przepis - 33114 przepisów (strona:76/2208)

Pasta z bobu 218

Pasta z bobu, przepis na nią jest banalnie prosty. Zrobi ją każdy. Idealna z grzanką. Wypróbowałam ją również na ciepło jako dodatek do makaronu  z odrobiną oliwy z oliwek i świeżo startym parmezanem. Ja wszystkie warzywa gotuję zawsze na parze, zachowują wtedy cały dwój smak i wszystkie wartości.Inspirację czerpałam z bloga(...)Stare gary.Jeśli przygotujesz tę pastę, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Pasta z bobu Proporcje na 4 porcjeCzas przygotowania: 15 minut Składniki: 500 g ugotowanego na parze i obranego bobu 3 ząbki czosnku około 1/2 szklanki oliwy z oliwek EV garść

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki 376

czarnej porzeczki. I powiem Wam, że czarna porzeczka też się doskonale nadaje. Duet: jogurtowy słodkawy spód i kwaskowy owocowy wierzch idealnie się komponuje.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Na blogu znajdziecie też inne serniki i ciasta na zimno: Jogurtowy

Kulinarne przygody Gatity
Pesto z rukoli 237

posmarujemy pesto. A nie wspominam już o ciepłym toście posmarowanym tym sosem... Aromat, który się roztacza wokół bezcenny :-). A Wy macie swoje pomysły na wykorzystanie pesto ? Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Pesto z rukoli Składniki: 50 g rukoli 3 łyżki orzeszków ziemnych

Kulinarne przygody Gatity
Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem i fetą 267

Już drugi raz robię ciasto z mąki  mieszanej pszenno- żytniej i muszę przyznać, że bardzo mi się ta zmiana podoba, czyli smakuje. Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem i fetą Proporcje na 3 plackiCzas

Kulinarne przygody Gatity
Lody rabarbarowe z borówką amerykańską 250

borówek amerykańskich oszalały i uginają się od dojrzewających owoców postanowiłam do rabarbaru dodać też borówki. I oto co mi wyszło, czyli lody rabarbarowe z borówką amerykańską.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Lody rabarbarowe z borówką amerykańską Składniki: 3 żółtka

Kulinarne przygody Gatity
Zielone gnocchi 195

pomidorowy do makaronu Pesto z rukoli z bazylią Pesto z natki pietruszki i orzeszków Szpinakowe pesto Szybki sos pomidorowy do makaronu Najprostszy sos serowy do makaronu Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Zielone gnocchi Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g ugotowanych starych

Kulinarne przygody Gatity
Konfitura wiśniowo-rabarbarowa z kardamonem 248

trzeba przerwać tę monotonię. Razem z wiśniami w  słoiku wylądował rabarbar z nutką kardamonu. Natomiast z rabarbarem robiłam już dżem truskawkowy.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Konfitura wiśniowo-rabarbarowa z kardamonem Proporcje na 5 słoiczków 200 mlCzas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe brioszki z konfiturą i wiśniami 249

idealny. Uszczknęłam więc trochę z zapasów i upiekłam pyszne bułeczki. A, żeby nie było za słodko do wcisnęłam jeszcze do nich świeżą wiśnię nadwiślankę. Polecam wypróbować :-).Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie, który trwa tylko do czwartku: Drożdżowe brioszki z konfiturą wiśniowo

Kulinarne przygody Gatity
Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami 273

roladki ze schabu z suszonymi śliwkami i plasterkiem wędzonego boczku. Idealnie smakują podane z pieczonymi młodymi ziemniakami. A może do tego kefir... ?Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami Składniki: 5 kotletów schabowych

Kulinarne przygody Gatity
Placuszki z cukinii z fetą 300

ciepło jak i na zimno. Podałam je ze śmietaną, ale możemy też do ich podać sos feta, sos jogurtowo-ziołowy lub tzatziki.  Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Placuszki z cukinii z fetą Proporcje na ok. 10 placuszków Czas

Kulinarne przygody Gatity
Frittata z cukinią i tymiankiem 202

szparagami i papryką i frittatę ze szpinakiem. Tym razem postanowiłam ją jeszcze urozmaicić i dodać trochę serka śmietankowego. Frittata wyszła soczysta i bardziej kremowa. Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Frittata z cukinią i tymiankiem  Składniki na 4 porcjeCzas

Kulinarne przygody Gatity
Gazpacho z pieczoną papryką 221

chłodzić w lodówce, wystarczy po zmiksowaniu wszystkich składników dodać do zupy kostki lodu. Pamiętajmy tylko, aby zmniejszyć wtedy ilość wody dodawanej do gazpacho przed miksowaniem.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Gazpacho z pieczoną papryką Proporcje na około 1,5 litraCzas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Gnocchi z pesto z rukoli 237

gnocchi. Podałam je z pesto z rukoli, do tego odrobina koniecznie startego na świeżo parmezanu lub innego tego typu sera. Niego w gębie :-).  Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Gnocchi z pesto z rukoli Składniki na 4 porcjeCzas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno w kolorach lata 417

był dobry pomysł, bo niestety nasionka wchodzą w  zęby, więc zachęcam Was, żebyście się nie lenili.Inspiracja Gzik i pyry. Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Sernik na zimno w kolorach lata Proporcje na tortownicę o średnicy

Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka tatrzańska 212

przepis bardzo długo miałam dodany do ulubionych zakładek. Znalazłam go akurat gdy sezon na potrzebne jabłka się skończył więc cierpliwie czekałam aż pojawią się tej jesieni. W tamtym tygodniu  odwiedzając ulubiony warzywniak w końcu powiedziałam „są!” i od razu kupiłam 3,5 kilo szarej renety :) Uwielbiam szarlotki z dużą ilością jabłek a ta jest naprawdę wyjątkowa :) Przepis

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania