znika zaraz po upieczeniu. Proporcje mąk ryżowej i kukurydzianej są dowolne, może być sama kukurydziana lub sama ryżowa, ja daję ich po połowie, ale piekłam już w różnych wariantach. Przepis z bloga MAG .Składniki:- 100g mąki kukurydzianej- 100g mąki ryżowej- 80g mąki z nasion amarantusa- 250g zimnego masła- 100g syropu z buraka cukrowego lub dowolnego innego syropu np.ryżowego
Smaczne ZdroweKokosanki. Sympatyczne, rewelacyjne ciasteczka, które poprawią nastrój, spędzą ochotę na coś słodkiego. My je uwielbiamy bo kochamy kokosa ;).Prosty przepis, olśniewający smak. Składniki:100 g masła u mnie Polskie z Mlekovity 3/4 szkl cukru4 łyżki mleka400 g wiórek kokosowych4 białka 4 łyżki budyniu waniliowegoWykonanie:W garnku rozpuszczamy masło z cukrem, następnie dodajemy mleko i kokos. Wszystko dokładnie mieszamy.Bia
Malinowe PocałunkiPrzepis mam z jakiejś kolorowej gazetki. Postanowiłam go zrobić i muszę przyznać że jest rewelacyjne.Biszkopt z masą kawową SKŁADNIKI:Biszkoptjajka - 7 sztmąka pszenna - 6 łyżekcukier - 7 łyżekproszek do pieczenia - 1 łyżeczkamąka ziemniaczana - 1 łyżkasól szczyptaKrem śmietankowyśmietana śnieżka - 1 opakmleko - 3/4 szklcukier waniliowy - 1 opakżelatyna - 1 łyżeczkawoda gotowana - 2 łyżeczkiMasa z kawąmargaryna - 1 kostżółtka jaj - 3 sztkawa rozpuszczalna
Kuchnia Danusiśniadanko zdrowy „grysiczek” proponuję.Dobry, syty, a z tymi dodatkami -to na serio ,mega pyszny !Składniki-Kasza manna-mleko -Musli Sante-deser Alpro czekoladowy-kakaoUgotuj Kaszę mannę według przepisu na opakowaniu.Rozlej na talerze. Poczekaj ,aż troszeczkę stężeje.Zrób wzorek z kakao. Dodaj deserku Alpro .Następnie każdą kroplę deserku posyp musli Sante.I śniadanko gotowe !Smacznego
Z Kuchni Do KuchniCiąg dalszy przepisów kuchni gruzińskiej - Chaczapuri - danie mnie nieodparcie przywodzące na myśl nasze pierogi, tyle że przyrządzona z innego, bardziej puszystego ciasta i pieczone w piekarniku. Farsz składa się z różnych rodzajów sera, a całe danie, wbrew pozorom, nie jest zbytnio skomplikowane, a pachnie, wygląda i smakuje rewelacyjnie.Do przygotowania dania użyłem:100 gram sera koziego,100 gram sera żółtego
Wyprawy kulinarneObiad idealny gdy wiemy, że przez następne dni nie będziemy miały/mieli czasu na podbój garnków i innych... patelni.Tradycyjnie zapraszamy też po inne kulinarne inspiracje odsyłając Was do zakładki:"Przepisy".Jeśli chcecie nam potowarzyszyć i zasiąść z nami do wirtualnego stołu... zaobserwujcie nas (tutaj) i polubcie na facebooku (tutaj) ;)Pozdrawiamy
Wypisz Wymalujsłynnego piernika, panforte, tradycyjnie przygotowywanego tylko na Boże Narodzenie, jednak obecnie dostępnego w każdej lokalnej cukierni i restauracji. Panforte ma konsystencję miękkiego nugatu, jest pełne orzechów i suszonych owoców. Przepis na ten deser pokazywałam Was także w zeszłym roku na blogu. Włochy na pewno kojarzą się Wam z pysznymi gelato, ale czy wiedzieliście, że w miasteczko San Gimignano możecie
Chilli Czosnek i OliwaPrzepis, czy inspiracja? Co by to nie było w tym temacie będzie krótko i banalnie. Czekolada po stężeniu nie leżała dłużej niż godzinę, bo to pomysł i ulubiony smak mojego syna, więc ja zdążyłam zjeść tylko mały kawałek, ale to dobrze, przynajmniej ta czekolada w biodra mi nie poszła :) Pieczone orzechy świetnie wzbogaciły lekko gorzką czekoladę. Roboty kilka chwil
Blondynka Gotujeękaw cukierniczy napełnić ciastem i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać dowolne kształty eklerków .Piec w temp 190 st około 20 minut , mają być złociste.Krem ubić według przepisu na opakowaniu .Eklery przeciąć na pół , rękaw cukierniczy napełnić kremem i nadziewać .Posypać cukrem pudrem.Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliMuffinki jogurtowe z kosteczkami kokosu .Dzisiaj na dworze szaro i ponuro , żeby jakoś rozweselić dzisiejszy dzień upiekłam dzieciom pyszne kolorowe muffinki z motylkami :) Przepis prosty i szybki :) Zapraszam :) Składniki : 2 szkl mąki tortowej 1/2 szkl oleju1/2 szkl jogurtu owocowego ( ja dałam truskawkowy Bakoma )1 szkl cukru1 cukier wanilinowy Dr. Oetkera5 jajek2 łyżeczki proszku do pieczenia kokos w kosteczkachKrem
Sama słodycz i szczypta chiliwersje. Serio, serio.Fani kokosu, fani ciastek, fani rewelacyjnych smaków, bezglutenowcy i okazy zdrowia, mamy dla Was (chyba) dobrą wiadomość! :) Każdego dnia będziemy się starać pobudzić Wasze ślinianki wrzucając kolejne przepisy, więc jeśli macie ochotę stawiać czoła (a w zasadzie oka i żołądka) naszemu kuszeniu, bądźcie na bieżąco, a więc:zaobserwujcie (tutaj) i polubcie na facebooku (tutaj).No, i miło będzie
Wypisz Wymalujstrzeliło w jeden. A jak pachniało! No, i zapadł wyrok: "danie do powtórzenia". Czyli, chyba wypadałoby Was do niego zachęcić! Ciekawi nas bardzo co myślicie o tym połączeniu. Przepis i zdjęcia zachęcają czy raczej stukacie się w czoło? ;)I znów powiemy - indora będzie dużo, naczynia żaroodpornego będzie dużo (szybko, łatwo, smacznie, a w życiu trzeba sobie ułatwiać
Wypisz Wymalujnaszych głowach. Tylko zdrowia i smaku zamknięte w naszych przepisać. I tym i tym chcemy się podzielić, więc: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj :)Pozostałe przepisy znajdziecie tutaj
Wypisz Wymalujmakaronu gniazdka Międzybrodzki1 jajko1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oreganoSos boloński przygotowany wg tego przepisuOliwa z oliwekSólPrzepis:Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy do niego jedno jajko oraz oregano i bazylię. Całość mieszamy do połączenia składników.Foremkę od muffinek smarujemy oliwą
Emcia Pichcisię piec! A w pieczeniu muffinów uwielbiam fakt, że super rosną. Zawsze je podglądam, czy dobrze im idzie :)Po piernikowych, mega słodkich muffinach, przyszedł czas na ich wytrawną wersję. Przepis jest praktycznie taki sam. No, oprócz tego, że nie dodajemy cukru, cynamonu i innych słodkich dodatków ;) Dziś w towarzystwie zielonej sałaty w sosie vinaigre sprawdziły się doskonale!Składniki (6 muffinów
Kitchens Alphabet