Są to kolejne przepisy odkurzone ze starego zeszytu mamy. Pierwszy, na bazie octu winnego, to gruszki używane jako dodatek do mięs czy pasztetów. Drugi
Kulinarne przemysleniaPierwszy raz robiłam sok z jabłek w sokowniku. Jabłuszka miałam bardzo słodkie, dlatego nie dodałam do niego ani grama cukru. Przed podaniem można go rozcieńczyć
Kuchnia domowa AniPrzepis odkurzony ze starych przepisów mojej mamy. Takie winogrona są znakomitym dodatkiem do sałatek, serów, ciast czy grzanego wina. Piękny korzenny zapach i smak skutecznie
Kulinarne przemysleniaDawno już nie robiłam przecierów, a że koleżanka podarowała mi mega wielkie pomidory postanowiłam je przerobić. Składniki: pomidory sól cukier Sposób przygotowania: 1. Pomidory
Kuchnia domowa Anihttps://niecodziennikpary.pl/wp-content/uploads/2022/09/ketchup_ze_sliwkami.jpg W zeszłym roku po raz pierwszy zrobiliśmy ketchup ze śliwkami i tak przypadł on nam do gustu, że i w tym roku postanowiliśmy
niecodziennikparyKiedy usłyszałam o sposobie przygotowania domowej przyprawy z mielonych warzyw to pomyślałam, że to coś dla mnie. Lubię eksperymentować, dlatego postanowiłam zrobić kilka słoiczków wegety
Proste PotrawyPrzepisy na chutney pojawiały się już na blogu. Dzisiaj czas na przepyszny sos chutney z jabłek. Idealny do sera, dań na ciepło, na chleb, a nawet
dolcevitainmykitchenskładniki: śliwki węgierki, świeże opcjonalnie: cukier do smaku wykonanie : Śliwki myjemy, usuwamy pestki. Przekładamy do dużego garnka z grubym dnem. Wlewamy troszkę wody, przykrywamy pokrywką i
Domowy Smak JedzeniaSałatka o charakterystycznym kwaśnym, wyraźnie octowym smaku. Dodatek miodu lekko przełamuje kwaskowość zalewy, jednak tę sałatkę zdecydowanie polecam miłośnikom ostrych doznań smakowych 😊 Składniki: (function(i
Kulinarne przemysleniaSkładniki : 4 kg dojrzałych śliwek węgierek 12 łyżek cukru trzcinowego 1/4 szklanki wody 1 opakowanie pektyny ( 30 g ) opcjonalnie Sposób wykonania :
Przepisy i porady kulinarneDżem pomarańczowy to idealny kompan dla kanapek, które w towarzystwie ciepłej herbaty będą smakować wyśmienicie na śniadanie czy podwieczorek. Może być również użyty w kuchni do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie muszę chyba pisać, że połączenie miodu i maliny jest fantastyczne! Ale przygotowanie takich malin w miodzie wymaga cierpliwości, systematyczności i czułego oka. Słoik z tym
Kuchnia domowa AniKurczak w sosie miodowo-czosnkowym to prawdziwa uczta dla podniebienia. Posmakuje szczególnie miłośnikom kuchni chińskiej. Główną rolę w tym daniu odgrywa sos na bazie miodu, sosu
Przepiski.plskładniki: 2000 g łopatki wieprzowej 1000 g boczku surowego 4,5 łyżeczki soli 3 łyżeczki pieprzu 12 ząbków czosnku 600 ml wody 2 łyżki majeranku (opcjonalnie
Domowy Smak JedzeniaW moim warzywniaku jeszcze sporo pomidorów więc stworzyłam własną wersję pysznego sosu. Sos zawiera pomidory, cukinię, cebulę oraz odrobinę papryki. Doprawiłam go mieloną papryką słodką i
Monia miesza i gotuje