doskonały czas na pomyślenie o prezentach i przygotowywanych potrawach. Jeśli nie masz pomysłu, zachęcam Cię do zakupu książki ZAPACH ŚWIĄT której jestem współautorką. Książka to 244 strony pomysłów na świąteczne dania i DIY, pięknie wydana, z grubą okładką i pięknymi wysokiej jakości zajęciami. Naprawdę warto. Nie czekaj, ilość książek jest ograniczona. KUP KSIĄŻKĘ Artykuł Uszka wigilijne z suszonymi grzybami pochodzi
nietylkopasta.plzniżki na produkty marki AMBITION w sklepie Dajar . (rabat obowiązuje do 31.12.2017) Znajdziecie tutaj szeroką gamę wysokiej jakości naczyń i akcesoriów kuchennych, produkty #myAmbition to także idealny pomysł na świąteczny prezent
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskasolą i pieprzem. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki A może Ci się przyda: 1. zestaw świątecznych pieczątek do ciastek , 2. duża łyżka cedzak , 3. forma na misiowe żelki , 4.genialne czyściki z włókna szklanego , 5. krajalnica do spirali z ziemniaków i mamy przekąski niczym z wakacyjnego kurortu
Cukiernia PychotkiRafaello Kto lubi pralinki Rafaello? Jeśli zaliczacie się do grona fa... Tort czekoladowy (przepis i dekoracja) Poezja-smaku obchodzi dziś pierwsze urodziny! Przez ten rok ... Makowiec migdałowy z jabłkami Świąteczny makowiec migdałowy z jabłkami na kruchym cieście.... Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika idealnie wpisuj... Post Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe pochodzi z bloga
Poezja smakuprzepisów na ciasteczka: – ciasteczka z pieczątkami – ciasteczka brownie – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne *Przepis powstał we współpracy z marką Werther’s Original Artykuł Ciasteczka karmelowe pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pldoskonały czas na pomyślenie o prezentach i przygotowywanych potrawach. Jeśli nie masz pomysłu, zachęcam Cię do zakupu książki ZAPACH ŚWIĄT której jestem współautorką. Książka to 244 strony pomysłów na świąteczne dania i DIY, pięknie wydana, z grubą okładką i pięknymi wysokiej jakości zajęciami. Naprawdę warto. Nie czekaj, ilość książek jest ograniczona. KUP KSIĄŻKĘ Artykuł Śledzie po kaszubsku słodko-kwaśne pochodzi
nietylkopasta.plKolejny przepis na szybkie świąteczne wypieki. Brakuje Wam czasu? A może chcecie teraz już upiec pierniczki, aby skruszały na święta? Koniecznie upieczcie brukowce. Pyszne są, zaraz po upieczeniu twardawe i aromatyczne ( z kubkiem czarnej kawy idealne.) Świetnie się przechowują, kruszeją i rozpływają się w ustach. Możecie nadziać je marmoladą jeśli lubicie. Przepis na dwie blachy małych
Piekarz-Kucharz-GarkotłukŚwięta zbliżają się wielkimi krokami,więc przygotowałam dla Was propozycję Świątecznego piernika. Jako dziecko nie cierpiałam smaku tego ciasta,ale widocznie z wiekiem gusta się zmieniają i teraz jest to moje ulubione ciasto. Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 130 g masła 1 jajko L 150 g miodu 3 łyżki cukru łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki przyprawy do piernika
Anielskie wypiekiżeberek w farszu i rosół, w którym najpierw gotuje się mięso, a później kaszę, sprawiają że gołąbki z kaszą jęczmienną na żeberkach godne są nie tylko niedzielnego, ale i świątecznego stołu. Namawiam zatem na przygotowanie gołąbków według receptury pań z Koła Gospodyń Wiejskich z Wzdowa (gmina Haczów, okolice Krosna) i celebrowanie doskonałych podkarpackich smaków. Przepis pochodzi z kopalni receptur
Trzeci talerzPyszna i efektowna wersja tradycyjnej ryby po grecku zapieczonej i serwowanej na ciepło. Nieskomplikowana i szybka w wykonaniu może być gwiazdą świątecznego stołu. Składniki: 3-4 filety z morszczuka 2 średnie marchewki pół selera korzeń pietruszki zielona część pora ciasto francuskie żółtko do posmarowania ciasta masło klarowane do smażenia sól, pieprz, suszona natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie Sposób przygotowania
Pyry na GazOdrywane drożdżowe bułeczki z makiem to makowiec w innej formie. Nie wiem jak Wam, ale mi to zdjęcie wyjątkowo się podoba. Wprowadza mnie w świąteczny klimat, a ja uwielbiam Święta! Lubię tą pozytywną nerwówkę, ciągle zastanawiam się czy prezenty się spodobają, czy potrawy przypadną do gustu gościom. Święta to magiczny czas, czas który niech płynie wolno. Cieszmy się spotkaniem
Rusty Forkciasteczka zamieniłam (w związku ze zbliżającymi się świętami) na wersję piernikową ❤ Zachowując wszystkie proporcje ciasto wzbogaciłam o korzenną przyprawę do pierników i odrobinę cynamonu. Wyszło pysznie i prawdziwie świątecznie 🎄, a zapach podczas pieczenia ciastek był nieziemski! Koniecznie pokuście się o przygotowanie tych ciasteczek nawet na kilka dni przed świętami. Lekko chrupiąca, popękana struktura - i do tego mięciutki, płynny
Walijskie Pichceniejabłkami, posypać orzechami włoskimi, w chłodnym miejscu lub lodówce na kilka godzin do stężenia galaretkowych jabłek ciasto jest bardzo wilgotne, lekkie i smakuje wybornie bez okazji jak i na świąteczny stół.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCiasto marchewkowo-czekoladowe Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Wystarczy przygotować śmietankowy krem i ciasto marchewkowe zmienia się we wspaniały tort. Oto przepis na świetne ciasto marchewkowe wzbogacone czekoladową nutą. Jeśli ciasto ma być dla dzieci najlepsza będzie czekolada mleczna, dla dorosłych polecam dodatek odrobiny goryczy, czyli czekolady 70%. Składniki
KorniszonkiJeśli jesteście zapracowani i przygotowania świąteczne spędzają Wam sen z powiek, to ten przepis jest absolutnie dla Was! Piernik ekspresowy! Nie potrzebujesz miksera, nie potrzebujesz czekać aż dojrzeje. Można zjeść tego samego dnia, albo na drugi i trzeci dzień. Koniecznie wypróbujcie. Na foremkę keksową będziecie potrzebowali 125 g masła 200 g cukru 1 łyżka melasy 2 łyżki miodu
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk