Pasta z bobu, przepis na nią jest banalnie prosty. Zrobi ją każdy. Idealna z grzanką. Wypróbowałam ją również na ciepło jako dodatek do makaronu z odrobiną oliwy z oliwek i świeżo startym parmezanem. Ja wszystkie warzywa gotuję zawsze na parze, zachowują wtedy cały dwój smak i wszystkie wartości.Inspirację czerpałam z bloga(...)Stare gary.Jeśli przygotujesz tę pastę, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Pasta z bobu Proporcje na 4 porcjeCzas przygotowania: 15 minut Składniki: 500 g ugotowanego na parze i obranego bobu 3 ząbki czosnku około 1/2 szklanki oliwy z oliwek EV garść
Kulinarne przygody Gatityczarnej porzeczki. I powiem Wam, że czarna porzeczka też się doskonale nadaje. Duet: jogurtowy słodkawy spód i kwaskowy owocowy wierzch idealnie się komponuje.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Na blogu znajdziecie też inne serniki i ciasta na zimno: Jogurtowy
Kulinarne przygody Gatityposmarujemy pesto. A nie wspominam już o ciepłym toście posmarowanym tym sosem... Aromat, który się roztacza wokół bezcenny :-). A Wy macie swoje pomysły na wykorzystanie pesto ? Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Pesto z rukoli Składniki: 50 g rukoli 3 łyżki orzeszków ziemnych
Kulinarne przygody GatityJuż drugi raz robię ciasto z mąki mieszanej pszenno- żytniej i muszę przyznać, że bardzo mi się ta zmiana podoba, czyli smakuje. Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem i fetą Proporcje na 3 plackiCzas
Kulinarne przygody Gatityborówek amerykańskich oszalały i uginają się od dojrzewających owoców postanowiłam do rabarbaru dodać też borówki. I oto co mi wyszło, czyli lody rabarbarowe z borówką amerykańską.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Lody rabarbarowe z borówką amerykańską Składniki: 3 żółtka
Kulinarne przygody Gatitypomidorowy do makaronu Pesto z rukoli z bazylią Pesto z natki pietruszki i orzeszków Szpinakowe pesto Szybki sos pomidorowy do makaronu Najprostszy sos serowy do makaronu Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Zielone gnocchi Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g ugotowanych starych
Kulinarne przygody Gatitytrzeba przerwać tę monotonię. Razem z wiśniami w słoiku wylądował rabarbar z nutką kardamonu. Natomiast z rabarbarem robiłam już dżem truskawkowy.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Konfitura wiśniowo-rabarbarowa z kardamonem Proporcje na 5 słoiczków 200 mlCzas przygotowania
Kulinarne przygody Gatityidealny. Uszczknęłam więc trochę z zapasów i upiekłam pyszne bułeczki. A, żeby nie było za słodko do wcisnęłam jeszcze do nich świeżą wiśnię nadwiślankę. Polecam wypróbować :-).Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie, który trwa tylko do czwartku: Drożdżowe brioszki z konfiturą wiśniowo
Kulinarne przygody Gatityroladki ze schabu z suszonymi śliwkami i plasterkiem wędzonego boczku. Idealnie smakują podane z pieczonymi młodymi ziemniakami. A może do tego kefir... ?Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami Składniki: 5 kotletów schabowych
Kulinarne przygody Gatityciepło jak i na zimno. Podałam je ze śmietaną, ale możemy też do ich podać sos feta, sos jogurtowo-ziołowy lub tzatziki. Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Placuszki z cukinii z fetą Proporcje na ok. 10 placuszków Czas
Kulinarne przygody Gatityszparagami i papryką i frittatę ze szpinakiem. Tym razem postanowiłam ją jeszcze urozmaicić i dodać trochę serka śmietankowego. Frittata wyszła soczysta i bardziej kremowa. Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Frittata z cukinią i tymiankiem Składniki na 4 porcjeCzas
Kulinarne przygody Gatitychłodzić w lodówce, wystarczy po zmiksowaniu wszystkich składników dodać do zupy kostki lodu. Pamiętajmy tylko, aby zmniejszyć wtedy ilość wody dodawanej do gazpacho przed miksowaniem.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Gazpacho z pieczoną papryką Proporcje na około 1,5 litraCzas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitygnocchi. Podałam je z pesto z rukoli, do tego odrobina koniecznie startego na świeżo parmezanu lub innego tego typu sera. Niego w gębie :-). Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Gnocchi z pesto z rukoli Składniki na 4 porcjeCzas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitybył dobry pomysł, bo niestety nasionka wchodzą w zęby, więc zachęcam Was, żebyście się nie lenili.Inspiracja Gzik i pyry. Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Sernik na zimno w kolorach lata Proporcje na tortownicę o średnicy
Kulinarne przygody Gatityprzepis bardzo długo miałam dodany do ulubionych zakładek. Znalazłam go akurat gdy sezon na potrzebne jabłka się skończył więc cierpliwie czekałam aż pojawią się tej jesieni. W tamtym tygodniu odwiedzając ulubiony warzywniak w końcu powiedziałam „są!” i od razu kupiłam 3,5 kilo szarej renety :) Uwielbiam szarlotki z dużą ilością jabłek a ta jest naprawdę wyjątkowa :) Przepis
Mienta blog