przetwory - 15421 przepisów (strona:526/1029)

Truskawki słodzone w soku własnym 99

 Tak przygotowane truskawki bardzo dobrze zachowują cenne witaminy, są świetnym dodatkiem do ciast, deserów czy sosów. Można z nich wyczarować pyszny mus czy przygotować frużelinę

Kulinarne przemyslenia
Domowy smalec 93

Domowy smalec Pyszny domowy smalec z chrupiącymi skwarkami, to pomysł na świetną swojską przekąskę. Najlepiej smakuje rozsmarowany na chlebku z dodatkiem ogórka małosolnego lub kiszonego. Możemy

Blog z Apetytem
Kalafior małosolny 114

Kalafior małosolny – próbowaliście już? Uwielbia kiszonki a w tym roku i moja rodzina chętnie je zjada, więc tym bardziej ja chętnie je nastawiam. W słoikach

Dorota Smakuje
Frużelina truskawkowa do słoików 98

Frużelina to krótko gotowane truskawki z cukrem i dodatkiem mąki ziemniaczanej. Zawekowane idealnie sprawdzą się do deserów, ciast czy naleśników. Jest taka pyszna, że można wyjadać

Swojskie jedzonko
Przechowywanie ziół 118

Możemy się śmiać z mojego koperku i ogrodnictwa ekstremalnego, jednak jest coś, co rośnie zawsze i rośnie jak szalone. Zioła. Co roku klęska urodzaju i nie

ladykitchen
Malosolne ogórki 118

Małosolne ogórki – lubicie? Moje starsze dzieci są wielkimi fanami małosolnych ogórków i kiedy tylko zaczyna się ogórkowy sezon to oczywiście robimy je kilogramami. Ja lubię

Dorota Smakuje
Kiszone rzodkiewki 98

Kiszone rzodkiewki Są chrupiące, mega smaczne i bardzo zdrowe. Świetna przekąska, a jednocześnie rewelacyjny domowy probiotyk, którego przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie. Polecam wypróbować!  

Blog z Apetytem
Domowa maggi z lubczyku 116

Naturalna, domowa przyprawa do zup i sosów z lubczyku, czyli najlepszy przepis na maggi w płynie własnej roboty . Przygotowana z wypracowanych proporcji ziół, soli, cukru oraz

Kuchnia Na Wypasie
Pasta z lubczyku 110

Co zrobić, gdy w ogrodzie lubczyk rozrósł się do gigantycznych rozmiarów? Rozwiązaniem może być pasta z lubczyku – to świetny … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <

My Blueberry Corner
Dżem z rabarbaru 93

 Rabarbar w tym roku bardzo obrodził. Zrobiłam z niego dżem, pyszny, kwaskowy, w sam raz do przekładania kruchych ciasteczek, ciast czy do naleśników.  Składniki

Kuchnia domowa Ani
Dwutygodniowa surówka z młodej kapusty – do obiadu i na grilla 135

Dwutygodniowa surówka z młodej kapusty, marchewki i koperku w smaku nie ma sobie równych. Z podanych składników przygotowujemy jej większą ilość (około 3 słoiki po 0

e-PrzepisyKulinarne
Szczaw na zimę 107

Sezon na wiosenny, dziki szczaw trwa niestety bardzo krótko. Warto już teraz zrobić zapasy, gdyż ten majowy szczaw o delikatnych, lekko kwaskowych liściach jest najsmaczniejszy! Wystarczy

Wędrówki po kuchni