Jak gotować warzywa aby nie straciły witamin.
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Jak gotować warzywa aby nie straciły witamin.
Aby gotowane przez nas warzywa nie traciły zawartych w nich drogocennych witamin, należy gotować je w jak najmniejszej ilości wody. Wlewamy do garnka niewielką ilość wody,zagotowujemy ją , wsypujemy warzywa np. ziemniaki, przykrywamy szczelnie pokrywką i tak gotujemy, aż będą miękkie. Dobrze jest gotować warzywa na pół twardo, aby straty w witaminach były jak najmniejsze. Warto o tym pamiętać podczas gotowania warzyw ! Pozdrawiam ! ...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarneAutor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
warzywa, ziemniaki, ziemniak
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję