Domowy ketchup z papryki i pomidorów to idealna alternatywa dla tradycyjnego ketchupu, który kupujemy w sklepie. Jest o wiele smaczniejszy, zdrowszy i bardzo łatwy w przygotowaniu
Alle Dobre!Dziś przepis dla tych, co lubią ostre smaki. My bardzo lubimy i często się nią zajadamy. A tu znajdziecie przepis na kiszoną słodką paprykę
magiczna kuchnia KasiPrzecieranie owoców na surowo można stosować do owoców jagodowych takich jak: maliny, jeżyny, czarnych jagód, bzu czarnego, truskawek i poziomek. Przeciery są wykorzystywane nie tylko
Kulinarne przemysleniaŚliwki w occie przepis Jak zrobić śliwki w occie? Od lat robię śliwki w occie w ten sam, prosty i niezawodny sposób. Kiedyś znalazłam
Dieta moja pasjaSałatka z grzybów – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: gmina Pruchnik, powiat jarosławski W okolicach Jarosławia jesienią grzyby przerabia się na różne sposoby i pasteryzuje w słoikach, żeby również
Trzeci talerzŚliwki to jeden z symboli polskiej jesieni i do tego jaki pyszny! We wspomnieniach mam duże drzewo węgierki rosnące w ogrodzie mojego rodzinnego domu. O tej
Wędrówki po kuchniSkładniki : 30 dag jeżyn 50 dag borówek amerykańskich 20 dag malin dżemix 2:1 Przygotowanie : Owoce umyć, doskonale osączyć Zasypać Dżemixem i dalej postępować tak
Proste PotrawyPyszny i prosty do zrobienia- idealnie podkreśla smak sał atek i nie tylko. jako produkt uboczny powstają słodko - winne śliwki pyszne do pieczenia mięs ,bigosu i
Swojskie jedzonkoCześć Kochani, dziś chce się z Wami podzielić przepisem na pyszny, zdrowy sok z owoców czarnego bzu. Czarny bez jest teraz obsypany owocami, z których
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPapryczki padron marynowane Papryczki padron – jedliście już? Ich nazwa pimientos de Padron wywodzi się od hiszpańskiego miasta Padron. Sławne są jako hiszpańskie tapas – pieczone, smażone lub
Dorota SmakujePrzepyszne i proste do zrobienia. Gotuje się je 4 godziny i nie miesza - tylko czeka aż będą gotowe - proste ? Bardzo proste i pyszne - polecam.....
Swojskie jedzonkoKiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za
Kuchnia MagdaLenyKiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za
Kuchnia MagdaLenyA na blogu kolejny przepis na zamknięcie lata w słoikach. Tym razem podam Wam przepis na pyszną sałatkę z cukinii, papryki oraz marchewki. Bo
magiczna kuchnia Kasi