Pesto rosso przepis 125Pesto rosso przepis Pesto pomidorowe z suszonych pomidorów to moje ulubione! Jego nazwa oznacza „czerone pesto”, co wynika z koloru składników użytych do przygotowania
Dorota Smakuje
Masło orzechowe z mieszanki studenckiej 115Masło orzechowe z mieszanki studenckiej – lubicie masło orzechowe? Tradycyjnie takie masło przygotowywane jest z orzeszków ziemnych, ale bardzo polecam wam spróbować z innymi orzechami, bo naprawdę
Dorota Smakuje
Fasola czarne oczko 120Fasola czarne oczko Lubicie fasolę? Używacie jej w swojej kuchni i w swoich daniach? Ja jestem chyba średnią fanką fasoli a moja rodzina to już w
Dorota Smakuje
Dżem cytrynowy 80Jakiś czas temu kupiłem w jednej z sieci sklepów spożywczych, tak na A, dżem cytrynowy. Bardzo mi przypadł do gustu słodko-kwaśny smak. Niestety, wszystko
R'n'G Kitchen
Kiszone buraki 126Kiszone buraki to pyszny i zdrowy dodatek do wielu dań. Są bogate w witaminy, minerały i błonnik, dlatego warto włączyć je do swojej codziennej diety. Aby
gotuj ze mną
Wieprzowa galareta do słoików na wyjazdy, bez lodówki 98Rate this post Wieprzowa galareta do słoików na wyjazdy, bez lodówki Wieprzowa galareta jest u nas najczęściej zimą. Wiadomo, wtedy je się trochę tłuściej i treściwiej
Ogrodnik w podróży
Klopsiki rybne w zalewie octowej 110To jest hit. Rzadko wygłaszam na blogu takie stwierdzenie. To naprawdę jest hit. Nie wiem właściwie od czego zacząć. Może od tego, że jesteśmy wielkimi fanami
Kardamonovy
Masa makowa – przepis 115Masa makowa – przepis. Zapraszam do wypróbowania tej receptury. Przyda się do przygotowania kutii , klusek z makiem, łamańców a także do ciast makowych takich jak strucla
Dorota Smakuje
Zakwas z buraków 116Najlepszy domowy zakwas z buraków, który jest niezbędny do przygotowania barszczu wigilijnego na święta. Zakwas buraczany jest również bardzo zdrowy i można go pić, aby podnieść
Kuchcik gotuje
Suszone kaki 116Suszone kaki – przepis jak suszyć persymonę Suszenie żywności to jedna z najstarszych metod konserwacji żywności i robienia zapasów. Suszycie owoce, warzywa? Jakie? Bardzo lubię suszenie
Dorota Smakuje
Seler konserwowy. 99Składniki : 2 kg selera ( waga po obraniu ) 1 l wody 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soli niejodowanej np. kłodawskiej sok z 1 cytryny
Przepisy i porady kulinarne
Jak zrobić chipsy z jarmużu 123Jak zrobić chipsy z jarmużu Znacie takie zielone, zdrowe, warzywne chipsy? Ja i moje dzieci jesteśmy ich wielkimi fankami. Powiem wam, że zabawne jest dla mnie
Dorota Smakuje
Buraczki marynowane w słoikach. 91Składniki : około 5 kg małych buraczków ćwikłowych liście laurowe, ziele angielskie pieprz kolorowy, czosnek Zalewa : 2,5 l wody, 10
Przepisy i porady kulinarne
Sałatka z kapusty czerwonej z papryką i cebulą do słoików na zimę + film 103Jeżeli dysponujesz główką czerwonej kapusty i nie wiesz co z nią zrobić, nie zmarnuj jej! wystarczy papryka, cebula i kilka innych dodatków aby zamknąć ją w
Pychotkaaa
Świąteczne buraczki 97Powolnym krokiem...a właściwie, to zleciało jak z bicza Indiany J. strzelił! Niedawno był nowy rok, a ten właśnie chyli się ku końcowi! Cóż, dni
R'n'G Kitchen