Spaghetti carbonara 2

Spaghetti carbonara 2

Spaghetti carbonara 2

    Składniki:  1/2 opakowania makaronu spaghetti Czaniecki, 300 ml kremówki, 2 żółtka, 100 g wędzonego boczku, 1 cebula, natka pietruszki, sól marska, pieprz czarny. Przygotowanie:       Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc tłuszczu. Dodajemy drobno prokrojony boczek wędzony i cebulkę. Podsmażamy, aż boczek będzie chrupiący. Następnie w miseczce mieszamy kremówkę z żółtkami. Dodajemy makaron do boczku i zalewamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

spaghetti carbonara, boczek, makaron, makarony, ciastka kremówki, ciasta z kremami, makaron spaghetti, cebula, spaghetti, makaron z patelni

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.