Fot. © Denis Kadackii - Fotolia.com Rajstopy lub pończochy najlepiej jest prać ręcznie. Można ewentualnie je prać w pralce automatycznej ustawiając program do delikatnych tkanin, a rajstopy lub
Przepisy i porady kulinarneFot. Krzysztof Jaracz Gdy w naszej kuchni nie mamy pod ręką sitka lub gazy, a chcemy przecedzić np. sok lub inny płyn, możemy do tego
Przepisy i porady kulinarneFot. Krzysztof Jaracz Aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu podczas gotowania kapusty trzeba do gotującej się kapusty wrzucić kilka listków laurowych lub kilka skórek z chleba ( mogą
Przepisy i porady kulinarneFot. Krzysztof Jaracz Aby zrobić frytki o smaku czosnkowym należy obrać 4-5 ząbków czosnku, przekroić je na pół i wrzucić do oleju w którym
Przepisy i porady kulinarneFot. © Brent Hofacker - Fotolia.com Aby nasza domowa szynka była bardziej soczysta i miękka ( nie była zbytnio sucha ), należy zaraz po ugotowaniu zanurzyć ją w zimnej wodzie
Przepisy i porady kulinarneFot. Krzysztof Jaracz Gdy chcemy pozbyć się nadmiaru wody z naszych kotletów mielonych, należy najpierw usmażyć jedną stronę kotleta, obrócić go na drugą stronę , przebić
Przepisy i porady kulinarneFot. © robert6666 - Fotolia.com Rosół będzie miał piękny złocisty kolor, gdy pod koniec gotowana dodamy do garnka dokładnie umytą złotą łuskę z cebuli. Po ugotowaniu łuskę wyjmujemy
Przepisy i porady kulinarneFot. © monticellllo - Fotolia.com Pomarańcze powinny znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie, ponieważ chronią one nasz organizm przed miażdżycą, wzmacniają odporność na wirusy, a także zmniejszają ryzyko
Przepisy i porady kulinarneFot. Krzysztof Jaracz Na poniższym filmie dowiesz się co zrobić, aby makowce podczas pieczenia nie popękały.
Przepisy i porady kulinarneFot. Krzysztof Jaracz Na poniższym filmie dowiesz się co zrobić, aby w makowcu mak nie oddzielał się od ciasta.
Przepisy i porady kulinarne