miarę dojrzewania zmieniają kolor z zielonego na czerwony, a bardziej dojrzałe łodygi tracą swoją cierpkość i stają się słodsze. Rabarbar można jeść na surowo, gotować, piec oraz przerabiać na przetwory. Rewelacyjnie sprawdza się w słodkich wypiekach. Rabarbar pochodzi z Chin i w tradycyjnej chińskiej medycynie stosowany był jako środek przeczyszczający. Ponadto rabarbar ma właściwości odkażające, antybakteryjne i przeciwzapalne. Ma niski
Smakowity Blog Kulinarnywprost rozpływa się w ustach. Chociaż nie zawiera dużej ilości cukru to jest bardzo słodki. Polany zagęszczonym mleczkiem które kojarzy mi się z dzieciństwem. Po prostu pyszny! Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego chętnie dodaję je do moich pysznych deserów :) 600 g mielonego twarogu
Mienta blogdodadzą nam energii Aby nasza dieta była odpowiednio zbilansowana powinna być bogata między innymi w warzywa i produkty mleczne, a te naleśniki to kryterium spełniają :) Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego spożywajmy je jak najczęściej, pod rożnymi postaciami, aby cieszyć się pełnią
W kuchennej krainierabarbar oraz truskawki, wsypać cynamon i smażyć, na małym ogniu, przez około 15 minut. Dosłodzić syropem z agawy. Ugotowany ryż polać rabarbarem i ozdobić płatkami migdałowymi. Smacznego! :) „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego…” ... należy pić mleko, by zadbać o mocne kości i zęby, dobry
Kraina Miodem PłynącaDzięki obfitości świeżych, polskich warzyw w letnich miesiącach, możemy cieszyć się nie tylko pysznymi warzywnymi obiadami czy przetworami ale również przygotowywać zdrowe dodatki np. do kanapek. Jedną z nich może być "kawior" z bakłażana. Prosty do przygotowania jest smacznym dodatkiem do świeżego pieczywa, możecie również zajadać się nim samodzielnie. Po przygotowaniu spokojnie może stać przez kilka
Milion Smakówuzyskały. Efekt smażenia podczas pieczenia daje ciekawe zakończenie bo babeczki smakują jak marzenie. Zewnątrz są chrupiące, kolorem złota mieniące, a środek jest mięciutki, marcepanowy, słodziutki. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego warto przygotowywać wypieki na bazie mleka i masła”. Składniki
Moniki Smakołykismak i wyraźny różany aromat. Konfitura jest zamknięta w estetycznie wyglądającym słoiczku. Produkt jest godny polecania i wart zakupu. Serdecznie zapraszam do sklepu PREMIUM ROSA , gdzie znajdziecie mnóstwo wspaniałych przetworów owocowych i warzywnych, syropów, soków oraz wiele innych produktów
Tradycyjna kuchnia Kasidelikatnym sosem jogurtowym. Niebo w gębie! Poza tym, że jest pysznie to jeszcze zdrowo :) Botwina jest bardzo cennym źródłem błonnika, zawiera dużo kwasu foliowego i jest niskokaloryczna. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D dlatego przyrządzając sosy do dań pamiętajcie o tym. Sos na bazie jogurtu
Mienta blogSzybko i zarazem smacznie wybaczcie jednak ostatnio brak mi czasu na cokolwiek... makaron musi Wam więc póki co wystarczyc... tymczasem próbuję się zabrac za sfotografowanie spiżarnianych przetworów, bo jeszcze trochę to zdąży mnie zima zastac;) Przypominam o profilu na facebooku i do jutra! Składniki 450 g makaronu penne 20 dag pieczarek 2 duże czerwone papryki 4 pomidory obrane
Kuchenne aromatypachnie i smakuje wiosną. Dla fanów ziemniaków to przepis obowiązkowy, nie będziecie żałować jeśli wypróbujecie :) Poza tym, że jest niesamowicie smaczne to zawiera również dużo wartości odżywczych. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D dlatego lubię wykorzystywać twaróg i inne dobrej jakości sery do przyrządzania moich
Mienta blogSłynne amerykańskie pancakes wzbogaciłam o polski składnik- twaróg, co moim skromnym zdaniem wyszło im na dobre, nie tylko jeśli chodzi o smak, ale też wartości odżywcze. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysoko wartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D- dlatego warto o nich pamiętać przygotowując posiłki, szczególnie dla dzieci. Małe, pulchne
Smakowity Blog Kulinarnyzawiera glutenu, cukru i ciężkiego tłuszczu a nadzienie z twarożku i owoców jest tak lekkie, że nawet osoby na diecie mogą się skusić na taki deser. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D dlatego to ważne by podawać je dzieciom. Ja przygotowując desery myślę też
Mienta blogenergetycznej - zajmują więcej miejsca w żołądku. Ewentualnie w połączeniu ze średnio lub wysokokalorycznymi. o niskim ładunku glikemicznym Dobrym wyborem są owoce (grejpfrut, jabłko, banan, pomarańcza, arbuz), niskotłuszczowe mleko i przetwory mleczne (maślanka, jogurty naturalne, kefir), płatki owsiane, warzywa, jajka. Najgorszym możliwym wyborem są hamburgery, frytki, hot-dogi i słodycze. Na koniec pytanie do Was - macie jakieś doświadczenia? Ulubione produkty śniadaniowe
Powiedz dietom nieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasolka szparagowa to bardzo wdzięczne i smaczne warzywo dostępne przez sporą część roku. Najlepsza jest w lato gdy dojrzewa w …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Po trzytygodniowym urlopie zawitałam na działce i okazało się, że ogórki przerosły moje oczekiwania. Niestety, niektóre z nich miały rozmiar …
My Blueberry Corner