przepis - 33114 przepisów (strona:690/2208)

Jak najlepiej prać rajstopy lub pończochy. 160

Fot. © Denis Kadackii - Fotolia.com Rajstopy lub pończochy najlepiej jest prać ręcznie. Można ewentualnie je prać w pralce automatycznej ustawiając program do delikatnych tkanin, a rajstopy lub

Przepisy i porady kulinarne
Przez co przecedzić sok, lub inny płyn, gdy nie mamy pod ręką sitka lub gazy. 325

Fot. Krzysztof Jaracz  Gdy w naszej kuchni nie mamy pod ręką sitka lub gazy, a chcemy przecedzić np. sok lub inny płyn, możemy do tego

Przepisy i porady kulinarne
Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu podczas gotowania kapusty. 124

Fot. Krzysztof Jaracz Aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu podczas gotowania kapusty trzeba do gotującej się kapusty wrzucić kilka listków laurowych lub kilka skórek z chleba ( mogą

Przepisy i porady kulinarne
Jak zrobić frytki o smaku czosnkowym. 126

Fot. Krzysztof  Jaracz Aby zrobić frytki o smaku czosnkowym należy obrać 4-5 ząbków czosnku, przekroić je na pół i wrzucić do oleju w którym

Przepisy i porady kulinarne
Co zrobić, aby domowa szynka była soczysta w środku. 154

Fot. © Brent Hofacker - Fotolia.com Aby nasza domowa szynka była bardziej soczysta i miękka ( nie była zbytnio sucha ), należy zaraz po ugotowaniu zanurzyć ją w zimnej wodzie

Przepisy i porady kulinarne
Jak smażyć kotlety mielone, aby usunąć z nich nadmiar rosołu. 152

Fot. Krzysztof Jaracz Gdy chcemy pozbyć się nadmiaru wody z naszych kotletów mielonych, należy  najpierw usmażyć jedną stronę kotleta, obrócić go na drugą stronę , przebić

Przepisy i porady kulinarne
Co zrobić, aby rosół miał piękny złocisty kolor. 97

Fot. © robert6666 - Fotolia.com Rosół będzie miał piękny złocisty kolor, gdy pod koniec gotowana dodamy do garnka dokładnie umytą złotą łuskę z cebuli. Po ugotowaniu łuskę wyjmujemy

Przepisy i porady kulinarne
Szczęśliwego Nowego Roku ! 203

                          

Przepisy i porady kulinarne
Pomarańcze chronią nas przed chorobami ! 150

Fot. © monticellllo - Fotolia.com Pomarańcze powinny znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie, ponieważ chronią one nasz organizm przed miażdżycą, wzmacniają odporność na wirusy, a także zmniejszają ryzyko

Przepisy i porady kulinarne
Co zrobić, aby makowce podczas pieczenia nie popękały. 140

Fot. Krzysztof Jaracz Na poniższym filmie dowiesz się co zrobić, aby makowce podczas pieczenia nie popękały.             

Przepisy i porady kulinarne
Co zrobić, aby w makowcu mak nie oddzielał się od ciasta. 234

Fot. Krzysztof Jaracz Na poniższym filmie dowiesz się co zrobić, aby w makowcu mak nie oddzielał się od ciasta.              

Przepisy i porady kulinarne