mielone - 47549 przepisów (strona:526/3170)

Pieczone pieczarki z wołowiną i boczkiem 282

Nafaszerowałam je wołowym mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy i otuliłam mocno wędzonym boczkiem, który się przypiekł i wniósł dodatkowy smak wędzonki. ok 5-7 pieczarek królewskich 500 g mielonej wołowiny 1/2 szklanki kukurydzy 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 jajko 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli(...)pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia ok 200 g boczku mocno wędzonego Mięso zmielić w maszynce do mielenia na drobnym sitku. Cebulę pokroić drobno i razem ze zgniecionym czosnkiem podsmażyć na patelni. Przestudzoną dodać do mięsa razem z jajkiem, koncentratem i wszystkimi przyprawami. Mięso wyrobić, a na końcu dodać kukurydzę i wymieszać. Pieczarki oczyścić i dokładnie napełnić farszem mięsnym. Wygładzić

https:KKuchniaMniam
Faszerowana cukinia 2366

suszonych pomidorów. Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie 250g mięsa mielonego drobiowego 1 kulka sera mozzarelli ok 6 suszonych pomidorów sól, pieprz do smaku 150g sera żółtego typu gouda Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy środki nasienne. Delikatnie solimy. Mięso mielone łączymy z drobno posiekanym serem mozzarella oraz pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i kaszą 155

sparzonych dużych liści młodej kapusty 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 100 g kaszy jęczmiennej lub orkiszowej (1 woreczek) sól,pieprz 1,5 łyżki majeranku ok 0,5 l wody sos pomidorowy 2 puszki pomidorów sól cukier majeranek Kaszę ugotować na półtwardo, osączyć i wystudzić. Dodać mięso mielone oraz przyprawy i dokładnie wyrobić masę. Ze sparzonych liści

Monia miesza i gotuje
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w pieczonych koktajlowych pomidorkach 204

smakuje równie pysznie. Aromatyczne pomidorki, przyprawione mięso indycze, świeży szpinak i pieczarki dodają niezwykłego smaku tej potrawie. Wszystko razem zapiekane z bezglutenowym makaronem... mniam!:) Składniki: 500 g mięsa mielonego indyczego opakowanie płatów makaronu lasagne - użyłam bezglutenowego Lasagne gluten free "Le Veneziane" 250 g 50 g świeżego szpinaku baby 2 szklanki passaty pomidorowej 1 duża cebula(...)wierz lasagne, ja użyłam bursztyna olej rzepakowy przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka, tymianek łyżka cukru (do sosu pomidorowego) Wykonanie: Na patelni z rozgrzanym olejem wrzuć mięso mielone, dobrze rozbij na mniejsze kawałki. Gdy lekko zmieni kolor na jasny dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek wraz z pieczarkami pokrojonymi w cienkie plasterki. Całość duś około

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z młodej kapusty 193

nieznacznie się różnią. W dodatku z młodej kapusty są wg. mnie najlepsze a przy okazji szybsze w przygotowaniu ;) Składniki na ok 25 sztuk: 2 główki młodej kapusty 1 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 400-500 g ryżu białego lub naturalnego 250 g przecieru pomidorowego ok 1/2 szklanki oleju rzepakowego (lub więcej wg. uznania, można zastąpić smalcem) 4 duże cebule(...)pieprz rosół - bulion do duszenia gołąbków Przygotowanie: Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Ryż ugotować kilka minut krócej niż zalecono na opakowaniu. Mięso mielone, cebulę wraz z olejem, ryż oraz przecier wymieszać dokładnie w dużym naczyniu. Doprawić solą i pieprzem. Z główek kapusty wyciąć głąby. W dużym garnku zagotować wodę, umieścić

Ze smakiem i z pasją
Pierogi z bobem 116

Składniki Ciasto: 250 g mąki 200 ml gorącej wody 1 łyżka masła Farsz: 2 duże ziemniaki 250 g bobu 1 duża cebula 2 łyżki oleju kminek mielony sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false(...)false MicrosoftInternetExplorer4 Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości. Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Bób i ziemniaki mielimy, dodajemy podsmażoną cebulę, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Mąkę wyrabiamy z masłem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Ciasto rozwałkowujemy na ulubioną grubość, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Na środek każdego umieszczamy

R'n'G Kitchen
Maślany wafel ciasteczkowy - druga propozycja świąteczna 159

rozcieram je z cukrem oraz jajkami. Ucierając w makutrze uzyskuję dość gładką masę maślaną, kiedy używam robota nie jest taka, ale nie szkodzi, za chwilę będę dodawać stopniowo mielone herbatniki i wówczas ich delikatne okruszki wpłyną na ujednolicenie masy. Nadzienie(...)już prawie gotowe. Następnie wyrównuję powierzchnię masy i przy pomocy noża wyznaczam linię dzieląc masę na dwie w miarę równe części.  Jedną z nich przekładam do naczynia po mielonych ciastkach i odkładam. Do tej która pozostała w misce/makutrze dodaję sok cytrynowy i orzechy. Mieszam do połączenia składników, tak, by przede wszystkim masa wchłonęła całkowicie każdą kropelkę soku. Masę

I tu będę miała takie te
Tata, tata jest frittata!!! 120

okolicznościach? Cóż, frittata jest po prostu zbyt smaczna, aby się jej oprzeć. Spróbujcie sami. Bierzemy: - 5-6 niezbyt dużych ugotowanych w mundurkach ziemniaków - 1 średnia cebula - 0,5 kg mielonego mięsa - kawałek cukinii - 0,5 czerwonej papryki - 0,5 żółtej papryki - 5 dużych jajek - trochę oliwy z oliwek - 2 łyżki sosu sojowego - sól, pieprz - tymianek - zielona pietruszka Ugotowanie ziemniaków(...)Drobniutko siekam cebulę, mięso mieszam z sosem sojowym. Na sporej patelni rozgrzewam oliwę. Dorzucam cebulę. Do lekko zeszklonej cebuli dorzucam ziemniaki. Ziemniaki lekko powinny się zezłocić, teraz dodaję mielone i mieszam aby się równomiernie przesmażyło. Wszystko to na mocnym ogniu i pilnujemy. Po ok. 8, 10 minutach mięso jest gotowe, dodaję paprykę z cukinią i mieszając całość

I tu będę miała takie te
Kapuściana zapiekanka z mięsem 126

młodej kapusty 250 g mięsa mielonego (u nas wołowe) 1 ząbek czosnku 2 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz 10 małych młodych ziemniaków 1/2 czerwonej papryki 3 dymki 100 g sera pecorino peperoncino  500 ml bulionu warzywnego 1 pęczek koperku   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym

R'n'G Kitchen
Paszteciki z ciasta francuskiego 195

opakowanie ciasta francuskiego 200 g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 200g twarogu typu ricotta ( lub zwykłego z dodatkiem łyżki śmietany ) 3 łyżki pesto grzybowego 2 łyżki oleju z oliwek  pół cebuli sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju z oliwek zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone i przez chwilę razem przesmażyć

zielonacukinka
{Mocno kakaowe} Brownie bananowe bez mąki. Z borówkowym sosem (GF, V). 138

tanie i łatwo dostępne… Chyba każdy ma zapas tychże owoców w domu. Chciałam by to brownie było totalnie proste, dlatego nie ma w nim mąk. Są tylko mielone orzechy, które można łatwo przygotować samemu lub kupić w sklepie. Ciasto jest zrobione na bazie kakao, a nie czekolady, co też ułatwia sprawę wielu osobom, w tym mnie(...)keksówkę/ 2 średnie banany Szklanka mleka kokosowego (1/3 szklanki można zastąpić innym mlekiem roślinnym)* 3 łyżki stewii z erytrytolem 60ml oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 70g orzechów mielonych 70g kakao Dodatki: 3-4 kostki czekolady gorzkiej 1 łyżeczka cukru kokosowego Garść ulubionych orzechów (mogą być mieszane) Polewa: Dwa opakowania borówek *najlepiej, żeby mleko było w temperaturze pokojowej

Fill The Bowl
Gołąbki alla bigos. 188

mięsa mielonego dowolnego 1 duża cebula 3/4 szklanki ryżu sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka bazylii suszonej 500 g sosu pomidorowego 500 ml bulionu warzywnego lub z kurczaka 4 łyżki oleju Wykonanie: Do garnka wlać olej i rozgrzać, następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko zeszklić, następnie dodać mięso mielone i chwilę podsmażyć

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka gołąbkowa 2742

mała 500g mięsa mielonego  1/2 szklanki surowego ryżu 1 cebula 500g passaty pomidorowej (przecier w kartoniku/butelce) + 1/2 szklanki wody sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Kapustę szatkujemy, wrzucamy na osoloną wrzącą wodę na około 10 minut. Odcedzamy, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą. Doprawiamy

Szefowa kuchni
Szynka drobiowa z szynkowaru 173

indyczego mielonego 2 ząbki czosnku 100 ml wody 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżeczki soli peklowej 1,5 łyżeczki żelatyny spożywczej 1/3 łyżeczki białego pieprzu 1/3 łyżeczki cukru szczypta gałki muszkatołowej Instrukcje Oczyszczone filety kroimy w kostkę. Może to być kostka różnej wielkości, jednak nie większa niż 2 cm. Do mięsa dodajemy mięso mielone, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku przyprawami. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Następnie dodajemy cukier, sól peklową i odstawiamy na bok. Kiedy żelatyna schłodzi się do temperatury pokojowej dodajemy ją do mięsa i wyrabiamy dokładnie około 3-4 minut, aż mięso będzie kleiło się do rąk i będzie szkliste. Woreczek foliowy wkładamy do szynkowaru i partiami

Wędrówki po kuchni
Kiełbaski rumuńskie 246

przepis :) Okazało się, że robi się je jak kotlety mielone, ale formuje się w podłużne grube wałeczki. U mnie wyszły aż za duże :) Polecam. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego (u mnie tylko szynka) 2 małe jajka 1 cebula 2 czerstwe kajzerki 2 ząbki czosnku mleko olej bułka tarta sól, pieprz majeranek Sposób wykonania: 1. Bułki

Kuchnia domowa Ani