Składniki : małe ogórki przyprawy tj. chrzan, czosnek, liście z wiśni, dębu czarnej porzeczki liście laurowe, koper, pieprz czarny w ziarnach Pierwszy raz kisiłam ogórki w plastikowych
Proste PotrawyJak zwykle prosto znaczy smacznie. Urodzaj grzybów w lesie w tym roku sprawia, że można marynować, kisić, smażyć i podawać je na różne sposoby. Młode, jędrne
Apetyczna babeczkaSezon śliwkowy powoli zbliża się do końca. Po pysznych ciastach i ciasteczkach pora na coś konkretniejszego. Bardzo polecam Wam przepis na ketczup ze śliwek i papryki
dolcevitainmykitchenWyśmienita ogórkowa sałatka z dodatkami innych warzyw, idealna do dań obiadowych, szczególnie zimową porą, ale także świetna do grillowanego mięsa, od wielu sezonów króluje na naszym
Szalona Kuchnia EwelinyNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenOwoce w alkoholu to nie tylko klasyczna ratafia. Smakowite efekty można osiągnąć eksperymentując z gatunkami alkoholu i przyprawami. Składniki: 1 kg śliwek węgierek 250 g
R'n'G KitchenW sezonie na świeże owoce staram się zrobić choć kilka słoiczków dżemu lub konfitur. Składniki : 1 kg śliwek węgierek opakowanie dżemixu uniwersalnego 3:1 (Delekty
Proste PotrawySkładniki: 2 kg pomidorów (polne) 5 szt. cukrowych cebul po łyżeczce oleju na każdy słoik Zalewa: 7 listków laurowych 2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego 1,5
Qchnia po prostuOstatnio w internecie, modne są ogórki w zalewie gyros. Postanowiłam wypróbować. Nie powiem, żeby mnie zachwyciły, ale... nie są złe. Zrobiłam jedna porcję z 2,5
Agusiowe smakołykiSkładniki: porzeczki czerwone 5 kg, woda 3 litry, cukier 1 kg, dżemfix 2 opakowania Opłukane porzeczki z szypułek wsypać do szybkowara, wlać wodę, zagotować, po zagotowaniu
W Mojej Kuchni LubięJeżynówka - nalewka z jeżyn według tradycyjnego przepisu Jeżynówka to jedna najlepszych letnich nalewek. Jest mnóstwo przepisów na nalewkę z jeżyn jednak warto wypróbować tę tradycyjną recepturę
KorniszonkiKocham wędrówki po lesie, a jak jest sezon grzybowy to trudno mi zrezygnować z codziennego patrolowania lasu. Obfitość grzybów w tym roku jest ogromna i zapasy
Apetyczna babeczkaPrzepisy na paprykę na blogu mam różne ale tradycyjnej papryki jeszcze nie było,choć robię ją co roku.Tym razem postanowiłam również dodać właśnie taką-polecam
Swojskie jedzonkoCzas Przygotowania : 15 min Gotowe w : 0,5 h Liczba porcji : 10 kawałków Paprykę można jeść surową, duszną jak i pieczoną, ale dziś chcę zaproponować
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy