Poznaj orzeźwiający kompot z czerwonej porzeczki na zimę, który jest gotowy do wypicia już po kilku dniach. Tylko trzy składniki i bardzo prosty sposób wykonania. Latem gasi pragnienie, a zimą sprawdzi się idealnie do obiadu. Jestem pewna, że kompot uda się każdemu. Lato to doskonały czas na zrobienie zapasów na zimowe dni. Tym razem przyrządziłam kompot z czerwonej porzeczki. Pyszne czerwone owoce zamknęłam w słoikach, aby delektować się nimi zimą. Taki kompot to bez wątpienia niezapomniany smak dzieciństwa, podo... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery