przepis - 33114 przepisów (strona:688/2208)

Jajko sadzone - jak smażyć. 97

Jajko sadzone najlepiej udaje się gdy wbijamy je na niezbyt gorący tłuszcz.  Smażymy go na średnim ogniu aby tłuszcz nie pryskał nam po całej kuchni

Przepisy i porady kulinarne
Jak uratować przypalony sos? 232

Gdy przypali nam się sos, możemy go jeszcze uratować w następujący sposób :  Przelewamy go do czystego rondelka, uważając aby nie zeskrobać z dna spalenizny i

Przepisy i porady kulinarne
Jak najlepiej suszyć grzyby. 109

Gdy wrócimy z udanego grzybobrania i nie chcemy wszystkich grzybków marynować pozostaje nam je dobrze ususzyć, ale jak to zrobić? Najpierw należy je dokładnie oczyścić na

Przepisy i porady kulinarne
Jak szybko i równo pokroić owoce kiwi na plasterki. 192

Gdy chcemy szybko i równo pokroić kiwi na plasterki np. do dekoracji ciast, możemy użyć do tego celu krajaczki do jajek. Dojrzałe kiwi należy obrać ze

Przepisy i porady kulinarne
Babka piaskowa - jak uzyskać wspaniały smak i aromat. 156

Jeżeli do ciasta przeznaczonego na babkę piaskową dodamy pod koniec trochę rumu, likieru lub koniaku po upieczeniu nasze ciasto będzie miało wspaniały smak, aromat, a także

Przepisy i porady kulinarne
Jak suszyć i przechowywać zioła. 202

Fot. © Magdalena Kucova - Fotolia.com Zioła należy zbierać z dala od dróg, zakładów pracy itp. aby nie były one zanieczyszczone ! Zioła należy także zbierać o właściwym czasie

Przepisy i porady kulinarne
Jak smażyć potrawy bez tłuszczu. 127

Fot. © A_Bruno - Fotolia.com  Jeśli nie lubisz tłustych potraw lub musisz je ograniczyć ze względów zdrowotnych a lubisz smażone potrawy np. mięso, jajka itp. możesz

Przepisy i porady kulinarne
Jak i czym smarować blaszki na ciasto parzone. 220

Fot. © Alessio Orrù - Fotolia.com     Ptysie same zjechały z blaszki  :-) Aby ciasto parzone zawsze nam bez problemów odchodziło po upieczeniu od blaszki na

Przepisy i porady kulinarne
Jak przechowywać pieczywo, aby dłużej zachowało świeżość. 152

Fot. © Markus Mainka - Fotolia.com Najlepiej jest przechowywać pieczywo w foliowym worku, szczelnie zamkniętym. Jeśli natomiast przechowujemy pieczywo w chlebaku, możemy do środka włożyć przekrojone na pół

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania