Żurek galicyjski, to pyszna, aromatyczna wersja klasycznego żurku . Świetnie sprawdzi się zarówno jako klasyczne danie na świąteczny stół lub jako rozgrzewająca, pożywna zupa na co dzień. Tym razem bez białej kiełbasy , ale za to z dużą ilością pysznej, pachnącej wędzonki. Zobacz przepis i przekonaj się sam, czy to Twoje smaki! Mamy nadzieję, że tak! Żurek galicyjski Składniki: wędzona kiełbasa: 300 g wędzony boczek: 200 g duża cebula: 1 szt. czosnek: 2 ząbki włoszczyzna (mała marchewka, pietruszka, kawałek ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.