
Klasyczny, domowy przepis na pyszny dżem ze śliwek . Do przygotowania naszego dżemu wystarczą tylko dwa składniki! Na dżem śliwkowy najlepiej sprawdzą się śliwki dojrzałe, a nawet mała ilość lekko przejrzałych. Właśnie takie oddadzą swoją naturalną słodycz, a dżem będzie potrzebować o wiele mniej dodatku cukru. Ważne jest, aby z tymi ostatnimi nie przesadzić, ponieważ mogą wpłynąć na ostateczny smak dżemu. Domowy dżem z węgierki jest nieskończenie lepszy, niż ten kupiony w sklepie. Dzięki sprawdzonej recep... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.