Domowa przyprawa chilli

Domowa przyprawa chilli

Domowa przyprawa chilli

 Dostałam sporo papryczek ostrych i postanowiłam przerobić je tak, aby je dobrze wykorzystać. Padło na domową przyprawę chilli, którą z pewnością użyję do wielu dań. Składniki: papryczki chilli Sposób przygotowania: 1. Sekretem domowego chilli jest przede wszystkim dobre wysuszenie papryczek. Można ususzyć je w suszarce, piekarniku lub naturalnie w przewiewnym miejscu. 2. Z papryczek można pozbyć się nasionek, ale ja je zostawiłam, by przyprawa miała bogaty smak.  3. Ususzone papryczki pozbawiane o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.