Koperkowo czosnkowe kotleciki drobiowe, to kolejna wersja siekanych kotlecików. Tym razem dodałam dużo czosnku i koperku. Smak zupełnie inny niż poprzednie, więc i ta wersja też
mojewypiekiinietylkoPo raz kolejny sięgam po ciasto francuskie. Było już na słodko i wytrawnie, a będzie… ponownie na słodko. Ciastka francuskie z serem, to bardzo szybki i
mojewypiekiinietylkoZaczęło się od ziemniaków. No tak, to oczywiste. Nic odkrywczego, skoro ma być kartoflanka. Chodzi o to, że właściwie jej nie miało być, ale zostały mi
mojewypiekiinietylkoSzybkie dania zawsze cieszą się dużym powodzeniem, a dodatek owoców jest ich kolejnym atutem. Dla dzieci będą frajdą… i nie tylko – naleśniki na maślance, z jabłkami
mojewypiekiinietylkoNadaje się do gotowania, kiszenia, jemy ją na surowo w postaci surówek… i nie tylko. Posiada szereg cennych właściwości, zdrowotnych i leczniczych, ceniona w dietach odchudzających
mojewypiekiinietylkoGyros jest to potrawa kuchni greckiej. Mięso opiekane na wielkim rożnie, z promiennikami elektrycznymi lub gazowymi, obracanym, zwykle elektrycznie, wokół pionowej osi. Po osiągnięciu gotowości konsumpcyjnej
mojewypiekiinietylkoPlacki z owocami zawsze cieszą się wielkim powodzeniem, nie tylko latem, kiedy jest sezon na truskawki, wiśnie, jagody… Morele uchodzą za gorszą wersję brzoskwiń, ale jest
mojewypiekiinietylkoOlek SPADŁO, to mały chłopiec, który musi przejść operację serca w szpitalu w Münster. Jest co najmniej 10 powodów, dla których powinien znaleźć się w Niemczech
mojewypiekiinietylkoKolejna potrawa z gatunku szybkich, prostych i tanich. Samo przygotowanie (nie licząc czasu na gotowanie jaj) zajmie nie więcej, jak 10 minut. Kto szuka jakiejś odmiany
mojewypiekiinietylkoNiedawno robiłam sycylijskie cannoli z ricottą. Zostawiłam trochę ciasta, aby przetestować je w jakiejś innej, prostszej, łatwiejszej wersji. Ponieważ samo ciasto jest naprawdę przepyszne, a nie
mojewypiekiinietylkoKapusta jest wartościowym źródłem witamin, składników mineralnych i błonnika. Szczególnie cenna jest kapusta pekińska, która zawiera bardzo dużo beta-karotenu (prowitaminy A). Pół szklanki pokrojonej kapusty
mojewypiekiinietylkoFromuła zawitała dzisiaj do Kraju Kwitnącej Wiśni. Ponownie, na zaproszenie Darii, wzięłam udział we Wspólnym Gotowaniu z Formułą z okazji GP Japonii. Japonia, jej kultura, ludzie
mojewypiekiinietylkoTofu, to nic innego, jak twarożek sojowy. W Chinach nazywany jest 豆腐 dòufǔ. Tofu jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na
mojewypiekiinietylkoPierwszy raz po wojnie Formuła 1 zawitała do Rosji. Wspólne gotowanie inspirowane więc było kuchnią rosyjską. Dziękuję Dario za zaproszenie i zaprzęgnięcie myśli do zaprezentowania tego
mojewypiekiinietylkoNazwa vol-au-vent, czyli „lot z wiatrem”, jest związana z lekkością ciasta po jego upieczeniu. Ma kształt „kominka”, który powstaje poprzez
mojewypiekiinietylko