Dzisiaj chcę Wam zaproponować przepis na smaczną fasolkę na teraz i do słoików na zimę według przepisu mojej Mamy. Powiem tak – w fasolce, aby była
Olcia gotuje!Buraczki na zimę zaprawiam co rok. To gotowa sałatka w słoiczku. Cała moja rodzina cieszy się ich delikatnym smakiem. To świetny dodatek do obiadu np. kotletów
Olcia gotuje!Składniki: ogórki gruntowe chrzan (korzeń) korona kopru z nasionami czosnek zalewa ;na 1 litr wody czubata łyżka soli Przygotowanie; Ogórki myjemy,słoiki wyparzamy..Do słoików układamy
Olcia gotuje!Składniki; maślaczki cebulka pieprz ziarnisty ziele angielskie liście laurowe gorczyca sól Zalewa; 3 szklanki wody 1 szklanka octu 2 łyżki cukru Wykonanie; Maślaczki obrać ze skórki
Olcia gotuje!Pyszny kompot ze śliwek węgierek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki; 3 kg węgierek o,5 kg cukru 2 litry wody Wykonanie; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śliwki myjemy ,lekko
Olcia gotuje!Pyszna i sprawdzona kolorowa sałatka z kapusty i świeżych warzyw. Zamknięta w słoiczkach, aby w razie potrzeby otworzyć. Niezastąpiona do mięsnych dań obiadowych i nie tylko
Olcia gotuje!Świetna sałatka na teraz i na zimę. Przepis ostatnio dostałam od mojej koleżanki. Bardzo lubimy ogórki , dlatego też wypróbowałam tą sałatkę. Smaczna, a potrzeba tylko kilka
Olcia gotuje!Składniki: około 2 kg małych podgrzybków z podciętymi trzonkami 1 cebula 2 łyżki soli Marynata: 1 i 1/4 szklanki octu 4 szklanki wody 2 łyżki
Qchnia po prostuPoznaj pyszne grzyby po kaszubsku w pomidorowo octowej zalewie. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Grzyby po kaszubsku sprawdzą się przede wszystkim jako dodatek
Ania gotujeGrzybki w occie W lasach mamy wysyp grzybów, warto więc trochę tych pysznych dobroci natury zachować na później. Możemy je ususzyć, zamrozić, zawekować w słoiki lub
Blog z ApetytemPo udanym grzybobraniu część grzybów poddaję suszeniu. Dowiedz się jakie grzyby wybierać do suszenia. Sprawdź jak przygotować grzyby. Poznaj 7 sposobów na suszenie grzybów. Podpowiem także
Ania gotujePyszny dżemik jesienny, bardzo ciekawy smak, idealny do naleśników i ciast, szybko się robi i nie trzeba pasteryzować. Dynia, jabłka i sok z pomarańczy świetnie się
Swojskie jedzonkoGrzyby po cygańsku czyli pomidorowa sałatka grzybowa to świetny dodatek do obiadu, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Taką sałatkę można również podgrzać i wykorzystać jako sos
e-PrzepisyKulinarneUżyłam nazwy czekodżem, choć wydaje mi się nie do końca odpowiednia. W każdym bądź razie jest to fajny produkt, powstały
Praktyczna plSałatka z buraczków i papryki to świetny przepis. Zimą wystaczy otworzyć słoik i dodatek do obiadu gotowy. Pasują jako dodatek do obiadów takich jak: mięs podawanych
Smaczne Potrawy