Baba drożdżowa z rodzynkami i lukrem
Baba drożdżowa z rodzynkami i lukrem
Niezwykle puszysta i pachnąca babka drożdżowa. Fantastyczna na Świąteczny stół, ale i jako codzienne ciasto do kawy :-) Polecam bardzo, bardzo :-) Czas przygotowywania: do 40 minut Wyrastanie: łącznie 1,5 h Pieczenie: 170 stopni - 45 minut Wielkość babki: forma średnicy 22 cm z kominem Składniki na babkę: • 500 g mąki pszennej tortowej • 60 g świeżych drożdży • 5 żółtek jajek • 100 g cukru • szklanka ciepłego mleka - 250 ml • 100 g masła - pół kostki • 150 g rodzy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl
Autor
AniaGotuje.pl
Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babki, świąteczne przepisy, świąteczne, lukier , drożdżowe, ciasto, ciasto drożdżowe
Inne przepisy z AniaGotuje.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję