W lodówce leżała miska jasnego i ciemnego winogrona, którego już nikt nie miał ochoty jeść. Aby się nie zmarnowało, zrobiłam z niego sok. A że
Kuchnia domowa AniPasata pomidorowa nie musi być tylko ze sklepu, można ją samemu przygotować i będzie zawsze pod ręką w momencie kiedy chcemy ją użyć. SKŁADNIKI :
Kulinarne Fantazje MarioliPyszne masełko przygotowane z prażonych pestek dyni. Dobre do koktajli, zup, sałatek, dressingów. Pestki dyni zawierają spore ilości magnezu i żelaza. Ale o ich właściwościach nie
AZgotuj!Ta sałatka cukinia vs curry "chodziła" za mną już od dłuższego czasu. Cudownie chrupiąca i pachnąca orientem nie tylko skradnie wasze serca, ale zawładnie podniebienia
R'n'G KitchenAjvar Podróżując po świecie, lubię próbować potrawy lokalnej,, oryginalnej kuchni. Przy okazji różnych dań, pojawiają się też różne dodatki. Przy okazji
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePyszny sosik paprykowy na zimę, który doskonale smakuje z pieczywem, serem żółtym, twarogiem oraz wędliną. Składniki: papryka 3 kg, papryczka chili 30 dag, cukier
kulinarne odsłony patiKurki marynowane Nie wiem jak wam, ale mi marynowane grzybki wszelkiej maści kojarzą się z przyjęciami rodzinnymi, tymi u babć, cioć, tymi w dobrym, starym stylu
Dorota SmakujeFrużelina to nic innego, jak owoce zatopione w żelu zrobionym z mąki ziemniaczanej lub galaretki. Nie dodaje się do niej tyle cukru jak do dżemu
Bułka z ChlebemLubisz drinki na bazie rumu? A może zwyczajnie chcesz spróbować czegoś nowego? Doświadczeni barmani stworzyli wiele ciekawych połączeń, które pozwalają cieszyć się wspaniałym smakiem Bacardi – a
RozdomowionaKonfitowane pomidory to lato zamknięte w słoiku. Takie pomidorki są świetnym dodatkiem do kanapek, grzanek, wytrawnych gofrów czy makaronów. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a smak
Na-talerzu.plDziś zapraszam na pasztet z cukinii. Okazuje się, że cukinia to bardzo wdzięczne warzywo, można z niej zrobić naprawdę wiele smacznych rzeczy. Tym razem postawiłam
Agusiowe smakołykiMasło orzechowe z żurawiną Moje dzieci są wielkimi fanami masła orzechowego. Najczęściej jedzą je na tostach na śniadanie (czasem w towarzystwie plasterków banana) oraz w naleśnikach
Dorota SmakujeTen przepis powstał właściwie w mojej głowie, w chwili, kiedy zostało mi trochę zalewy curry po zrobieniu ogórków. Szkoda mi było wylewać zalewę, dlatego pobiegłam do
nietylkopasta.plNie ma nic lepszego od domowych wyrobów. I taka właśnie jest ta pasztetowa. Przepis dostałam od brata i bratowej, ale troszkę zmieniłam proporcje i zrobiłam swoją
Ewa w kuchni