Wigilia i Boże Narodzenie to magiczny czas, w którym jesteśmy dla siebie lepsi i życzliwsi. Milkną spory, chętnie spotykamy się w gronie najbliższych i delektujemy potrawami
Smakowity Blog KulinarnyPierniczek wyszedł cudowny, a powidła dla mnie są najlepszym połączeniem z ciastem piernikowym. Mięciutki i orzechowy idealny na świąteczny stół do herbatki lub kawy po
Moje pyszne gotowanieI już! Cały rok znów za nami; znów, już za kilka godzin, zasiądziemy przy suto zastawionych stołach, z bliskimi i radością w sercach. Z okazji Świąt
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWszystkim moim wiernym czytelnikom życzę bardzo radosnych i smacznych Świąt Bożego Narodzenia, a każdy dzień w Nowym Roku niech będzie lepszy od poprzedniego :-)
pieprzny smaczekPragnę złożyć Wam życzenia spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, niech będą przepełnione uśmiechem i pozytywną atmosferą. No i oczywiście życzę by Wasze stoły uginały się
Food SquareDziś Świąteczny czas Dzwony biją w las Mały karpik się uśmiecha Wnet na pierwszą gwiazdę czeka Uszka dziś się przysłuchują Jak kolędę podśpiewują Barszczyk pięknie jest
Basia w kuchniRozgrzewający krupnik na żeberkach wieprzowych.Składniki: 300 g żeberek wieprzowych400 g ziemniaków obranychszklanka kaszy jęczmiennejmarchewkapietruszka cebula2 listki laurowekilka ziaren ziela angielskiegosól, pieprz natka pietruszki, koperekMięso
prawdziwe jedzenieŚwięta to czas kiedy w kuchni jest pięknie, uroczo, słodko i pachnąco :)I właśnie z tą myślą postanowiłam zrobić ciasteczka w kształcie prezencików, które podarowałam Najukochańszej
Serce zamknięte w formie pysznościJest to świetny sposób na zabawę dla dzieci ale nie tylko, bo jak się okazało dla mnie też :) Ich smak mnie zadziwił, że słodkie pianki
Bon Appetit MałgorzatySałatka idealna do grilla. Lekka, zdrowa i pięknie wygląda :) Nie bójmy się jeść liści botwiny na surowo. Są pyszne!Składniki:1 pęczek botwiny (liście i łodygi
Bon Appetit MałgorzatyPotraw z botwiną ciąg dalszy. I liście rzodkiewki, podsmażane na masełku okazały się smaczne. Trzeba jeść co natura daje :)Składniki na 2
Bon Appetit MałgorzatyTorcik ten był zrobiony w szale weekendowego gotowania, kiedy to czułam nieodpartą potrzebę upichcenia czegoś a nie miałam prawie nic w lodówce. Nie chciało mi
Bon Appetit MałgorzatyChętnie jedzą je dzieci ale dorośli także. Ciasto wyszło mi bardzo puszyste. Dodatki do mini pizzy można dodać jakiekolwiek. Gdy nie mam pomysłu chętnie je robię
Bon Appetit Małgorzaty