Czosnek niedźwiedzi jest wspaniałą nowalijką, którą niemal każdy powinien włączyć do swojej diety. Sezon czosnkowy trwa krótko, bo pojawia się on od kwietnia do maja, ale
Bułka z ChlebemTekst przeczytasz w 4 min Wczesną wiosnę wyznacza kwitnący krzew forsycja, obsypany pięknymi żółtymi kwiatami, które dają nadzieję na ciepłe dni i piękną wiosnę. Forsycja to
SprawdzonaKuchnia.plKonfitura dyniowa to pierwsza konfiturka na blogu i to własnoręcznie robiona przez mojego męża:) Bardzo pyszna i słodka. Idealna do naleśników na słodko:) Czas wykonania: 2
KuchniaWeDwoje.plKolejna konfitura z dyni i pomarańczy to propozycja dla tych, którzy wolą coś mniej słodkiego, lekko kwaskowego. Zrobienie tej konfitury wymaga dużo czasu, jednak warto mieć
KuchniaWeDwoje.plPo ostatnie wizycie u teściów dostaliśmy sporą ilość buraków, więc postanowiliśmy zrobić z nich buraczki z papryką. Jest to sałatka na zimno do obiadu z przepisu
KuchniaWeDwoje.plPowidła śliwkowe o bardzo intensywnym smaku i pięknym ciemnym kolorze. To tradycyjny przepis z dawnych lat. Powidła smaży się przez 3 dni po 1,5 godziny
KuchniaWeDwoje.plPuree z dyni to jeden podstawowych składników jesiennych wypieków. Co prawda puree można kupić w słoiku lub puszcze, ale samodzielne przygotowanie jest bardzo proste. Dynię należy
KuchniaWeDwoje.plDynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek
KuchniaWeDwoje.plDomowa kandyzowana skórka z pomarańczy to wspaniały naturalny dodatek do wszelkich wypieków. Skórkę pomarańczową oczywiście można kupić w sklepie, ale zrobienie jej nie jest trudne, więc
KuchniaWeDwoje.plMiodek majowy to syrop z mniszka lekarskiego, który robiłem po raz pierwszy w zeszłym sezonie. Miodek znakomicie nadaje się do słodzenie herbaty w okresie zimowym lub
KuchniaWeDwoje.plKompot truskawkowy inaczej zwany kompotem z truskawek to smak mojego dzieciństwa i jeden z ulubionych napojów. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 8 słoi 1-litrowych
KuchniaWeDwoje.plCukinia w zalewie curry to idealny dodatek do sałatki greckiej oraz niedzielnego obiadu. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 19 słoików 0,25 l Składniki: 2
KuchniaWeDwoje.plSok z aronii to już kolejny przepis na sok z wykorzystaniem sokownika. Użycie tego urządzenie jest jednym ze sposobów na otrzymanie pysznego soku lub syropu na
KuchniaWeDwoje.plSok ze śliwek to już kolejny przepis na sok z wykorzystaniem sokownika. Użycie tego urządzenia jest jednym z najlepszych sposobów na otrzymanie pysznego soku lub syropu
KuchniaWeDwoje.plKilka dni temu na blogu ukazał się przepis jak za pomocą sokownika zrobić sok ze śliwek . Dziś zaprezentuję Wam jedną z propozycji co można jeszcze z
KuchniaWeDwoje.pl