Sylwestrowa noc coraz bliżej, w związku z tym trzeba pomyśleć o przekąskach dla gości. Tym, którzy zostają dzisiaj w domach i czekają na gości, proponuję
W poszukiwaniu inspiracjiPrzystawka, kolacja, przekąska...smacznie i kolorowo.Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół.Wyjmujemy żółtka.Farsz z groszkiem:Jedna mała cebula i mały ząbek
Pasje JolkiZimne nóżki, czyli galaretka z nóżek wieprzowych. Miłośników golonki u nas w domku nie ma więc dadaję też golonki, bo na galaretke zawsze znajdą się chętni
Monia miesza i gotujeJeśli nie spodobał się shot kawowy lub pomarańczowe zauroczenie to mam jeszcze jedną propozycję. Tym razem o smaku kawy i bananów. Ten shot jest mocniejszy od
Ala piecze i gotuje( Wykorzystałam fragment grafiki z kartki jaką przysłał mi syn , a która pochodzi ze studia jego znajomego http://www.adastra13.com.pl/grawer.html )
Buniabaje w kuchniNiech Nowy Rok zabłyśnie dla Was tęczy koloramiI rozsypie się nad głowami szczęście i uśmiechów mocI niech zostanie na 12 miesięcy z WamiNie tylko w tą
Kredowe MenuŻyczymy wszystkim Nowego Roku w dobrym zdrowiu,bez trosk i zmartwień,obfitującego w miłe wydarzenia, życzliwość i spokój,roku zrealizowanych marzeń i planów.Zespół Maminka kulinarnego
Maminek kulinarnyDo zrobienia tego sernika zainspirowała mnie autorka bloga Gotuj zdrowo! Guten Appetit!Z jednej strony wygląda cudownie i z drugiej rewelacyjnie smakuje - wszystko przemawia za
Serce zamknięte w formie pysznościKochani, dzisiaj serwuję Wam odtłuszczoną wersję babcinych blinów. Ja je uwielbiam, jednak uważam, że smażone są za tłuste. Dlatego dzisiaj pieczemy!, Bliny są równie pyszne no
Niezły MłynekProsta, minimalistyczna, a smak naprawdę zaskakujący...Składniki:1 duży świeży brokuł lub paczka mrożonychopakowanie sera fetajogurt grecki 200ml1 łyżka majonezu2 ząbki czosnku słonecznikpieprz, sól
Anioły w kuchniSałaty bywają u nas często, gęsto, tak z 300 razy do roku. Zwykle powtarzamy ulubione smaki ale bywa, że zmieniamy w nich niektóre składniki
Smaczne ZdroweCiasto z miodem i orzechami, przełożone masą grysikową to nie jest propozycja dla tych co na diecie ;-), choć muszę przyznać, że ciasto nie jest zbyt słodkie
Kulinarne przygody GatityPałeczki z wołowiną z ciasta filo to danie typu finger food, które świetnie nadaje się na imprezy, mecze, parapetówki czy sylwestra. Ciasto filo jest bardzo chrupiące
Poezja smaku#759Mija właśnie kolejny rok. Też odnosicie wrażenie, że niesamowicie szybko? Przez te dwanaście miesięcy tyle się wydarzyło, aż niepojęte.Sylwester to czas dobrej zabawy, żegnania
W kuchni Karmel-itkiŚwięta, święta i po... no właśnie! Po wszystkich moich postanowieniach! Dawno nie zjadłam tyle słodkości, a w Wigilię nie szczędziłam sobie na dokładkach kapusty z grzybami
Kitchens Alphabet