Olej z pestek dyni intrygował mnie od zawsze, jednak nigdy wcześniej nie miałam okazji używać go w kuchni. Żałuję. :-) Dziś prezentuję jego zastosowanie w najprostszym z
Szefowa kuchniMinął 2014 rok! Był to fantastyczny dla mnie rok! Pracowity, pełny niespodzianek, mobilizacji i realizacji marzeń! Życzę Wam Kochani aby ten nowy 2015 rok był
SMYKWKUCHNIBigosik bardzo lubimy i zawsze gości u nas na Boże Narodzenie lub Nowy Rok. Do kapustki dodałam ugotowane mięsko oraz kiełbaskę a także suszone grzybki.składniki
Monia miesza i gotujeMinęła już chwila odkąd wróciłam z Bożego Narodzenia w domu rodzinnym i znów dopada mnie tęsknota... W tym roku wyjątkowo od dłuższego czasu spotkaliśmy się w
Gotowanie to kochanieDzień dobry!Jak ja uwielbiam późne poranki... Dni, kiedy wypełnia mnie błogie uczucie, że nie muszę robić dziś NIC z moich nieskończonych list. Kiedy wiem, że
Gotowanie to kochanieKolejny leniwy poranek, tym razem niestety bez słońca. Postanowiłam zafundować więc sobie (oraz rodzince) coś na poprawę humoru i rozpieszczenie podniebienia - wyczarowałam, iście francuskie, drugie śniadanie
Gotowanie to kochanieZima zagościła u nas na dobre. Brodzenie po łydki w śniegu oraz dość znikoma ilość wolnego czasu skutkuje u mnie ogrooomnym apetytem i zdecydowanym nadużywaniem kofeiny
Gotowanie to kochanieTo już prawie dwa lata, a mnie wydaje się, jakbym skończyła pisać wczoraj. Niby to samo miejsce, te same zapachy, Ci sami
Gotowanie to kochanieIstnieją różne rodzaje jedzenia. Takie, które wygląda, ale niekoniecznie smakuje, takie, na które lepiej nie patrzeć, ale zanim jeszcze
Gotowanie to kochanieJeśli nie macie pomysłów i czasu na latanie po sklepach, lub chcecie stworzyć prostą, ale niepowtarzalną dekorację na Halloweenowe party - tutaj macie kilka pomysłów. Ja stworzyłam
Gotowanie to kochanieKażdy z nas ma takie dni, kiedy wszystko wydaje się iść nie tak. Nawet pogoda współgra z idącymi
Gotowanie to kochanieChyba przywiozłam ze sobą pogodę. Ach, gdyby tak ciepło mogło być cały rok! Chociaż, zrobiłabym wyjątek dla śniegu w Noc wigilijną. Bo bez
Gotowanie to kochanieTrochę tęsknię za porankami, kiedy mogłam obudzić się rozczochrana, z wczorajszymi włosami i w pięć minut doprowadzić się do ładu, nie używając
Gotowanie to kochanieDzień dobry!Wczoraj odpoczęłam i dziś mam dla Was kolejną porcję radości. Tym razem coś dla tych, którzy tak jak ja, UWIELBIAJĄ DIY, recykling i w
Gotowanie to kochanieNaprawdę nie ma nic lepszego od rozpoczęcia dnia full body workout i zakończenia go jogą. Dzisiejsza cytrynowo-miodowa woda dała mi naprawdę dużego kopa energii i
Gotowanie to kochanie