przepis - 33114 przepisów (strona:377/2208)

Pierniczki- czerwone serca 195

SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki, 1/2 masła, 15 łyżek cukru, 3/4 szklanki miodu, 1/2 opakowania przyprawy do pierniczków, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, lukier dekoracyjny

Aga w kuchni
Mikołaje - pierniczki 175

  Składniki: 3 szklanki mąki, 1/2 masła, 15 łyżek cukru, 3/4 szklanki miodu, 1/2 opakowania przyprawy do pierniczków, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, lukier

Aga w kuchni
Zapiekanki z bagietek 199

Składniki: 1 bagietka, kilka plasterków szynki, 40 g żółtego sera, 500 g pieczarek, 1 cebula, oregano, ketchup. Przygotowanie:    Bagietkę przekrawamy na pół i następnie

Aga w kuchni
Migdałowe ciasteczka z żurawiną 188

Składniki: 2 szklanki mąki, 130 g masła, 1/3 szklanki cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, kilka kropelek aromatu migdałowego, 1 jajko, 1 żółtko

Aga w kuchni
Spaghetti ze szpinakiem i ricottą 187

Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti, 2 łyżki masła, 1 ząbek czosnku, 250 g świeżego szpinaku, 150 g serka ricotta, 200 ml kremówki, zioła prowansalskie, sól morska

Aga w kuchni
Gulasz z kaszą gryczaną 204

Składniki:600 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 czerwona papryka, 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 ogórek konserwowy, 2 suszone grzybki, mąka do obsypania mięsa, 2

Aga w kuchni
Wafle ryżowe z pastą z makreli 211

Składniki: wafle ryżowe, ok. 200 g wędzonej makreli, 200 g tłustego sera twarogowego, 3 łyżki mleka, 2 łyżki natki pietruszki, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie: 

Aga w kuchni
Mini wafelki z pomidorkiem 172

Składniki: mini wafelki,  serek śmietankowy, pomidorki cherry, szczypiorek, sól morska, pieprz kolorowy. Przygotowanie:    Mini wafelki ryżowe smarujemy serkiem śmietankowym. Pomidorki cherry lub koktajlowe

Aga w kuchni
Bigos 206

Składniki:2 kg kiszonej kapusty, 0,5 kg mięsa gulaszowego, 300 g boczku surowego wędzonego, 300 g kiełbasy, 1 cebula,2 łyżki oleju, 1 garść suszonych

Aga w kuchni
Serowe oponki 214

Składniki:250 g sera twarogowego półtłustego.niecałe 2 szklanki mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,1/2 łyżeczki sody,1 jajko,1 żółtko,30 g roztopionego masła

Aga w kuchni
Świderki w sosie pomidorowym 208

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1/2 opakowania makaronu świderki, 300 ml przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli

Aga w kuchni
Łosoś na parze z parowaru 216

Składniki: 200 g filetu z łososia, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól morska, pieprz czarny, 1 plasterek cytryny, 1 woreczek ryżu basmati. Przygotowanie:   Filet z

Aga w kuchni
Mini wafelki z makrelą 166

Składniki: mini wafelki,, wędzona makrela, serek śmietankowy, natka pietruszki, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie:    Mini wafelki ryżowe smarujemy serkiem śmietankowym.  Z makreli wyciągamy

Aga w kuchni
Pączki z serka homogenizowanego 183

Składniki: 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, olej. Przygotowanie:Jajka rozbijamy, dodajemy serek waniliowy

Aga w kuchni
Spaghetti carbonara 2 191

    Składniki:  1/2 opakowania makaronu spaghetti Czaniecki, 300 ml kremówki, 2 żółtka, 100 g wędzonego boczku, 1 cebula, natka pietruszki, sól marska, pieprz czarny

Aga w kuchni