Zebra jest takim ciastem, które kojarzy mi się z dzieciństwem. Był taki czas, że Zebrę piekło się często I gdzie by nie iść w gości, wszędzie
Kulinarna rozmowaW sobotnie popołudnia idąc na spacer można już poczuć pachnące grille. Ja uwielbiam grillowane warzywa. Oliwa, czosnek, zioła na pysznych i zdrowych warzywach to niebo.Dziś
Kulinarna rozmowaWczoraj zrobiłam indyjskie placuszki. Lubię je bardzo, bo można różnie je przyprawiać w zależności od tego na co mamy ochotę, a zatem zawsze są inne.Mog
Kulinarna rozmowaProponuję Wam dziś burgera. Od czasu do czasu taki "swojski burger" jest świetny dla dorosłych i dla dzieci. Musicie kupić tylko kawałek dobrej wołowiny, zmielić ją
Kulinarna rozmowaPrzenosimy się do Tajlandii, kulinarnie oczywiście. Thai Red Chicken Curry to znakomity balans smaków. To danie różni się znacznie w smaku od Indyjskiego Curry poza tym
Kulinarna rozmowaPewien czas temu odkryłam to cudowne danie i powiem szczerze, że od dłuższego czasu gości ono u nas na stole raz w tygodniu. Bardzo przypadł mi
Kulinarna rozmowaDruga odsłona zupy brokułowej. Jest delikatna w smaku. Idealna na lekki lunch.Ze składników poniżej wyszło mi tak ok. 1,5 litra zupy.1 litr bulionu z kurczaka
Kulinarna rozmowaDziś mam dla Was propozycję zupy warzywnej ale w wersji bardziej dietetycznej niż zwykle. Ostatnio postanowiłam odchudzić trochę swoje potrawy. Dlatego dziś na lunch do pracy
Kulinarna rozmowaOwsianka. Coraz więcej osób powraca do tego znienawidzonego śniadania z lat dziecinnych. Nigdy nie przepadałam za nią aż do momentu, kiedy przeprowadziłam się do Irlandii. Tutaj
Kulinarna rozmowaIdealna na lato (chociaż u mnie za oknem deszcz :-)). Kawa mrożona może być idealnym zakończeniem letniego obiadu.Na dwie kawy będzie potrzeba:2 filiżanki espresso (ewentualnie troche
Kulinarna rozmowaNie jest to może tradycyjny dżem agrestowy, ale uwierzcie, jest przepyszny! Słodycz wanilii bardzo dobrze uzupełnia kwaśność agrestu. Warto spróbować tego połączenia. Zrobiłam tylko jeden mały
Kulinarna rozmowaSajgonki - Spring Rolls, to coś co zawsze lubiłam robić i jeść. Najfajniejsze w całym tym daniu jest to, że można dowolnie dobierać składniki i zawsze
Kulinarna rozmowaDziś kolejna propozycja soku. Polecam ją gorąco osobom, które są przemęczone i potrzebują trochę więcej energii. Ta kompozycja idealnie sprawdza się na śniadanie (jeśli oczywiście komuś
Kulinarna rozmowaOmlet to klasyka kuchni francuskiej, chociaż jego odmianę można spotkać niemal wszędzie na świecie.Dziś chcę Wam pokazać moją wersję na niedzielne leniwe śniadanie.Dla jednej
Kulinarna rozmowaClassic Italian pesto is made with basil, garlic, pine nuts and parmesan cheese. This richly flavoured souce is delicious served with spaghetti.Ingredients:Fresh basil leaves,1/2
Kulinarna rozmowa