Baba drożdżowa z rodzynkami i lukrem

Baba drożdżowa z rodzynkami i lukrem

Baba drożdżowa z rodzynkami i lukrem

Niezwykle puszysta i pachnąca babka drożdżowa. Fantastyczna na Świąteczny stół, ale i jako codzienne ciasto do kawy :-) Polecam bardzo, bardzo :-) Czas przygotowywania:  do 40 minut Wyrastanie:  łącznie 1,5 h Pieczenie:  170 stopni - 45 minut Wielkość babki:  forma średnicy 22 cm z kominem Składniki na babkę: • 500 g mąki pszennej tortowej • 60 g świeżych drożdży • 5 żółtek jajek • 100 g cukru • szklanka ciepłego mleka - 250 ml • 100 g masła - pół kostki • 150 g rodzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, świąteczne przepisy, świąteczne, lukier , drożdżowe, ciasto, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.