W moim warzywniaku jeszcze sporo pomidorów więc stworzyłam własną wersję pysznego sosu. Sos zawiera pomidory, cukinię, cebulę oraz odrobinę papryki. Doprawiłam go mieloną papryką słodką i wędzoną oraz oregano. Sos jest gęsty i nie trzeba go bardzo długo gotować aby odparował. Będzie doskonałym dodatkiem do makaronu czy pulpetów. Przyprawy oczywiście można dodać wedle własnego smaku. składniki: 3 kg mięsistych pomidorów 500 g cebuli 700 g cukinii, użyłam dużej wyrośniętej bez skóry i pestek 1 mała czerwona... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...