5/5 - (3 votes) Boczniaki a’la opiekane śledzie w zalewie korzenno-octowej Mam obecnie klęskę urodzaju boczniaków, więc coś musiałam szybko wymyślić, żeby nadwyżki się
Ogrodnik w podróżyCzasem wystarczy tylko zmienić kilka dodatków do ulubionych połączeń warzyw, owoców czy mięsa, aby zyskać zupełnie nowy smak! Właśnie dlatego przygotowałam przepisy na najlepsze sosy do
RozdomowionaMasz w lodówce truskawki i nie wiesz, co z nimi zrobić? A może masz ochotę na coś owocowego, słodkiego, ale jednocześnie nie chcesz tracić czasu na
RozdomowionaSzczaw na zimę Lubicie zupę szczawiową ? Ja muszę przyznać, że to jednak z moich ulubionych zup w okresie wiosenno letnim. Jednak szczam nie tylko do zupy
Dorota SmakujeOcet z młodych pędów sosny ma cudowny aromat. Możecie używać go jako dodatek do potraw, do sałatek ale najlepszy jest jako ziołowe, naturalne lekarstwo na
Bułka z ChlebemK iszony czosnek w ząbkach. Można kisić również całe główki. Ja nie miałam dużego słoja dlatego umieściłam go ciasno w mniejszych słoikach. Kiszony czosnek wykorzystać
AZgotuj!Składniki: ogórki 2,5 kg, zestaw do kiszenia (koper,chrzan korzeń i liść, czosnek- główki) 1 pęczek, woda przegotowana 3 litry, sól kamienna gruba 3,5
W Mojej Kuchni LubięChleb upieczony z dodatkiem bananów to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Niezwykle popularny w Stanach Zjednoczonych, bywa także traktowany jako słodka przekąska do popołudniowej kawy. Co
RozdomowionaPesto z pokrzywy Pokrzywę zajadacie wiosną? No nie mówcie mi, że nie. Wydaje mi się, że ostatnimi czasami jest bardzo popularyzowana i modna i wiele osób
Dorota SmakujeMarynata do szynki wieprzowej W czym zamarynować szynkę wieprzową, jakie przyprawy pasują do wieprzowiny, tak by potem można było ją upiec w piekarniku w rękawie do
Dorota SmakujeMazurek czekośliwka to pyszne kruche ciasto przełożone powidłami śliwkowymi z dodatkiem czekolady i kakao. Można je podać w wersji minimalistycznej i rustykalnej jak u mnie, ale
Dorota SmakujeWspaniały przepis na domową ćwikłę z chrzanem na co dzień i na święta. Smaczna, mocna i aromatyczna polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 i 1/2 kg
Kulinarne Fantazje MarioliRum to wysokoprocentowy alkohol i dlatego jest wykorzystywany najczęściej jako dodatek do drinków. Jego charakterystyczny smak i aromat nadaje koktajlom oryginalności. Zatem z czym pić rum
RozdomowionaMasło orzechowe – to bardzo popularna pasta przygotowana ze zmielonych orzechów. Czy wiecie, że można ją w prosty sposób przygotować w domu? Jeśli zmiksujecie orzechy bardzo
Dorota Smakuje