! Długo myślałam nad moją kombinacją, aż zdecydowałam się na połączenie cukinii, szynki i fety.Składniki:1 + 1/2 cukinii2 plastry szynki1 duża cebula1 łyżka masła1/2 opakowania sera FETA 1 szklanka tartego sera (u mnie Emmentaler(...)cebuli i szynki. Gotujemy na średnim ogniu, aż będzie miękka.Studzimy. Ciasto: Nastawiamy piekarnik na 190'C.Łączymy ze sobą suche składniki i mieszamy.W drugiej misce łączymy jajka, mleko, olej i wodę. Dokładnie mieszamy i dodajemy do suchych składników. Mieszamy krótko, niezbyt dokładnie, do połączenia się masy.Dodajemy warzywa do masy, kroimy fetę w kostkę i posypujemy wszystko szklanką sera

Kitchens Alphabet
JAJKA Z SOSEM CZOSNKOWYM I WARZYWAMI 192

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7 Składniki podstawowe: 7 jajek, 1/2 średniego ogórka małosolnego, 2 średniej wielkości

JejKuchnia
Dhokla- indyjski placek z ciecierzycy gotowany na parze (Vege & Gluten Free) 235

swoistego rodzaju wypiekiem, i pomimo iż jest przygotowywana na parze to wygląda i smakuje jak wytrawna wersja biszkoptu, tyle że bez jajek. Puszyste,miękkie ciasto z charakternym i orientalnym wnętrzem będzie doskonałą alternatywą dla klasycznych i kalorycznych przystawek. Dodatek słodkiego syropu balansuje smaki i nadaje daniu niepowtarzalnych walorów smakowych. Jak widzicie cukier nie musi być taki straszny jak go malują

vaniliowoczekoladowa
Przepis na wytrawne muffinki z białą kiełbasą, majerankiem i pastą jajeczno – chrzanową 349

Pomysł na zaskakującą przystawkę i kolejna zabawa smakiem tradycyjnego, wielkanocnego żurku Tym razem smak żurku z białą kiełbasą i jajkiem zamknęłam w wytrawnych muffinkach z dodatkiem białej kiełbasy, wędzonej szynki i dużej ilości majeranku. Jajko też jest, tyle że na wierzchu, a nie w środku, a połączone z chrzanem robi dodatkowo za pobudzający kubki smakowe krem Wykonanie Białą kiełbasę wrzuć

Eat me! Fit me!
Sałatka z awokado i jajek 202

Pyszna sałatka z jajek i kremowym, dojrzałym awokado. Łagodna w smaku, sycąca, pożywna, nie tylko na zdrowe śniadanko. Po czekoladowym kremie, to następny super smaczny przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spaghetti z bobem i zielonym groszkiem 149

mąki semoliny • 4 jajka • 1 płaska łyżeczka soli • ewentualnie gotowy makaron spaghetti 500 g Wykonanie: • Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron spaghetti, jeśli posiadamy odpowiedni sprzęt z przystawką do makaronu. • Makaron wrzucić na gotującą się, posoloną wodę i gotować ok. 3 minut. • Jeśli nie mamy sprzętu

To co kocham
Makaron linguine z brokułami 155

mąki semoliny • 4 jajka • 1 płaska łyżeczka soli • ewentualnie gotowy makaron linguine 500 g Wykonanie: • Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron linguine (jeśli posiadamy odpowiedni sprzęt z przystawką do makaronu). • Makaron wrzucić na gotującą się i posoloną wodę, gotować ok. 3 minut. • Jeśli nie mamy sprzętu

To co kocham
Francuski pasztet z wątróbki. 208

Pasztet z wątróbki należy do klasyki kuchni francuskiej. Jest to smarowidło do pieczywa o intensywnym smaku i aksamitnej konsystencji. Pasztet serwuje się w temperaturze pokojowej, aby

Codziennik Kuchenny
Gyros sałatka 438

Jedna z najsmaczniejszych sałatek jakie można przygotować. Gyros sałatka to warstwowa sałatka z kurczakiem doprawionym przyprawą "gyros". Składniki w tej sałatce układamy warstwami i trzeba pamiętać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z chorizo i mozzarellą 188

Chorizo urzeka swoim niebanalnym smakiem. Odnajduje się zarówno w zapiekankach, zupach, daniach z makaronem, jak również w sałatkach, które możemy podać jako letnie danie lub jako

ChilliJemy
Lublin, nie taki zły! 321

Uważam, że jest to absolutnie rozsądna cena. Żydowski kawior Żydowski kawior, czyli siekana wątróbka z przesmażoną cebulką, orzechami włoskimi i startym jajkiem na twardo. Jest to tradycyjne żydowskie danie szabasowe podawane z chałką. W karcie jest to przystawka, jednak dla mnie zupełnie wystarczająca :) Cena 12 zł. Wątróbka na miodzie i winie  Wątróbka na miodzie to specjalność restauracji. Wątróbka drobiowa

Taste Of My Day
Faszerowane łódeczki cykorii 187

Faszerowane łódeczki cykorii Cykorię najczęściej możemy znaleźć w gotowych mixach sałat, które dziś dostępne są praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Używa się jej jak sałaty, wykorzystując

Moje Qulinaria
Paprykowa pasta drobiowa 1181

Pokroić w kostkę.Cebule obrać, drobno posiekać.Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę.Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać.Pokrojone, wystudzone jajko wymieszać z mięsem z rosołu, pokrojoną papryką i cebulą. Dodać majonez i zblendować (blenderem z przystawką/pojemnikiem z nożem do rozdrabniania) na gładką, kremową masę. Dodać pokrojony szczypiorek i wymieszać.Pastę doprawić słodką i ostrą papryką

Gospodyni Miejska
Smażony camembert z żurawiną 273

Uwielbiam ser camembert. Dziś proponuję Wam szybką, ale ciekawą przystawkę. Warto podać ją np. na rukoli z kilkoma kroplami octu balsamicznego. Składniki: 1 camembert 1 jajko bułka tarta mleko mąka sól pieprz kilka łyżeczek żurawiny do mięs garść rukoli kilka kropli octu balsamicznego olej do smażenia Wykonanie:Camembert pokroić na osiem trójkącików. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz

Pasja Smaku